Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

De ce este bucătăria franceză cea mai delicioasă din lume?

Specialităţi franţuzeşti
 
Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai bune din gastronomia lumii. Felurile de mâncare franţuzeşti sunt cunoscute multora, iar reţetele din bucătăria franceză sunt transmise din generaţie în generaţie de secole, începând din Evul Mediu. Nici o altă bucătărie a lumii nu se poate mândri cu o carte de bucate scrisă în secolul al XVII-lea. Chiar şi pe vremea aceea, nu era neobişnuit să se organizeze banchete la care se serveau capodopere condimentate şi rafinate, iar bucătăria franceză se servea de regulă cu mâncăruri grase şi sosuri.

Această tradiţie a trecut în stilul modern de nutriţie al francezilor. Astăzi, aceştia folosesc legume ca supliment la mesele principale, cât şi pentru a sublinia atributele felului principal. În zilele noastre, unele dintre cele mai reputate instituţii din întreaga lume oferă clienţilor preparate din bucătăria franceză. În ciuda faptului că mâncarea pare grasă, francezii nu suferă nici de colesterol crescut nici de obezitate. Conform cercetărilor, acest lucru se datorează vinului, care face parte din orice fel de mâncare.

Câteva specialităţi franţuzeşti cunoscute în lumea întreagă sunt:

  • croissantele,
  • eclerele,
  • mousse-ul de ciocolată,
  • baghetele,
  • peste 300 de tipuri de brânză (ca Roquefort şi Camembert),
  • supele de peşte,
  • fricasse de viţel,
  • fiertură de vită în vin

şi multe altele.


Rețete care te-ar putea interesa

Curcan cu sfeclă roșie
Curcan cu sfeclă roșie

Un preparat festiv. Curcanul călit în tigaie este acompaniat de o garnitură cremoasă de spanac și de o salată-sos fresh. Sfecla roșie este "cireașa de pe tort" a preparatului, aducând un plus de savoare și culoare în farfurie

2 persoane 30-45 min Mediu
Supă cremă de conopidă
Supă cremă de conopidă

O supă cremă sățioasă și gustoasă, bogată în vitamine. Combinația de legume cu parmezan și merișoarele dulci-acrișoare este inedită.

2 persoane 15-30 min Simplu
Pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb cu ciuperci și garnitură de orez
Pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb cu ciuperci și garnitură de orez

O rețetă delicioasă de pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb, ciuperci și garnitură de orez de la Bonduelle, perfectă pentru prânz sau cină.

2 persoane peste 45 min Simplu
Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola
Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola

Chiar şi în timpul sezonului rece, garniturile din legume nu trebuie să lipsească de la masă. Legumele congelate sunt de mare ajutor în această perioadă, fiind la fel de sănătoase şi gustoase.

0 persoane sub 15 min Simplu
De ce este bucătăria franceză cea mai delicioasă din lume?
Specialităţi franţuzeşti
 
Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai bune din gastronomia lumii. Felurile de mâncare franţuzeşti sunt cunoscute multora, iar reţetele din bucătăria franceză sunt transmise din generaţie în generaţie de secole, începând din Evul Mediu. Nici o altă bucătărie a lumii nu se poate mândri cu o carte de bucate scrisă în secolul al XVII-lea. Chiar şi pe vremea aceea, nu era neobişnuit să se organizeze banchete la care se serveau capodopere condimentate şi rafinate, iar bucătăria franceză se servea de regulă cu mâncăruri grase şi sosuri.

Această tradiţie a trecut în stilul modern de nutriţie al francezilor. Astăzi, aceştia folosesc legume ca supliment la mesele principale, cât şi pentru a sublinia atributele felului principal. În zilele noastre, unele dintre cele mai reputate instituţii din întreaga lume oferă clienţilor preparate din bucătăria franceză. În ciuda faptului că mâncarea pare grasă, francezii nu suferă nici de colesterol crescut nici de obezitate. Conform cercetărilor, acest lucru se datorează vinului, care face parte din orice fel de mâncare.

Câteva specialităţi franţuzeşti cunoscute în lumea întreagă sunt:

  • croissantele,
  • eclerele,
  • mousse-ul de ciocolată,
  • baghetele,
  • peste 300 de tipuri de brânză (ca Roquefort şi Camembert),
  • supele de peşte,
  • fricasse de viţel,
  • fiertură de vită în vin

şi multe altele.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.