Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Lichi

 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.


Rețete care te-ar putea interesa

Gustare de fasole albă cu ardei gras și măsline
Gustare de fasole albă cu ardei gras și măsline

O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă.

4 persoane 30-45 min Mediu
Mușchiuleț de porc umplut
Mușchiuleț de porc umplut

Rețeta cu mușchiuleț de porc va încânta papilele gustative ale invitaților, oricât de pretențioși ar fi aceștia.

2 persoane peste 45 min Mediu
Specialitatea pizzerului
Specialitatea pizzerului

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Penne cu ciuperci și carne de pui
Penne cu ciuperci și carne de pui

O rețetă delicioasă și sănătoasă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Lichi
 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.