

100g rodie - 66 kcal
Rodia conţine proteine, fibră, acizi organici, fier, potasiu, calciu şi vitamina C.
Seminţele şi grenadina
Jumătate din masa rodiei o constituie seminţele. Când cumpăraţi rodii, luaţi-le în mână; dacă vi se par prea uşoare având în vedere mărimea fructului – alegeţi altele. Sucul de rodie negru-violaceu, cunoscut sub numele de grenadină, este dulce-amărui şi astâmpără bine setea.
Fructul vieţii, sănătăţii şi dragostei
Încă din antichitate se consideră că rodia prelungeşte viaţa, întârzie procesele de îmbătrânire, întăreşte cordul şi, ca afrodiziac, potenţează senzaţiile erotice. Sucul de rodie combate afecţiunile inimii şi ale sistemului circulator, scade tensiunea arterială şi încetineşte procesele de îmbătrânire. Acţionează în mod eficace împotriva radicalilor liberi, conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde şi vinul roşu.
Grenadina
Se foloseşte frecvent ca şi componentă a băuturilor alcoolice, deoarece grenadina, fiind mai grea, se aşează la fundul paharului, permiţând astfel prepararea de coctailuri multicolore, atrăgătoare.
Folositoare şi practice
Rodiile se folosesc mai ales în industria cosmetică. Apără pielea împotriva acţiunii radicalilor liberi, activează procesele de regenerare a tegumentului, hrăneşte şi revitalizează. Contribuie la sinteza colagenului şi a elastinei, ceea ce duce la nivelarea ridurilor, tenul devenind mai compact şi mai suplu.