Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Bucătăria mexicană

Bucătăria mexicană

Înainte de sosirea spaniolilor, în Mexic nu erau cunoscute nici grăsimea, nici uleiul de măsline. Hrana era coaptă, fiartă în apă sau aburi, câteodată coacerea fiind făcută în gropi săpate în pământ. Colonizatorii spanioli s-au „americanizat” foarte repede începând să trăiască şi să se hrănească la fel ca indigenii. Noile tehnici culinare – prăjirea, coacerea etc. – au condus la apariţia unor reţete neobişnuite.

Oameni din sânge şi porumb

Înainte de sosirea spaniolilor alimentul de bază în Mexic era porumbul. Conform mitologiei maiaşe oamenii au fost creaţi dintr-un amestec de porumb şi sânge de zeu, şi din această cauză porumbului i-a fost dat un statut divin. Porumbul a devenit elementul de bază al pâinii şi plăcintelor, elementul cheie din bucataria mexicana.

Tortilla sau nachos?

Din porumb se coace pâinea mexicană – tortilla. Pentru a pregăti aluatul se înmoaie boabele uscate în apă caldă cu calciu, se fierbe până la înmuierea boabelor şi se lasă totul peste noapte. Ziua următoare se scurge de apă şi se clătesc boabele şi se dă prin maşina de tocat. Pasta astfel obţinută se taie în felii subţiri şi se aşează pe plita încinsă din argilă, denumită comal. Un alt tip de plăcinte sunt totopos – plăcinte înguste tăiate în bucăţele preparate din pudră de porumb copt şi măcinat amestecat cu sare şi chili. Americanii le-au popularizat sub denumirea de „Nachos” - foarte comune în bucataria mexicana.

Machos de fasole Din Mexic provin cca. 20 de soiuri de fasole. Fasolea împreună cu porumbul asigură organismului uman o cantitate corespunzătoare de aminoacizi ce sunt necesari producerii albuminei şi indispensabil pentru un regim alimentar bine echilibrat. Fasolea poate fi consumată cu condimente aromate sau sub formă de pastă folosită ca umplutură pentru tortilla.

Secretul temperamentului fierbinte

În bucataria mexicana, chili a fost, este şi va fi regina condimentelor. Mexicanii şi-au apropiat în aşa măsură chili, încât chiar şi cele mai bune şi mai rafinate feluri de mâncare sunt considerate ca incomplete, dacă lipseşte din ele acest condiment. Cel mai întâlnit preparat din bucataria mexicana este reprezentat de către sosurile chili – ardei tocaţi cu roşii sau gogonele, cărora li se dă consistenţă prin adăugarea unei paste din sâmburi de dovleac sau floarea soarelui, arahide sau cacao, asezonate cu tot felul de condimente. Sunt cunoscute cca. 90 de feluri de chili, de diferite culori, forme şi gusturi.

Mexic: atenţie la lapte!

Cea mai populară băutură alcoolică mexicană este tequila. Totuşi nu există nicio reţetă de băutură care să amestece această băutură cu laptele. Elementele chimice care se află în alcătuirea laptelui accentuează efectul tequillei provocând intoxicaţii chiar în condiţiile consumului de cantităţi mici.


Rețete care te-ar putea interesa

Musaca de broccoli fără carne
Musaca de broccoli fără carne

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Salată ușoară cu avocado și amestec mexican
Salată ușoară cu avocado și amestec mexican

Una dintre salatele preferate ale verii

4 persoane 15-30 min Simplu
Salată cu fasole în trei culori
Salată cu fasole în trei culori

Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

2 persoane sub 15 min Simplu
Curcan cu sfeclă roșie
Curcan cu sfeclă roșie

Un preparat festiv. Curcanul călit în tigaie este acompaniat de o garnitură cremoasă de spanac și de o salată-sos fresh. Sfecla roșie este "cireașa de pe tort" a preparatului, aducând un plus de savoare și culoare în farfurie

2 persoane 30-45 min Mediu
Bucătăria mexicană

Bucătăria mexicană

Înainte de sosirea spaniolilor, în Mexic nu erau cunoscute nici grăsimea, nici uleiul de măsline. Hrana era coaptă, fiartă în apă sau aburi, câteodată coacerea fiind făcută în gropi săpate în pământ. Colonizatorii spanioli s-au „americanizat” foarte repede începând să trăiască şi să se hrănească la fel ca indigenii. Noile tehnici culinare – prăjirea, coacerea etc. – au condus la apariţia unor reţete neobişnuite.

Oameni din sânge şi porumb

Înainte de sosirea spaniolilor alimentul de bază în Mexic era porumbul. Conform mitologiei maiaşe oamenii au fost creaţi dintr-un amestec de porumb şi sânge de zeu, şi din această cauză porumbului i-a fost dat un statut divin. Porumbul a devenit elementul de bază al pâinii şi plăcintelor, elementul cheie din bucataria mexicana.

Tortilla sau nachos?

Din porumb se coace pâinea mexicană – tortilla. Pentru a pregăti aluatul se înmoaie boabele uscate în apă caldă cu calciu, se fierbe până la înmuierea boabelor şi se lasă totul peste noapte. Ziua următoare se scurge de apă şi se clătesc boabele şi se dă prin maşina de tocat. Pasta astfel obţinută se taie în felii subţiri şi se aşează pe plita încinsă din argilă, denumită comal. Un alt tip de plăcinte sunt totopos – plăcinte înguste tăiate în bucăţele preparate din pudră de porumb copt şi măcinat amestecat cu sare şi chili. Americanii le-au popularizat sub denumirea de „Nachos” - foarte comune în bucataria mexicana.

Machos de fasole Din Mexic provin cca. 20 de soiuri de fasole. Fasolea împreună cu porumbul asigură organismului uman o cantitate corespunzătoare de aminoacizi ce sunt necesari producerii albuminei şi indispensabil pentru un regim alimentar bine echilibrat. Fasolea poate fi consumată cu condimente aromate sau sub formă de pastă folosită ca umplutură pentru tortilla.

Secretul temperamentului fierbinte

În bucataria mexicana, chili a fost, este şi va fi regina condimentelor. Mexicanii şi-au apropiat în aşa măsură chili, încât chiar şi cele mai bune şi mai rafinate feluri de mâncare sunt considerate ca incomplete, dacă lipseşte din ele acest condiment. Cel mai întâlnit preparat din bucataria mexicana este reprezentat de către sosurile chili – ardei tocaţi cu roşii sau gogonele, cărora li se dă consistenţă prin adăugarea unei paste din sâmburi de dovleac sau floarea soarelui, arahide sau cacao, asezonate cu tot felul de condimente. Sunt cunoscute cca. 90 de feluri de chili, de diferite culori, forme şi gusturi.

Mexic: atenţie la lapte!

Cea mai populară băutură alcoolică mexicană este tequila. Totuşi nu există nicio reţetă de băutură care să amestece această băutură cu laptele. Elementele chimice care se află în alcătuirea laptelui accentuează efectul tequillei provocând intoxicaţii chiar în condiţiile consumului de cantităţi mici.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.