
Arta de a adăuga cantitatea necesară de condimente la mâncărurile tale de legume nu ar trebui să vină împotriva esteticii. În fapt, cele două merg mână în mână atâta vreme cât alegi condimentul potrivit pentru felul de mâncare pregătit. Mai mult, e important să păstrezi condimentele la minim în mâncăruri pe bază de legume fierte, dându-le astfel oportunitatea de a-și păstra gustul natural. Iată trei dintre cele mai frumoase condimente pe care le poți folosi:
Flori de nucșoară
Acestea nu sunt florile propriu-zise, ci partea exterioară a fructului. Culorile variază de la roșu închis, la cărămiziu și galben, în funcție de locul unde crește planta și de momentul din an când sunt culese. Nu trebuie să le tai sau să le macini: folosește-le ca atare, adăugându-le chiar înainte de a lua mâncarea de legume de pe foc. Ai grijă, au un gust intens, așa că nu adăuga mai mult de o floare pe porție.
Anason stelat întreg
Ideal pentru mâncărurile de legume din perioada iernii, anasonul stelat aduce perspective noi cât privește aspectul final al mâncării. Pentru a-i diminua efectul (este și mai puternic decât florile de nucșoară), fierbe-l separat timp de 5 minute înainte să îl adaugi în amestecul de legume.
Cardamom verde și alb
În loc să folosești semințe de cardamom, încearcă o combinație de cardamom verde și alb: acestea intensifică esența fiecărei legume și modifică surprinzător gustul mâncării.
Oricare ar fi alegerea ta, alege condimente care se potrivesc pentru dulciuri atunci când gătești legume. Acestea sunt de departe cele mai bune soluții și nu vor acoperi niciodată aroma naturală a legumelor.