Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Lichi

 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.


Rețete care te-ar putea interesa

Broccoli cu cartofi gratinați
Broccoli cu cartofi gratinați

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Omletă pufoasă  de legume cu chorizo
Omletă pufoasă de legume cu chorizo

O rețetă surprinzător de delicioasă!

4 persoane 15-30 min Mediu
Supă cremă de conopidă cu fasole neagră și ceapă caramelizată
Supă cremă de conopidă cu fasole neagră și ceapă caramelizată

Delectează-ți familia cu o rețeță delicioasă de supă cremă de conopidă de la Bonduelle cu două ingrediente surpriză. Un prânz simplu și rapid.

4 persoane 15-30 min Simplu
Risotto cu ciuperci, roșii deshidratate și rucola
Risotto cu ciuperci, roșii deshidratate și rucola

O rețetă delicioasă, sățioasă și ușor de preparat: un risotto fresh cu ciuperci.

2 persoane 30-45 min Mediu
Lichi
 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.