1. >Despre noi
  2. >Cum au devenit miniconservele cu quinoa de la Bonduelle preferatele copiilor la Forbes Kids Festival?
Vă puteți imagina o gașcă de câteva zeci de copii care cer… salată?! Până de (foarte) curând, nici noi, dar i-am văzut cu ochii noștri la Forbes Kids Festival, la standul Bonduelle. Relația copiilor cu legumele e una… complicată, eufemistic spus. Sunt copii care refuză să mănânce orice seamănă a legume proaspete. Unii nu mănâncă nici măcar supa dacă văd în farfurie frunzulițe de pătrunjel. Morcovul e perfect ca nas pentru omul de zăpadă și acceptabil eventual doar în ciorbă, proaspăt în niciun caz. Salata e un monstru verde. Castravetele arată de-a dreptul periculos. (Dacă mișcă în farfurie? Poate mușcă!) Și așa mai departe. Noroc cu porumbul și (pentru părinții norocoși) mazărea și fasolea, care mai salvează oarecum situația.

Degeaba își pun părinții la bătaie toată imaginația ca să-i convingă pe prichindei că vitaminele din legume sunt bune dacă vor să crească mari – dacă gustul nu le e pe plac și celor mici, teoria dietei echilibrate, care include toate grupele alimentare, sucombă pe farfurie.

La Forbes Kids Festival, care a avut loc la început de iulie, am fi jurat că năutul o să fie precum kryptonita pentru cei mici. Quinoa, la fel, dacă nu mai rău. Și… ne-am înșelat. Big time.

Ce-i drept, aveam ajutoare: am invitat-o pe Oana Botezatu la standul Bonduelle de la Forbes Kids Festival ca să ne ajute să îi convingem pe micuții participanți la eveniment – cei mai pretențioși clienți ai noștri – să cunoască mai bine legumele și, speram noi, poate chiar să le guste.  

Standul Bonduelle a fost amenajat încă de la începlut ca un teren de joacă și de căzut la pace cu legumele: o mascotă gigant din porumb era dovada vie și vorbăreață că porumbul nu este o amenințare, ba chiar poate fi un prieten haios, plus că ieșea perfect în poze de fiecare dată, apoi erau pe acolo și multe fișe de colorat care au transformat legumele în personaje animate, ba chiar și simpatice, iar tombolele i-au suprins pe micuții participanți cu premii aduse chiar de legumele pe care ei le lasă, adesea, la marginea farfuriei.

La măsuțele umbrite de la standul Bonduelle legumele au devenit partenerii-surpriză de distracție și am auzit cum “dietă sănătoasă” a ajuns aproape refren. De aici până la prietenia pe farfurie mai aveam un singur pas.

Și l-a făcut Oana, cu o sesiune prelungită de joacă, în care produsele-vedetă au fost miniconservele Bonduelle, disponibile în patru variante – porumb și alte trei super-alimente: fasole neagră, năut și quinoa. Legumele sunt pre-gătite la abur, ca să-și păstreze prospețimea, și se găsesc în magazine într-un format unic, în pachete de câte două miniconserve a câte 106 ml fiecare. Sunt o soluție perfectă pentru a pregăti o salată rapidă și varianta ideală prin care familiile pot reduce risipa alimentară, pentru că fiecare miniconservă conține cantitatea pentru o singură porție.

Știam deja, din cifrele de vânzări, că părinții sunt fanii miniconservelor. Dar pentru că, așa cum am spus deja, copiii sunt cei mai pretențioși clienți, cu ei trebuia să dăm proba de foc: cum îi facem să se îndrăgostească de legumele din miniconserve? Porumbul era deja pe lista de favorite, dar cum năutul, quinoa și fasolea neagră sunt legume mai puțin dulci… le-am transformat în parteneri de joacă.

„Legumele sunt prietenele noastre și nu merită lăsate în farfurie pentru că ne dau și mai multă energie”, le-a spus Oana copiilor. Ei, și apoi a urmat o sesiune de joacă, educativă și amuzantă, în care Oana i-a învățat pe copii cum îi ajută vitaminele să crească mari și puternici. Cât de distractive sunt de fapt legumele din miniconserve, după ce le cunoști mai bine, au aflat cu toții timp de trei ore.

„Legumele au fibre și proteine, care ne dau forță și energie, dar și multe vitamine, care sunt ca o baterie care ne dau energie pentru cele mai tari jocuri”, le-a explicat Oana celor mici.

De exemplu, fasolea, o legumă cochetă, mereu îmbrăcată în roșu în miniconservele Bonduelle, are vitamina A, care ne ajută să vedem bine, calciu, care ajută oasele să se dezvolte, și magneziu, fier și potasiu – toate, perfecte pentru zilele în care copii ar alerga fără oprire de dimineață până seara. Adică practic toate zilele…

Năutul însă, așa modest și cuminte cum pare, este de fapt o explozie de vitamine! Are vitamina A, bună pentru ochi puternici, vitamina E, care ajută pielea să se vindece după julituri, vitamina C, plus magneziu, potasiu, fier, vitamina B9 și tot felul de alți nutrienți care ajută copiii să crească sănătoși.

Cât despre porumb, acesta conține vitaminele B6 și B9, aliații principali ai imunității copiilor, care îi mențin sănătoși și gata oricând de joacă.

Quinoa a fost totuși, de departe, favorita zilei. (Da, quinoa. Greu de crezut, dar adevărat, le-a plăcut foarte mult copiilor.) Această leguminoasă exotică are mangan, fier, magneziu și zinc și este super-alimentul care nu trebuie să lipsească din farfurie. Ba chiar, ca orice super-aliment, le dă celor mici super-puteri!

După ce au pregătit salate pline de vitamine și de culoare, copiii au gustat din mixul de legume din miniconserve pe care și le-au pregătit singuri. Vă imaginați cu câtă încântare; și au tot gustat, apoi iar au gustat, și iar încă un pic, și încă puțin, până au terminat toată quinoa și toate miniconservele de la standul nostru.

Ce nu s-a terminat însă nici acum a fost bucuria noastră că am văzut atâția copii mâncând fericiți legume în salate pregătite chiar de ei. Și-am încălecat pe-o șa…