Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Care sunt beneficiile fructului pasiunii?

 

100g fructul pasiunii - 34 kcal

Fructul pasiunii are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fierul, beta-caroten, vitaminele din grupa B şi vitamina C.

Sănătatea din tropice

Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient în stimularea sistemului nostru digestiv și ajută stomacul datorită conținutului de flavonoizi si substanțe cu rol enzimatic. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți de fructul pasiunii reduc producția de radicali liberi din corpul nostru, ne ajută sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatorii ce tind să ne liniștească pielea.

Fructul pasiunii are mai multe nume

Numele de “fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian "maraú-ya", care înseamnă: "fructe consumate într-o singură înghiţitură". Cuvântul latin "passio" înseamnă "suferinţă", "flos" înseamnă "floare", astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit "floarea pasiunii" sau "martir". În India este cunoscut sub numele de ,,Granadilla” sau ,,'Krishna Phal’’, ca o specie de viță de vie originară din Brazilia sau Argentina.

Dulcele violet

Fructul pasiunii este considerat un fruct de pădure dulce-acrișor, extrem de aromat, de culoare violetă, galbenă sau portocalie. Atunci când cumpărăm fructul pasiunii trebuie să ținem cont să alegem fructele mari, cu coaja un pic stafidită, pentru că asta însemnă că fructul este pe deplin copt. Pasta poate fi consumata cruda, dar este mai des întâlnita in sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte, de asemenea, aroma altor fructe, in combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene si portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aroma unică, acrișoara. Fructul pasiunii are nevoie de cultivare în zonele tropicale și subtropicale, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale sănătoase.


Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu spanac și Camembert

Plăcintă cu spanac și Camembert

Plăcintele, fiind un preparat cald, sunt ideale pentru anotimpul rece. Le poți pregăti atât cu legume de sezon, cât și cu legume congelate, cum ar fi spanacul.

4 persoane peste 45 min Mediu
Piept de curcan învelit în cașcaval și porumb

Piept de curcan învelit în cașcaval și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Ciorbă de văcuță

Ciorbă de văcuță

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 15-30 min Simplu
Salată cu fasole roșie și spanac

Salată cu fasole roșie și spanac

O salată sățioasă datorită fasolei roșii și a nucilor, completat de aroma dulceagă a bacon-ului

2 persoane 15-30 min Simplu
Care sunt beneficiile fructului pasiunii?

 

100g fructul pasiunii - 34 kcal

Fructul pasiunii are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fierul, beta-caroten, vitaminele din grupa B şi vitamina C.

Sănătatea din tropice

Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient în stimularea sistemului nostru digestiv și ajută stomacul datorită conținutului de flavonoizi si substanțe cu rol enzimatic. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți de fructul pasiunii reduc producția de radicali liberi din corpul nostru, ne ajută sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatorii ce tind să ne liniștească pielea.

Fructul pasiunii are mai multe nume

Numele de “fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian "maraú-ya", care înseamnă: "fructe consumate într-o singură înghiţitură". Cuvântul latin "passio" înseamnă "suferinţă", "flos" înseamnă "floare", astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit "floarea pasiunii" sau "martir". În India este cunoscut sub numele de ,,Granadilla” sau ,,'Krishna Phal’’, ca o specie de viță de vie originară din Brazilia sau Argentina.

Dulcele violet

Fructul pasiunii este considerat un fruct de pădure dulce-acrișor, extrem de aromat, de culoare violetă, galbenă sau portocalie. Atunci când cumpărăm fructul pasiunii trebuie să ținem cont să alegem fructele mari, cu coaja un pic stafidită, pentru că asta însemnă că fructul este pe deplin copt. Pasta poate fi consumata cruda, dar este mai des întâlnita in sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte, de asemenea, aroma altor fructe, in combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene si portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aroma unică, acrișoara. Fructul pasiunii are nevoie de cultivare în zonele tropicale și subtropicale, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale sănătoase.