

100g papaya – 38kcal
Papaya conține beta-caroten, vitaminele B precum și vitaminele A și C.
Papaya în bucătărie
Fructul are forma rotundă și nu este foarte mare. Pulpa cu semințe mari și negre ce nu se consumă este galben portocalie cu nuanțe de roz sau arămiu. Este un fruct dulce cu o aromă nu foarte bine definită. Fructele se taie de obicei în două sâmburele se aruncă iar pulpa după ce se decojește se taie în bucăți și se consumă. Cel mai bun gust se obține când se stropește cu suc de lămâie. Se poate consuma în salate, gemuri sau alte conserve. Se poate prepara sub forma de piure. Papaya este copt când devine moale și își schimbă culoarea din verde în portocaliu sau galben închis.
Mai multe vitamine
Papaya are cu 30% mai multe vitamine și cu 50% mai mult potasiu dacit portocalele deși conține mai puține calorii. Are de 10 ori mai multă vitamina C și de doua ori mai mult potasiu dacit merele. Conține de patru ori mai multă vitamina E dacit merele și portocalele. Papaya este o bogata sursă de fibre, vitamine A și E, luteina și licopen.
Pentru stomac și alte beneficii
Papaya influențează pozitiv și calmează mucoasa gastrică ajutând digestia. De asemenea papaya previne bolile articulațiilor având un rol asemănător aspirinei în prevenirea bolilor cardiovasculare. Este recomandat și celor care au nevoie de steroizi.