
Oamenii asociază ideea de prospețime cu micul dejun și aleg pentru seară feluri de mâncare cu note mai intime și călduroase. Practic acesta este motivul pentru care este atât de dificil să integrăm legume proaspete în rețetele pentru cină. Mai jos, vei găsi două soluții distincte la această problemă; fiecare dintre ele a fost concepută în așa fel încât să păstreze aspectul fraged al legumelor și să ofere, în același timp, o notă culinară nouă înainte de culcare.
1. Legume crude cu ulei de avocado și usturoi
Usturoiul reduce tensiunea arterială, fiind astfel ideal pentru consum pe perioada serii. Uleiul de avocado adaugă grăsimi din fructe la mâncare, făcând-o sățioasă și gustoasă în același timp.
Ingrediente (2 porții):
10 căței de usturoi proaspăt, 40 ml ulei de avocado, 1 morcov mare, 1/2 țelină, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 lingură de suc de lămâie, 2 frunze de tarhon
Dă pe răzătoare morcovul, rădăcinile de pătrunjel și țelina. Amestecul rezultat trebuie să fie consistent și să nu fie apos. Scurge orice exces de apă. Într-un vas separat, mărunțește usturoiul, adăugând încet uleiul de avocado. După ce ai integrat uleiul, toarnă conținutul peste legume. Adaugă sucul de lămâie și presară frunzele de tarhon mărunțite. Servește imediat.
2. Legume fierte cu muguri de fasole Mungo
Ingrediente (2 porții):
2 tulpini de țelină, 2 morcovi mici, 2 cepe albe, 2 roșii, 150 g de muguri de fasole Mungo, 50 g de unt, sare, piper alb
Fierbe legumele timp de aproximativ 5 minute. Lasă-le să se scurgă și să se răcească puțin. Ia mugurii de fasole Mungo și prăjește-i rapid în unt timp de 2 minute. Trebuie să faci asta repede, pentru că untul are temperatura de ardere foarte joasă, și trebuie să o eviți. Taie legumele, pune mugurii de fasole Mungo peste și amestecă cu grijă. Pune sare și piper după gust.