Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Lichi

 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.


Rețete care te-ar putea interesa

Choux a la mer
Choux a la mer

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

20 persoane 30-45 min Simplu
Iepure la cuptor pe pat de legume
Iepure la cuptor pe pat de legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Spirală cu spanac
Spirală cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 15-30 min Simplu
Rulouri cu legume și somon
Rulouri cu legume și somon

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 15-30 min Simplu
Lichi
 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.