Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Lichi

 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.


Rețete care te-ar putea interesa

Pui cu spanac și brânză topită
Pui cu spanac și brânză topită

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Medalion de broccoli cu roșii cherry și creveți
Medalion de broccoli cu roșii cherry și creveți

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

6 persoane peste 45 min Simplu
Fusili cu ciuperci și spanac
Fusili cu ciuperci și spanac

Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor

2 persoane 15-30 min Simplu
Sufleu cu spanac
Sufleu cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane 15-30 min Simplu
Lichi
 

100g lichi – 71 kcal

Lichi conţine potasiu, acid malic şi vitaminele B2şi C.

Prună chineazescă

Fructul de lichi mai este numit şi prună chinezească. Aceste fructe sunt similare ca formă cu căpşunile sau cu murele, dar sunt acoperite cu o pieliţă uscată, subţire, în nuanţe galbene, de carmin sau brun-gălbui. În centru se găseşte un sâmbure necomestibil de mărimea unei boabe de fasole. Când fructul este copt, putem despărţi uşor pieliţa de partea cărnoasă, crăpând-o cu degetele pentru a putea mânca miezul dulce şi aromat. Fructele de lichi se adaugă la salate, la mâncărurile de peşte, de pasăre sau la deserturi. Pot fi folosite la compoturi şi la siropuri sau adăugate la băuturi alcoolice. Dacă sunt uscate întregi, se numesc nuci lichi, totuşi mult mai frecvent se usucă ca stafidele. Fructele curăţate şi fără sâmbure pot fi congelate. Se strică după 2-3 zile de păstrare la temperatura camerei, merită deci să le ţinem la frigider.

Sursă de vitamina C

100 g de fructe de lichi acoperă necesarul zilnic de vitamina C al organismului.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.