

Bucătăria cehă este probabil printre cele mai bizare şi neobişnuite din lume. Cu greu veţi găsi mese vegetariene printre specialităţile culinare cehe, însă dacă le găsiţi, acestea vor conţine untură. Dulciurile sunt de asemenea considerate feluri principale de mâncare cehă, iar castraveţii sunt presăraţi cu zahăr. Nu sună doar ciudat, ci şi puţin nebunesc! Bine aţi venit în lumea bucătăriei cehe, unde nu există loc pentru vegetarieni. Specialităţile culinare cehe sunt grele şi grase, fără garniturile de legume tipice cu are suntem obişnuiţi.
Salatele nu se numără printre felurile de mâncare cehă tradiţionale şi există şanse crescute să le primiţi cu solul popular de apă, oţet şi zahăr.Probabil că brânza prăjită este una dintre puţinele feluri de mâncare vegetariene pe care le veţi putea comanda în restaurantele cehe, alături de găluştele cu fructe, servite, de asemenea, ca fel principal de mâncare. Un alt fel principal de mâncare îl constituie o plăcintă cu vegetale care se prepară cu un amestec de legume congelate de toate felurile.Toate semnele indică incompatibilitatea bucătăriei cehe tradiţionale cu ideea de mâncare vegetariană, cel puţin pentru cei care doresc să rămână vegetarieni.!