Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Stilul culinar pentru o sănătate deplină: bucătăria de tip libanez

Bucătăria libaneză

Bucătăria libaneză este un amestec parfumat şi savuros de tradiţii gastronomice mediteraneene şi din Orientul Mijlociu.Bucătăria libaneză este un amestec parfumat şi savuros de tradiţii gastronomice mediteraneene şi din Orientul Mijlociu.

Există motive temeinice pentru care atât de mulţi bucătari de primă clasă din lumea întreagă preferă să gătească în manieră libaneză: aceasta este aclamată la nivel mondial atunci când vine vorba de metode simple de gătit mese hrănitoare şi gustoase. Spre deosebire de multe stiluri culinare din Orientul Mijlociu, mâncarea libaneză este surprinzător de bogată în legume şi ingrediente sănătoase: verdeţuri, condimente, legume de sezon şi uleiuri vegetale. Există o mulţime de reţete de mâncăruri libaneze care vă vor stârni imaginaţia şi din care vă puteţi lua sursele de inspiraţie pentru a găti sănătos. Acestea includ:

Humus

Una dintre mâncărurile de bază din Orientul Mijlociu, cu o notă etnică extrem de precisă. Este o pastă consistentă, făcută din boabe de năut măcinat amestecat cu ulei de măsline, o seamă de condimente şi seminţe de susan; varietăţile de humus create în ingenioasa bucătărie libaneză sunt potenţial nelimitate: cu suc de lămâie, verdeţuri din grădină tocate, puţină mentă verde, usturoi bine presat şi vinete, feluritele varietăţi ale acestei mâncări extraordinare sunt care mai de care mai deosebite.
 
Supa de linte – o mâncare tradiţională de cină pentru Ramazan, cu linte roşie, ceapă şi ardei, la care puteţi adăuga oricând mazăre, fasole, orez, carne macră şi alte ingrediente. Este extrem de uşoară la stomac şi foarte sănătoasă. Fattoush sau salata plăcută – este un amestec fantastic cu ardei verde, roşii, castraveţi, ceapă verde şi verdeţuri din grădină (cum ar fi spanacul şi menta), deosebit de primăvăratic. Această reţetă anume trece dincolo de graniţele bucătăriei naţionale libaneze venind cu o abordare proaspătă a ingredientelor tocmai culese din grădină. Dacă sunteți un fan al gătitului cu legume și căutați căi creative de a încorpora ingrediente sănătoase în dieta dumneavoastră, dar nu doriți, în același timp, să petreceți prea mult timp în bucătărie (în cele din urmă, sunt multe alte lucruri de făcut), căutați inspirație culinară în bucătăria libaneză. Pentru o persoană ocupată, care totuși vrea să trăiască și să mănânce sănătos, aceasta este într-adevăr o soluție trimisă de zei.

 


Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbă de fasole caraibeană

Ciorbă de fasole caraibeană

Mâncare din Insulele Caraibe.

4 persoane peste 45 min Simplu
Clătite cu spanac la cuptor

Clătite cu spanac la cuptor

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

6 persoane 15-30 min Simplu
Salată de varză cu brânză și ciuperci

Salată de varză cu brânză și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi

Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Stilul culinar pentru o sănătate deplină: bucătăria de tip libanez

Bucătăria libaneză

Bucătăria libaneză este un amestec parfumat şi savuros de tradiţii gastronomice mediteraneene şi din Orientul Mijlociu.Bucătăria libaneză este un amestec parfumat şi savuros de tradiţii gastronomice mediteraneene şi din Orientul Mijlociu.

Există motive temeinice pentru care atât de mulţi bucătari de primă clasă din lumea întreagă preferă să gătească în manieră libaneză: aceasta este aclamată la nivel mondial atunci când vine vorba de metode simple de gătit mese hrănitoare şi gustoase. Spre deosebire de multe stiluri culinare din Orientul Mijlociu, mâncarea libaneză este surprinzător de bogată în legume şi ingrediente sănătoase: verdeţuri, condimente, legume de sezon şi uleiuri vegetale. Există o mulţime de reţete de mâncăruri libaneze care vă vor stârni imaginaţia şi din care vă puteţi lua sursele de inspiraţie pentru a găti sănătos. Acestea includ:

Humus

Una dintre mâncărurile de bază din Orientul Mijlociu, cu o notă etnică extrem de precisă. Este o pastă consistentă, făcută din boabe de năut măcinat amestecat cu ulei de măsline, o seamă de condimente şi seminţe de susan; varietăţile de humus create în ingenioasa bucătărie libaneză sunt potenţial nelimitate: cu suc de lămâie, verdeţuri din grădină tocate, puţină mentă verde, usturoi bine presat şi vinete, feluritele varietăţi ale acestei mâncări extraordinare sunt care mai de care mai deosebite.
 
Supa de linte – o mâncare tradiţională de cină pentru Ramazan, cu linte roşie, ceapă şi ardei, la care puteţi adăuga oricând mazăre, fasole, orez, carne macră şi alte ingrediente. Este extrem de uşoară la stomac şi foarte sănătoasă. Fattoush sau salata plăcută – este un amestec fantastic cu ardei verde, roşii, castraveţi, ceapă verde şi verdeţuri din grădină (cum ar fi spanacul şi menta), deosebit de primăvăratic. Această reţetă anume trece dincolo de graniţele bucătăriei naţionale libaneze venind cu o abordare proaspătă a ingredientelor tocmai culese din grădină. Dacă sunteți un fan al gătitului cu legume și căutați căi creative de a încorpora ingrediente sănătoase în dieta dumneavoastră, dar nu doriți, în același timp, să petreceți prea mult timp în bucătărie (în cele din urmă, sunt multe alte lucruri de făcut), căutați inspirație culinară în bucătăria libaneză. Pentru o persoană ocupată, care totuși vrea să trăiască și să mănânce sănătos, aceasta este într-adevăr o soluție trimisă de zei.