Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Când fierbem și când preparăm la abur?

Fierberea tradițională are loc la 100 °C. Acesta necesită plasarea alimentelor direct în apă clocotindă. Alimentele preparate la abur nu trebuie să intre deloc în contact cu apa și trebuie să stea la cel puțin 6 cm deasupra acesteia. Întregul proces are loc la o temperatură de 120 °C. Spre deosebire de fierberea tradițională, nu trebuie adăugată sare când prepari alimentele la abur, întrucât este foarte ușor să pui mai multă sare decât este nevoie. În schimb, poți folosi ierburi aromatice, proaspete sau uscate. Pentru un gust mai intens, poți pune în apa clocotindă câteva fire de ierburi proaspete sau un cub de vegeta. Legumele fierte sau preparate la abur pot fi folosite în salate, supe sau ca garnitură. După fierbere, poți folosi apa rămasă ca decoct pentru supe și sosuri. Nu e nevoie să folosești decoctul imediat după preparare. Îl poți pune într-un recipient, în frigider, și îl poți folosi ulterior ca bază pentru alte feluri de mâncare. 

Creează-ți propria bază pentru sosuri și supe!

Distrează-te și creează cu:

Secretele preparării prin fierbere sau la abur

Supă de vită de duminică

Supă de cartofi: ghid pentru preparare

 


Rețete care te-ar putea interesa

Chifteluțe cu spanac și ciuperci
Chifteluțe cu spanac și ciuperci

Gustări delicioase pentru oaspeții dumneavoastră

4 persoane 30-45 min Mediu
Chec cu morcovi și dovleac
Chec cu morcovi și dovleac

Rețetă delicioasă și sățioasă.

10 persoane peste 45 min Simplu
Rulouri de vinete umplute cu legume Royal Mix
Rulouri de vinete umplute cu legume Royal Mix

O rețetă delicioasă și aromată pentru ocazii speciale

2 persoane 30-45 min Mediu
Coșulețe cu salată a la russe
Coșulețe cu salată a la russe

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane peste 45 min Simplu
Când fierbem și când preparăm la abur?

Fierberea tradițională are loc la 100 °C. Acesta necesită plasarea alimentelor direct în apă clocotindă. Alimentele preparate la abur nu trebuie să intre deloc în contact cu apa și trebuie să stea la cel puțin 6 cm deasupra acesteia. Întregul proces are loc la o temperatură de 120 °C. Spre deosebire de fierberea tradițională, nu trebuie adăugată sare când prepari alimentele la abur, întrucât este foarte ușor să pui mai multă sare decât este nevoie. În schimb, poți folosi ierburi aromatice, proaspete sau uscate. Pentru un gust mai intens, poți pune în apa clocotindă câteva fire de ierburi proaspete sau un cub de vegeta. Legumele fierte sau preparate la abur pot fi folosite în salate, supe sau ca garnitură. După fierbere, poți folosi apa rămasă ca decoct pentru supe și sosuri. Nu e nevoie să folosești decoctul imediat după preparare. Îl poți pune într-un recipient, în frigider, și îl poți folosi ulterior ca bază pentru alte feluri de mâncare. 

Creează-ți propria bază pentru sosuri și supe!

Distrează-te și creează cu:

Secretele preparării prin fierbere sau la abur

Supă de vită de duminică

Supă de cartofi: ghid pentru preparare