Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

De ce este bucătăria franceză cea mai delicioasă din lume?

Specialităţi franţuzeşti
 
Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai bune din gastronomia lumii. Felurile de mâncare franţuzeşti sunt cunoscute multora, iar reţetele din bucătăria franceză sunt transmise din generaţie în generaţie de secole, începând din Evul Mediu. Nici o altă bucătărie a lumii nu se poate mândri cu o carte de bucate scrisă în secolul al XVII-lea. Chiar şi pe vremea aceea, nu era neobişnuit să se organizeze banchete la care se serveau capodopere condimentate şi rafinate, iar bucătăria franceză se servea de regulă cu mâncăruri grase şi sosuri.

Această tradiţie a trecut în stilul modern de nutriţie al francezilor. Astăzi, aceştia folosesc legume ca supliment la mesele principale, cât şi pentru a sublinia atributele felului principal. În zilele noastre, unele dintre cele mai reputate instituţii din întreaga lume oferă clienţilor preparate din bucătăria franceză. În ciuda faptului că mâncarea pare grasă, francezii nu suferă nici de colesterol crescut nici de obezitate. Conform cercetărilor, acest lucru se datorează vinului, care face parte din orice fel de mâncare.

Câteva specialităţi franţuzeşti cunoscute în lumea întreagă sunt:

  • croissantele,
  • eclerele,
  • mousse-ul de ciocolată,
  • baghetele,
  • peste 300 de tipuri de brânză (ca Roquefort şi Camembert),
  • supele de peşte,
  • fricasse de viţel,
  • fiertură de vită în vin

şi multe altele.


Rețete care te-ar putea interesa

Frittata cu ciuperci
Frittata cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Crumble cu legume şi porumb
Crumble cu legume şi porumb

Un preparat cald, uşor de preparat şi sănătos, perfect pentru o cină în familie.

4 persoane peste 45 min Mediu
Șnițel de pui cu morcovi tineri
Șnițel de pui cu morcovi tineri

Savoare în farfurie

2 persoane 30-45 min Mediu
Pizza cu porumb, mozzarela, roșii și mușchi
Pizza cu porumb, mozzarela, roșii și mușchi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane peste 45 min Simplu
De ce este bucătăria franceză cea mai delicioasă din lume?
Specialităţi franţuzeşti
 
Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai bune din gastronomia lumii. Felurile de mâncare franţuzeşti sunt cunoscute multora, iar reţetele din bucătăria franceză sunt transmise din generaţie în generaţie de secole, începând din Evul Mediu. Nici o altă bucătărie a lumii nu se poate mândri cu o carte de bucate scrisă în secolul al XVII-lea. Chiar şi pe vremea aceea, nu era neobişnuit să se organizeze banchete la care se serveau capodopere condimentate şi rafinate, iar bucătăria franceză se servea de regulă cu mâncăruri grase şi sosuri.

Această tradiţie a trecut în stilul modern de nutriţie al francezilor. Astăzi, aceştia folosesc legume ca supliment la mesele principale, cât şi pentru a sublinia atributele felului principal. În zilele noastre, unele dintre cele mai reputate instituţii din întreaga lume oferă clienţilor preparate din bucătăria franceză. În ciuda faptului că mâncarea pare grasă, francezii nu suferă nici de colesterol crescut nici de obezitate. Conform cercetărilor, acest lucru se datorează vinului, care face parte din orice fel de mâncare.

Câteva specialităţi franţuzeşti cunoscute în lumea întreagă sunt:

  • croissantele,
  • eclerele,
  • mousse-ul de ciocolată,
  • baghetele,
  • peste 300 de tipuri de brânză (ca Roquefort şi Camembert),
  • supele de peşte,
  • fricasse de viţel,
  • fiertură de vită în vin

şi multe altele.