
Secretul ingredientelor bine-cunoscute
Bucătăria georgiană este un amestec minunat de civilizații estică și vestică, cu felurile lor de mâncare specifice. Cu toate că folosește produse obișnuite și bine-cunoscute în toată lumea, îmbinând ingredientele în proporții diverse, obține gustul și aroma speciale ale felurilor georgiene, făcându-le unice. Oameni cu gusturi diferite pot găsi ceva care să le placă, întrucât sunt suficiente feluri vegetariene și non-vegetariene, amare sau mai puțin amare, acre și sărate.Plăcinta georgiană cu brânză
Mtsvadi – carne la grătar
Nimeni nu-și poate imagina un banchet georgian fără Mtsvadi – carne de porc la grătar (uneori vită sau miel). Întregul mister din jurul lui Mtsvadi sunt crengile de viță uscate special, care sunt folosite la grătar. Acestea dau aroma și gustul speciale și unice grătarului bine-cunoscut și făcut de toată lumea.
Țara natală a viei
Deserturile georgiene
În bucătăria georgiană, deserturile ocupă un loc special. Dar cel mai proeminent și unic pentru bucătăria nativă este Gozinaki. Este un desert în formă de diamant, care chiar este un diamant al bucătăriei georgiene. Este făcut din nuci și miere, și este felul special pregătit numai pentru Anul Nou. Churchkhela este făcut tot din nuci (uneori din nuci și alune). Este un șir lung de nuci întinse pe o sfoară, care sunt apoi înmuiate într-un amestec special pregătit de sucuri concentrate de struguri și puțină făină.
Descoperă misterul din bucătăria georgiană – nucile
Nucile sunt o parte importantă din bucataria georgiana și sunt folosite cu orice ingredient, de la cărnuri la legume. Există câteva feluri de mâncare numite în general pkhali, preparate din nuci și diferite verdețuri, cum ar fi spanacul, fasolea verde sau roșie, frunze de sfeclă etc. și amestecate aromat cu oțet, usturoi și semințe de rodie. Câteva feluri de cărnuri în nuci sunt printre cele mai delicioase feluri, servite celor mai importanți vizitatori în Georgia. Satsivi, pui în nuci, se prepară numai în cele mai speciale zile, cum ar fi Crăciunul, Paștele, pentru nunți și așa mai departe.