Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mâncare sănătoasă: bucătăria japoneză din şi pentru inimă

Bucătăria japoneză

Probabil că japonezii ştiu secretul „până la adânci bătrâneţi”, deoarece oamenii de pe insulă deţin recordul pentru cea mai mare speranţă de viaţă din lume. Cum reușesc? Mâncarea sănătoasă este una dintre factorii majori: peştele, orezul, o mulțime de legume, ceai verde și dulciuri aproape deloc. Toate aceste ingrediente sunt foarte bogate in Omega-3 acizi graşi, care sunt bune pentru inimă. Mâncarea nu este doar mâncare, mâncatul este un ritual: sunt atenți la porția servită şi modul în care este servită, își fac timp pentru a savura aroma mâncării.

Întreaga cultură culinară japoneză este construită pe următorul principiu: „mănâncă micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinț și seara ca un cerșetor”. Peștele este de obicei însoțit de orez și o  mare varietate de salate, cum ar fi salata de avocado, salata verde presărată cu semințe de susan, salata de alge sau Gari, un fel de ghimbir murat. Soia, varza, broccoli, ridichi, hrean (wasabi) sunt, de asemenea, feluri de mâncare populare în afară de orezul stereotipic.


Rețete care te-ar putea interesa

Omletă cu porumb la cuptor
Omletă cu porumb la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Chiftele de mazăre cu cimbru și miere
Chiftele de mazăre cu cimbru și miere

O rețetă excelentă pentru micul tău dejun!

4 persoane 15-30 min Mediu
Lasagna cu porumb
Lasagna cu porumb

O rețetă servită de Ioana Ristea.

4 persoane peste 45 min Mediu
Salată fresh
Salată fresh

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Mâncare sănătoasă: bucătăria japoneză din şi pentru inimă
Bucătăria japoneză

Probabil că japonezii ştiu secretul „până la adânci bătrâneţi”, deoarece oamenii de pe insulă deţin recordul pentru cea mai mare speranţă de viaţă din lume. Cum reușesc? Mâncarea sănătoasă este una dintre factorii majori: peştele, orezul, o mulțime de legume, ceai verde și dulciuri aproape deloc. Toate aceste ingrediente sunt foarte bogate in Omega-3 acizi graşi, care sunt bune pentru inimă. Mâncarea nu este doar mâncare, mâncatul este un ritual: sunt atenți la porția servită şi modul în care este servită, își fac timp pentru a savura aroma mâncării.

Întreaga cultură culinară japoneză este construită pe următorul principiu: „mănâncă micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinț și seara ca un cerșetor”. Peștele este de obicei însoțit de orez și o  mare varietate de salate, cum ar fi salata de avocado, salata verde presărată cu semințe de susan, salata de alge sau Gari, un fel de ghimbir murat. Soia, varza, broccoli, ridichi, hrean (wasabi) sunt, de asemenea, feluri de mâncare populare în afară de orezul stereotipic.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.