
Fierberea tradițională are loc la 100 °C. Acesta necesită plasarea alimentelor direct în apă clocotindă. Alimentele preparate la abur nu trebuie să intre deloc în contact cu apa și trebuie să stea la cel puțin 6 cm deasupra acesteia. Întregul proces are loc la o temperatură de 120 °C. Spre deosebire de fierberea tradițională, nu trebuie adăugată sare când prepari alimentele la abur, întrucât este foarte ușor să pui mai multă sare decât este nevoie. În schimb, poți folosi ierburi aromatice, proaspete sau uscate. Pentru un gust mai intens, poți pune în apa clocotindă câteva fire de ierburi proaspete sau un cub de vegeta. Legumele fierte sau preparate la abur pot fi folosite în salate, supe sau ca garnitură. După fierbere, poți folosi apa rămasă ca decoct pentru supe și sosuri. Nu e nevoie să folosești decoctul imediat după preparare. Îl poți pune într-un recipient, în frigider, și îl poți folosi ulterior ca bază pentru alte feluri de mâncare.
Creează-ți propria bază pentru sosuri și supe!
Distrează-te și creează cu:
Secretele preparării prin fierbere sau la abur
Supă de cartofi: ghid pentru preparare