Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Faţa de masă, tacâmurile, lumânările – principii de decorare a mesei

 

Faţa de masă

Faţa de masă este baza unei bune decoraţii. Ea trebuie să fie curată, ideal călcată şi să atârne în toate părţile cu cel puţin 20 de centimetri. Ea poate avea orice culoare. Totuşi, culoarea trebuie asortată cu vesela. Dacă aceasta nu are modele, putem să ne permitem să folosim o faţă de masă ceva mai decorată, colorată sau creponată.

Şerveturile

La fiecare masă, un element nelipsit sunt şerveturile, folosite nu numai în scopuri igienice, ci şi ca element decorativ. Dacă dorim să subliniem rangul întâlnirii, ar fi bine să cumpărăm şerveturi de pânză. Ele trebuiesc asortate cu grijă, pentru ca forma şi culoarea lor să se potrivească cu clelalte elemente decorative ale mesei.

Plasarea corectă a tacâmurilor

Plasând tacâmurile în jurul farfuriilor ne ghidăm după funcţionalitate. Le aşezăm conform ordinii de folosire – de la exterior spre interior, de la primul fel servit la ultimul. În partea stângă a farfuriei punem furculiţele, în partea dreaptă – lingura şi cuţitele. Cuţitele se aşează cu ascuţişul înspre stânga. Tacâmurile pentru deserturi se pun în spatele farfuriei. Linguriţa se pune deasupra fuctuliţei, mânerul linguriţe fiind înspre dreapta, iar al furculiţei înspre stânga. În timpul recepţiei nu se cade să se aducă noi tacâmuri nici să fie schimbate cele existente – toate trebuiesc să fie la locul lor de la bun început.

Cele mai importante sunt adaosurile decorative

Când am terminat toate pregătirile de bază pentru a pune masa, să ne gândim un pic şi la adaosurile decorative care pot conferi o expresie sărbătorească întâlnirii. Farmecul şi stilul mesei vor fi sporite printr-o compoziţie din flori, care va fi cu siguranţă o decoraţie frumoasă şi interesantă.

Decorare a mesei

Florile trebuiesc aşezate în vase întinse, pentru a nu le bloca comesenilor câmpul vizual. De pe masă nu trebuie să lipsească nici lumânările, a căror strălucire va ridica rangul întâlnirii. Să evităm totuşi acele lumânări are fumegă sau pe cele care licăresc în mod neregulat. În magazine vom găsi de asemenea multe decoraţii care pot servi la împodobirea mesei: mărgele, pietricele, fructe uscate, petale de flori uscate, ţesături interesante. Să nu uităm că pe masă, în afară de decoraţii, mai trebuie să încapă şi mâncarea!

Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu legume, biscuite de parmezan și somon
Orez cu legume, biscuite de parmezan și somon

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Risotto - mâncare pe bază de orez
Risotto - mâncare pe bază de orez

O excelentă mâncare italiană pe bază de orez. Se presupune că aceasta a fost adusă din China de Marco Polo.

4 persoane peste 45 min Mediu
Dhal - supă hindi
Dhal - supă hindi

Supă-piure din diferite feluri de leguminoase cu adaos de curry și garam masala.

2 persoane 30-45 min Simplu
Broccoli cu carne de vită și tăieței
Broccoli cu carne de vită și tăieței

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Faţa de masă, tacâmurile, lumânările – principii de decorare a mesei
 

Faţa de masă

Faţa de masă este baza unei bune decoraţii. Ea trebuie să fie curată, ideal călcată şi să atârne în toate părţile cu cel puţin 20 de centimetri. Ea poate avea orice culoare. Totuşi, culoarea trebuie asortată cu vesela. Dacă aceasta nu are modele, putem să ne permitem să folosim o faţă de masă ceva mai decorată, colorată sau creponată.

Şerveturile

La fiecare masă, un element nelipsit sunt şerveturile, folosite nu numai în scopuri igienice, ci şi ca element decorativ. Dacă dorim să subliniem rangul întâlnirii, ar fi bine să cumpărăm şerveturi de pânză. Ele trebuiesc asortate cu grijă, pentru ca forma şi culoarea lor să se potrivească cu clelalte elemente decorative ale mesei.

Plasarea corectă a tacâmurilor

Plasând tacâmurile în jurul farfuriilor ne ghidăm după funcţionalitate. Le aşezăm conform ordinii de folosire – de la exterior spre interior, de la primul fel servit la ultimul. În partea stângă a farfuriei punem furculiţele, în partea dreaptă – lingura şi cuţitele. Cuţitele se aşează cu ascuţişul înspre stânga. Tacâmurile pentru deserturi se pun în spatele farfuriei. Linguriţa se pune deasupra fuctuliţei, mânerul linguriţe fiind înspre dreapta, iar al furculiţei înspre stânga. În timpul recepţiei nu se cade să se aducă noi tacâmuri nici să fie schimbate cele existente – toate trebuiesc să fie la locul lor de la bun început.

Cele mai importante sunt adaosurile decorative

Când am terminat toate pregătirile de bază pentru a pune masa, să ne gândim un pic şi la adaosurile decorative care pot conferi o expresie sărbătorească întâlnirii. Farmecul şi stilul mesei vor fi sporite printr-o compoziţie din flori, care va fi cu siguranţă o decoraţie frumoasă şi interesantă.

Decorare a mesei

Florile trebuiesc aşezate în vase întinse, pentru a nu le bloca comesenilor câmpul vizual. De pe masă nu trebuie să lipsească nici lumânările, a căror strălucire va ridica rangul întâlnirii. Să evităm totuşi acele lumânări are fumegă sau pe cele care licăresc în mod neregulat. În magazine vom găsi de asemenea multe decoraţii care pot servi la împodobirea mesei: mărgele, pietricele, fructe uscate, petale de flori uscate, ţesături interesante. Să nu uităm că pe masă, în afară de decoraţii, mai trebuie să încapă şi mâncarea!
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.