1. >Despre noi
  2. >Bonduelle participă la Bucătăreala în familie cu Irinuca și Doamna Măr în cadrul Baby Boom

Părinții întotdeauna își doresc un trai sănătos pentru cei mici, iar acest lucru include o alimentație bazată pe fructe și legume.

De la momentul diversificării, acești părinți se împart în două categorii. Cei care au reușit, prin diverse metode, sa îi învețe pe cei mici că mâncarea sănătoasă este și gustoasă și cei care caută încă metode de a-i împrieteni pe copii cu broccoli-ul, cu mazărea și porumbul.

Pentru a-i ajuta, specialiștii din Asociația Emovere au creat conceptul de Bucătăreală în familie, care are succes la public an de an, încă din anul 2011, în cadrul evenimentului Baby Boom. Conceptul de Bucătăreală în familie are în spate un fapt simplu din psihologia copilului - curiozitatea unui bebeluș și nevoia lui de a gusta și a atinge obiectele din mediul exterior, lucruri ce pot fi cei mai buni aliați în drumul către educația pentru o alimentație sănătoasă.

Dacă un copil este lăsat în fața unui bol cu boabe de mazăre, cu morcovi mici și drăgălași, sau cu boabe de porumb alături de mini copăcei de broccoli, acesta va începe să se joace cu legumele și se va împrieteni cu ele. Apoi, dacă este încurajat de fetița Irinuca să se lase în voia creativității, el va crea combinații de culori în farfurie, așezând legumele lui preferate într-o salată pe care chiar o va putea mânca.  

Copiii vor pleca apoi fericiți acasă, cu prieteni noi în rândul legumelor și cu un premiu - un măr sănătos pe care fetițele Irinuca, simbolul Asociației Emovere, le oferă mereu celor mici ca pe un desert bine meritat.

Dar Bucătăreala în familie nu este doar un eveniment pe gustul copiilor, este și o bucurie pentru părinți. Ei pleacă uimiți de faptul că cei mici au ronțăit un "copăcel" de broccoli, sau a mâncat o salată mare de legume, fără comentariile și negocierile infinite de acasă.

Fetițele Irinuca, Doamna Măr, Domnul Porumb de la Bonduelle și echipa Emovere invită toți copiii și părinții la Bucătăreala în familie, sâmbătă, 7 martie 2020, de la 11:00 la 14:00, la standul  KinetoBebe din cadrul Baby Boom. Împreună vom face salate dansante și vom învăța să mâncăm sănătos încă de mici!

Și dacă nu o cunoașteți încă pe Doamna Măr, puteți să ascultați povestea ei aici:

https://www.youtube.com/watch?v=13x9Ue_gICo