Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cea mai importantă calitate a alimentelor pe care copiii nu o știu

În școala elementară, la orele de științe ale naturii și biologie, există lecții despre alimentele care sunt de mare importanță pentru a aduce corpului energie și cel mai important element, împreună cu apa, construirea celulelor corpului nostru. Dar, cealaltă calitate –mâncarea este o plăcere, este marcată într-un chenar roșu în unele manuale. 

Nu trebuie să forțăm copiii să mănânce sau să le interzicem mâncarea ca pedeapsă. Deși probabil că în unele familii există aceste practici. În același timp, psihologii afirmă că este permis să folosim mâncarea preferată ca recompensă – chiar și pentru noi, adulții – la sfârșitul unei zile obositoare, de exemplu. Sau atâta timp cât nu exagerăm cu cantitatea. Acest lucru se aplică pentru toate recompensele.  

De la o vârstă fragedă, este bine să includem copilul în crearea unui meniu săptămânal/zilnic. 
Să îi cerem opinia și sugestiile. Să discutăm cu copilul calitatea mâncării și rețetele pe care le vom găti. Să gătim împreună și să transformăm gătitul și servitul într-o joacă. Astfel, copilul va învăța că mâncarea bună este un lucru minunat, și în același timp nu trebuie să ne lăsăm subjugați de mâncare și să devină centrul vieții noastre. 


Rețete care te-ar putea interesa

Piept de curcan învelit în cașcaval și porumb
Piept de curcan învelit în cașcaval și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Lipie mexicana cu sos de iaurt grecesc
Lipie mexicana cu sos de iaurt grecesc

15 minute și gustarea-i gata!

2 persoane 15-30 min Simplu
Aspic de legume
Aspic de legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane peste 45 min Simplu
Roșii umplute cu orez și fasole roșie
Roșii umplute cu orez și fasole roșie

O masă tradițională reinterpretată

2 persoane peste 45 min Mediu
Cea mai importantă calitate a alimentelor pe care copiii nu o știu

În școala elementară, la orele de științe ale naturii și biologie, există lecții despre alimentele care sunt de mare importanță pentru a aduce corpului energie și cel mai important element, împreună cu apa, construirea celulelor corpului nostru. Dar, cealaltă calitate –mâncarea este o plăcere, este marcată într-un chenar roșu în unele manuale. 

Nu trebuie să forțăm copiii să mănânce sau să le interzicem mâncarea ca pedeapsă. Deși probabil că în unele familii există aceste practici. În același timp, psihologii afirmă că este permis să folosim mâncarea preferată ca recompensă – chiar și pentru noi, adulții – la sfârșitul unei zile obositoare, de exemplu. Sau atâta timp cât nu exagerăm cu cantitatea. Acest lucru se aplică pentru toate recompensele.  

De la o vârstă fragedă, este bine să includem copilul în crearea unui meniu săptămânal/zilnic. 
Să îi cerem opinia și sugestiile. Să discutăm cu copilul calitatea mâncării și rețetele pe care le vom găti. Să gătim împreună și să transformăm gătitul și servitul într-o joacă. Astfel, copilul va învăța că mâncarea bună este un lucru minunat, și în același timp nu trebuie să ne lăsăm subjugați de mâncare și să devină centrul vieții noastre.