Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Bucătăria thailandeză

Bucătăria thailandeză

Această bucătărie se deosebeşte de cea chineză, oferind posibilitatea alegerii ingredientelor, lucru prin care devine mai individuală și creează provocări pentru bucătar. Însă originalitatea ei constă în faptul că, thailandezii, în afara influențelor altor bucatării, au creat, de asemenea, reţete proprii, nemaiîntâlnite. Atât timpul de preparare cât şi condimentele folosite depind de imaginația bucătarului.

Artă decorării

În afara gustului mâncărurilor, foarte important este aspectul lor. De aceea thailandezii acordă o atenţie foarte mare decorării, care în cazul tăierii legumelor şi a fructelor a devenit aproape o artă. Deseori, mesele sunt împodobite cu ceapă verde sau felii de roşii sau castravete.

Orezul este elementul de bază din bucătăria thailandeză

În bucataria thailandeza toate felurile de mâncare sunt pe bază de orez, care neutralizează gusturile, lucru extrem de important în cazul mâncărurilor foarte picante. Merită subliniat faptul că în timpul fierberii orezului nu se adaugă sare. Orezul în bucataria thailandeza îndeplineşte rolul pâinii şi al cartofilor din bucătăria europeană.

Patru gusturi picante

În bucataria thailandeza se deosebesc 4 gusturi de bază: acru (lămâia, fructele de mango, ananasul necoapte, oţetul), dulce (trestia de zahăr, ananasul copt), amar (castravetele amar) şi sărat (sarea, sosul de peşte). Gustul picant, se află deasupra acestor patru gusturi. Secretul unui fel de mâncare reuşit constă în îmbinarea reuşită a tuturor gusturilor.

Savoir-vivre

Odată cu apariţia civilizaţiei occidentale, s-a renunţat la mâncatul cu mâinile sau la băutul direct din castroane, adoptându-se tehnica utilizării tacâmurilor. Datorită faptului că preparatele thailandeze sunt mărunţite în timpul preparării, cuţitele sunt inutile. Mâncărurile sunt consumate prin adunarea de bucăţi în lingură cu ajutorul furculiţei.

Fără măsurare

În bucataria thailandeza tradițională nu sunt folosite niciun fel de ustensile pentru stabilirea cantităţilor ingredientelor. Bucătarii începători învaţă să gătească urmărind şi ajutând bucătarii mai experimentaţi.

Mic dicţionar al bucătăriei thailandeze

  • Gai - pui de găină
  • Netu - carne de vită
  • Kung - crevete 
  • Moo - carne de porc
  • Pla - peşte
  • Kaeng - curry
  • Phat - mâncăruri prăjite
  • Tom - mâncăruri gătite
  • Yum - salate
  • Nam-tahn - zahăr
  • Nam-chaa - ceai
  • Nam-yen - apă rece
  • Nam-ron - apă fierbinte
  • Gleua - sare
  • Pet - picant
  • Rawn - fierbinte
  • Yen - rece
  • Wan - dulce
  • Khem - sărat
  • A-roy - gustos

Rețete care te-ar putea interesa

Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci
Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Salată de linte cu sfeclă
Salată de linte cu sfeclă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Tagliata de vită cu legume mexicane
Tagliata de vită cu legume mexicane

O combinație delicioasă și rafinată de carne de vită și legume care îi va fermeca pe oaspeții dumneavoastră!

2 persoane 30-45 min Mediu
Fasole verde cu cocos și ghimbir
Fasole verde cu cocos și ghimbir

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Bucătăria thailandeză

Bucătăria thailandeză

Această bucătărie se deosebeşte de cea chineză, oferind posibilitatea alegerii ingredientelor, lucru prin care devine mai individuală și creează provocări pentru bucătar. Însă originalitatea ei constă în faptul că, thailandezii, în afara influențelor altor bucatării, au creat, de asemenea, reţete proprii, nemaiîntâlnite. Atât timpul de preparare cât şi condimentele folosite depind de imaginația bucătarului.

Artă decorării

În afara gustului mâncărurilor, foarte important este aspectul lor. De aceea thailandezii acordă o atenţie foarte mare decorării, care în cazul tăierii legumelor şi a fructelor a devenit aproape o artă. Deseori, mesele sunt împodobite cu ceapă verde sau felii de roşii sau castravete.

Orezul este elementul de bază din bucătăria thailandeză

În bucataria thailandeza toate felurile de mâncare sunt pe bază de orez, care neutralizează gusturile, lucru extrem de important în cazul mâncărurilor foarte picante. Merită subliniat faptul că în timpul fierberii orezului nu se adaugă sare. Orezul în bucataria thailandeza îndeplineşte rolul pâinii şi al cartofilor din bucătăria europeană.

Patru gusturi picante

În bucataria thailandeza se deosebesc 4 gusturi de bază: acru (lămâia, fructele de mango, ananasul necoapte, oţetul), dulce (trestia de zahăr, ananasul copt), amar (castravetele amar) şi sărat (sarea, sosul de peşte). Gustul picant, se află deasupra acestor patru gusturi. Secretul unui fel de mâncare reuşit constă în îmbinarea reuşită a tuturor gusturilor.

Savoir-vivre

Odată cu apariţia civilizaţiei occidentale, s-a renunţat la mâncatul cu mâinile sau la băutul direct din castroane, adoptându-se tehnica utilizării tacâmurilor. Datorită faptului că preparatele thailandeze sunt mărunţite în timpul preparării, cuţitele sunt inutile. Mâncărurile sunt consumate prin adunarea de bucăţi în lingură cu ajutorul furculiţei.

Fără măsurare

În bucataria thailandeza tradițională nu sunt folosite niciun fel de ustensile pentru stabilirea cantităţilor ingredientelor. Bucătarii începători învaţă să gătească urmărind şi ajutând bucătarii mai experimentaţi.

Mic dicţionar al bucătăriei thailandeze

  • Gai - pui de găină
  • Netu - carne de vită
  • Kung - crevete 
  • Moo - carne de porc
  • Pla - peşte
  • Kaeng - curry
  • Phat - mâncăruri prăjite
  • Tom - mâncăruri gătite
  • Yum - salate
  • Nam-tahn - zahăr
  • Nam-chaa - ceai
  • Nam-yen - apă rece
  • Nam-ron - apă fierbinte
  • Gleua - sare
  • Pet - picant
  • Rawn - fierbinte
  • Yen - rece
  • Wan - dulce
  • Khem - sărat
  • A-roy - gustos