Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Care sunt beneficiile fructului pasiunii?

 

100g fructul pasiunii - 34 kcal

Fructul pasiunii are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fierul, beta-caroten, vitaminele din grupa B şi vitamina C.

Sănătatea din tropice

Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient în stimularea sistemului nostru digestiv și ajută stomacul datorită conținutului de flavonoizi si substanțe cu rol enzimatic. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți de fructul pasiunii reduc producția de radicali liberi din corpul nostru, ne ajută sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatorii ce tind să ne liniștească pielea.

Fructul pasiunii are mai multe nume

Numele de “fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian "maraú-ya", care înseamnă: "fructe consumate într-o singură înghiţitură". Cuvântul latin "passio" înseamnă "suferinţă", "flos" înseamnă "floare", astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit "floarea pasiunii" sau "martir". În India este cunoscut sub numele de ,,Granadilla” sau ,,'Krishna Phal’’, ca o specie de viță de vie originară din Brazilia sau Argentina.

Dulcele violet

Fructul pasiunii este considerat un fruct de pădure dulce-acrișor, extrem de aromat, de culoare violetă, galbenă sau portocalie. Atunci când cumpărăm fructul pasiunii trebuie să ținem cont să alegem fructele mari, cu coaja un pic stafidită, pentru că asta însemnă că fructul este pe deplin copt. Pasta poate fi consumata cruda, dar este mai des întâlnita in sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte, de asemenea, aroma altor fructe, in combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene si portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aroma unică, acrișoara. Fructul pasiunii are nevoie de cultivare în zonele tropicale și subtropicale, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale sănătoase.


Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu ciuperci și șnițel de soia

Orez cu ciuperci și șnițel de soia

O rețetă simplă, dar savuroasă. Potrivită pentru perioadele de post.

4 persoane 15-30 min Simplu
Supă cremă de mazăre și salată verde

Supă cremă de mazăre și salată verde

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 15-30 min Simplu
Linte cu legume gratinate la cuptor

Linte cu legume gratinate la cuptor

Rețetă delicioasă și sățioasă care constituie un fel principal vegetarian sănătos.

12 persoane 15-30 min Simplu
Salată Coleslaw

Salată Coleslaw

Pentru o seară relaxată în familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Care sunt beneficiile fructului pasiunii?

 

100g fructul pasiunii - 34 kcal

Fructul pasiunii are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fierul, beta-caroten, vitaminele din grupa B şi vitamina C.

Sănătatea din tropice

Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient în stimularea sistemului nostru digestiv și ajută stomacul datorită conținutului de flavonoizi si substanțe cu rol enzimatic. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți de fructul pasiunii reduc producția de radicali liberi din corpul nostru, ne ajută sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatorii ce tind să ne liniștească pielea.

Fructul pasiunii are mai multe nume

Numele de “fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian "maraú-ya", care înseamnă: "fructe consumate într-o singură înghiţitură". Cuvântul latin "passio" înseamnă "suferinţă", "flos" înseamnă "floare", astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit "floarea pasiunii" sau "martir". În India este cunoscut sub numele de ,,Granadilla” sau ,,'Krishna Phal’’, ca o specie de viță de vie originară din Brazilia sau Argentina.

Dulcele violet

Fructul pasiunii este considerat un fruct de pădure dulce-acrișor, extrem de aromat, de culoare violetă, galbenă sau portocalie. Atunci când cumpărăm fructul pasiunii trebuie să ținem cont să alegem fructele mari, cu coaja un pic stafidită, pentru că asta însemnă că fructul este pe deplin copt. Pasta poate fi consumata cruda, dar este mai des întâlnita in sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte, de asemenea, aroma altor fructe, in combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene si portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aroma unică, acrișoara. Fructul pasiunii are nevoie de cultivare în zonele tropicale și subtropicale, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale sănătoase.