Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

De ce este bucătăria franceză cea mai delicioasă din lume?

Specialităţi franţuzeşti
 
Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai bune din gastronomia lumii. Felurile de mâncare franţuzeşti sunt cunoscute multora, iar reţetele din bucătăria franceză sunt transmise din generaţie în generaţie de secole, începând din Evul Mediu. Nici o altă bucătărie a lumii nu se poate mândri cu o carte de bucate scrisă în secolul al XVII-lea. Chiar şi pe vremea aceea, nu era neobişnuit să se organizeze banchete la care se serveau capodopere condimentate şi rafinate, iar bucătăria franceză se servea de regulă cu mâncăruri grase şi sosuri.

Această tradiţie a trecut în stilul modern de nutriţie al francezilor. Astăzi, aceştia folosesc legume ca supliment la mesele principale, cât şi pentru a sublinia atributele felului principal. În zilele noastre, unele dintre cele mai reputate instituţii din întreaga lume oferă clienţilor preparate din bucătăria franceză. În ciuda faptului că mâncarea pare grasă, francezii nu suferă nici de colesterol crescut nici de obezitate. Conform cercetărilor, acest lucru se datorează vinului, care face parte din orice fel de mâncare.

Câteva specialităţi franţuzeşti cunoscute în lumea întreagă sunt:

  • croissantele,
  • eclerele,
  • mousse-ul de ciocolată,
  • baghetele,
  • peste 300 de tipuri de brânză (ca Roquefort şi Camembert),
  • supele de peşte,
  • fricasse de viţel,
  • fiertură de vită în vin

şi multe altele.


Rețete care te-ar putea interesa

Mazăre cu smântână și felii de șuncă prăjite
Mazăre cu smântână și felii de șuncă prăjite

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Gundel palacsinta - clătitele ungurești
Gundel palacsinta - clătitele ungurești

Pentru o seară relaxată în familie.

3 persoane peste 45 min Mediu
Orez prăjit cu tofu și legume
Orez prăjit cu tofu și legume

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Pui umplut cu orez și ciuperci
Pui umplut cu orez și ciuperci

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
De ce este bucătăria franceză cea mai delicioasă din lume?
Specialităţi franţuzeşti
 
Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai bune din gastronomia lumii. Felurile de mâncare franţuzeşti sunt cunoscute multora, iar reţetele din bucătăria franceză sunt transmise din generaţie în generaţie de secole, începând din Evul Mediu. Nici o altă bucătărie a lumii nu se poate mândri cu o carte de bucate scrisă în secolul al XVII-lea. Chiar şi pe vremea aceea, nu era neobişnuit să se organizeze banchete la care se serveau capodopere condimentate şi rafinate, iar bucătăria franceză se servea de regulă cu mâncăruri grase şi sosuri.

Această tradiţie a trecut în stilul modern de nutriţie al francezilor. Astăzi, aceştia folosesc legume ca supliment la mesele principale, cât şi pentru a sublinia atributele felului principal. În zilele noastre, unele dintre cele mai reputate instituţii din întreaga lume oferă clienţilor preparate din bucătăria franceză. În ciuda faptului că mâncarea pare grasă, francezii nu suferă nici de colesterol crescut nici de obezitate. Conform cercetărilor, acest lucru se datorează vinului, care face parte din orice fel de mâncare.

Câteva specialităţi franţuzeşti cunoscute în lumea întreagă sunt:

  • croissantele,
  • eclerele,
  • mousse-ul de ciocolată,
  • baghetele,
  • peste 300 de tipuri de brânză (ca Roquefort şi Camembert),
  • supele de peşte,
  • fricasse de viţel,
  • fiertură de vită în vin

şi multe altele.