Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

La ce este bun fructul pasiunii?

 

100g fructul pasiunii - 34 kcal

Fructul pasiunii are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fierul, beta-caroten, vitaminele din grupa B şi vitamina C.

Sănătatea din tropice

Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient in stimularea sistemului nostru digestiv si ajuta stomacul. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți în fructe împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

Fructul pasiunii are mai multe nume

Numele de “fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian "maraú-ya", care înseamnă: "fructe consumate într-o singură înghiţitură". Cuvântul latin "passio" înseamnă "suferinţă", "flos" înseamnă "floare", astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit "floarea pasiunii" sau "martir".

Dulcele violet

Fructul pasiunii este un fruct mic, rotund, răcoritor şi aromatic, de culoare violeta, galbena sau portocalie. Pasta poate fi consumata cruda, dar este mai des întâlnita in sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte, de asemenea, aroma altor fructe, in combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene si portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aroma unică, acrișoara. Fructul pasiunii are nevoie de cultivare în zonele tropicale și subtropicale, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale sănătoase.


Rețete care te-ar putea interesa

Frigărui din ciuperci și crenvurști

Frigărui din ciuperci și crenvurști

Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști.

3 persoane 30-45 min Complex
Tocană de pui cu vin Burgundy

Tocană de pui cu vin Burgundy

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

3 persoane 30-45 min Complex
Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb

Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb

Pastele se împacă foarte bine cu legumele. O reţetă uşor de preparat, o idee pentru prânz sau cină, care va fi, cu siguranţă, pe placul familiei tale.

2 persoane 15-30 min Simplu
Salată de ciuperci a la Chef

Salată de ciuperci a la Chef

Prepară o salată de ciuperci după o rețetă Bonduelle si pregătește-te să primești laudele!

3 persoane 30-45 min Complex
La ce este bun fructul pasiunii?

 

100g fructul pasiunii - 34 kcal

Fructul pasiunii are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fierul, beta-caroten, vitaminele din grupa B şi vitamina C.

Sănătatea din tropice

Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient in stimularea sistemului nostru digestiv si ajuta stomacul. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți în fructe împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

Fructul pasiunii are mai multe nume

Numele de “fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian "maraú-ya", care înseamnă: "fructe consumate într-o singură înghiţitură". Cuvântul latin "passio" înseamnă "suferinţă", "flos" înseamnă "floare", astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit "floarea pasiunii" sau "martir".

Dulcele violet

Fructul pasiunii este un fruct mic, rotund, răcoritor şi aromatic, de culoare violeta, galbena sau portocalie. Pasta poate fi consumata cruda, dar este mai des întâlnita in sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte, de asemenea, aroma altor fructe, in combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene si portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aroma unică, acrișoara. Fructul pasiunii are nevoie de cultivare în zonele tropicale și subtropicale, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale sănătoase.