
Există două tipuri diferite de condimente, dacă luăm în considerare varietatea de salate de toamnă pe care o ai la dispoziție: condimente tipice (busuioc, pătrunjel, coriandru și tarhon) și condimente speciale. Acest articol se referă la a doua categorie:
- Adaugă o fărâmă de semințe de anason pe salata ta de țelină și efectul va fi aproape instantaneu;
- Folosește muștar negru și susan negru (ambele în cantități mici) pentru a îmbogăți aproape orice salată de roșii și castraveți;
- Cicoarea adaugă prospețime salatelor pe bază de ardei, dar poate fi folosită și ca adaos special împreună cu pătrunjelul;
- Cilantro (frunzele de coriandru) este perfect pentru cartofi, atât gătiți la abur, cât și fierți;
Folosește grăunțele paradisului (măcinate, și în cantitate foarte mică) și frunze de curry (frunzele plantei, nu amestecul!) pe salate de sfeclă roșie.