Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Fructe papaya izvor de vitamine

100g papaya – 38kcal

Papaya conține beta-caroten, vitaminele B precum și vitaminele A și C.

Papaya în bucătărie

Fructul are forma rotundă și nu este foarte mare. Pulpa cu semințe mari și negre ce nu se consumă este galben portocalie cu nuanțe de roz sau arămiu. Este un fruct dulce cu o aromă nu foarte bine definită. Fructele se taie de obicei în două sâmburele se aruncă iar pulpa după ce se decojește se taie în bucăți și se consumă. Cel mai bun gust se obține când se stropește cu suc de lămâie. Se poate consuma în salate, gemuri sau alte conserve. Se poate prepara sub forma de piure. Papaya este copt când devine moale și își schimbă culoarea din verde în portocaliu sau galben închis.

Mai multe vitamine

Papaya are cu 30% mai multe vitamine și cu 50% mai mult potasiu dacit portocalele deși conține mai puține calorii. Are de 10 ori mai multă vitamina C și de doua ori mai mult potasiu dacit merele. Conține de patru ori mai multă vitamina E dacit merele și portocalele. Papaya este o bogata sursă de fibre, vitamine A și E, luteina și licopen.

Pentru stomac și alte beneficii

Papaya influențează pozitiv și calmează mucoasa gastrică ajutând digestia. De asemenea papaya previne bolile articulațiilor având un rol asemănător aspirinei în prevenirea bolilor cardiovasculare. Este recomandat și celor care au nevoie de steroizi.


Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu ciuperci, kaizer și măsline
Pizza cu ciuperci, kaizer și măsline

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Cremă de mazăre cu prosciutto crocant
Cremă de mazăre cu prosciutto crocant

Un preparat delicios pentru întreaga familie!

2 persoane 30-45 min Mediu
Salată vietnameză cu carne de vită
Salată vietnameză cu carne de vită

Mâncare din bucătăria vietnameză.

4 persoane 30-45 min Simplu
Rigatoni încoronați cu legume și sos de smântână
Rigatoni încoronați cu legume și sos de smântână

O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

4 persoane 15-30 min Simplu
Fructe papaya izvor de vitamine

100g papaya – 38kcal

Papaya conține beta-caroten, vitaminele B precum și vitaminele A și C.

Papaya în bucătărie

Fructul are forma rotundă și nu este foarte mare. Pulpa cu semințe mari și negre ce nu se consumă este galben portocalie cu nuanțe de roz sau arămiu. Este un fruct dulce cu o aromă nu foarte bine definită. Fructele se taie de obicei în două sâmburele se aruncă iar pulpa după ce se decojește se taie în bucăți și se consumă. Cel mai bun gust se obține când se stropește cu suc de lămâie. Se poate consuma în salate, gemuri sau alte conserve. Se poate prepara sub forma de piure. Papaya este copt când devine moale și își schimbă culoarea din verde în portocaliu sau galben închis.

Mai multe vitamine

Papaya are cu 30% mai multe vitamine și cu 50% mai mult potasiu dacit portocalele deși conține mai puține calorii. Are de 10 ori mai multă vitamina C și de doua ori mai mult potasiu dacit merele. Conține de patru ori mai multă vitamina E dacit merele și portocalele. Papaya este o bogata sursă de fibre, vitamine A și E, luteina și licopen.

Pentru stomac și alte beneficii

Papaya influențează pozitiv și calmează mucoasa gastrică ajutând digestia. De asemenea papaya previne bolile articulațiilor având un rol asemănător aspirinei în prevenirea bolilor cardiovasculare. Este recomandat și celor care au nevoie de steroizi.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.