Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cea mai importantă calitate a alimentelor pe care copiii nu o știu

În școala elementară, la orele de științe ale naturii și biologie, există lecții despre alimentele care sunt de mare importanță pentru a aduce corpului energie și cel mai important element, împreună cu apa, construirea celulelor corpului nostru. Dar, cealaltă calitate –mâncarea este o plăcere, este marcată într-un chenar roșu în unele manuale. 

Nu trebuie să forțăm copiii să mănânce sau să le interzicem mâncarea ca pedeapsă. Deși probabil că în unele familii există aceste practici. În același timp, psihologii afirmă că este permis să folosim mâncarea preferată ca recompensă – chiar și pentru noi, adulții – la sfârșitul unei zile obositoare, de exemplu. Sau atâta timp cât nu exagerăm cu cantitatea. Acest lucru se aplică pentru toate recompensele.  

De la o vârstă fragedă, este bine să includem copilul în crearea unui meniu săptămânal/zilnic. 
Să îi cerem opinia și sugestiile. Să discutăm cu copilul calitatea mâncării și rețetele pe care le vom găti. Să gătim împreună și să transformăm gătitul și servitul într-o joacă. Astfel, copilul va învăța că mâncarea bună este un lucru minunat, și în același timp nu trebuie să ne lăsăm subjugați de mâncare și să devină centrul vieții noastre. 


Rețete care te-ar putea interesa

Turnulețe de mămăligă cu ciuperci și chips de parmezan

Turnulețe de mămăligă cu ciuperci și chips de parmezan

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane peste 45 min Simplu
Fasole galbenă cu sos de gorgonzola

Fasole galbenă cu sos de gorgonzola

Fasole galbenă gata în 3 minute și sos de gorgonzola proaspăt! Un adevărat deliciu!

2 persoane 15-30 min Simplu
Brioșe cu baby morcovi și nuci

Brioșe cu baby morcovi și nuci

Rețetă delicioasă și sățioasă.

12 persoane 30-45 min Simplu
Gustare festivă de fasole roșie

Gustare festivă de fasole roșie

Acest minunat aperitiv rece decorează orice masă festivă! Se servește cu tortila sau pită proaspătă.

8 persoane peste 45 min Mediu
Cea mai importantă calitate a alimentelor pe care copiii nu o știu

În școala elementară, la orele de științe ale naturii și biologie, există lecții despre alimentele care sunt de mare importanță pentru a aduce corpului energie și cel mai important element, împreună cu apa, construirea celulelor corpului nostru. Dar, cealaltă calitate –mâncarea este o plăcere, este marcată într-un chenar roșu în unele manuale. 

Nu trebuie să forțăm copiii să mănânce sau să le interzicem mâncarea ca pedeapsă. Deși probabil că în unele familii există aceste practici. În același timp, psihologii afirmă că este permis să folosim mâncarea preferată ca recompensă – chiar și pentru noi, adulții – la sfârșitul unei zile obositoare, de exemplu. Sau atâta timp cât nu exagerăm cu cantitatea. Acest lucru se aplică pentru toate recompensele.  

De la o vârstă fragedă, este bine să includem copilul în crearea unui meniu săptămânal/zilnic. 
Să îi cerem opinia și sugestiile. Să discutăm cu copilul calitatea mâncării și rețetele pe care le vom găti. Să gătim împreună și să transformăm gătitul și servitul într-o joacă. Astfel, copilul va învăța că mâncarea bună este un lucru minunat, și în același timp nu trebuie să ne lăsăm subjugați de mâncare și să devină centrul vieții noastre.