
100g curmal japonez - 73 kcal
Fructele de curmal japonez conțin calciu, potasiu, fosfor, beta-caroten și vitaminele A, B1, C și E.
Fibre, beta-caroten și vitamina C
Fructele curmal japonez sunt o bună sursă de beta-caroten și vitamina C. Datorită conținutului bogat în fibre sunt un excelent laxativ.
Tanin
Curmalul japonez implică şi o anumită varietate ce conţine cantităţi mari de tanin, sau acid tanic – un compus astringent ce dispare odată ce fructul este copt, lucru care face fructele necoapte să fie foarte acre. Carnea fructului conţine 8 seminţe. Din cauza agenţilor astringenţi, acest tip de fruct este folosit în special în tăbăcire. Varietăţile de curmal japonez care nu au seminţe sunt crescute pentru consum alimentar.
Mărul de aur
Fructele de curmal japonez denumite și fructe kaki sau mere de aur au o culoare portocalie și seamănă cu roșiile. Gustul lor este asemănător cu caisele și prunele. Ele au pielița netedă și lucioasă și pulpa dulce cu gust ușor acid. Cel mai bine se utilizează în sosuri în special în cele dulci acrișoare, precum și în jeleuri, dulcețuri sau conserve. Fructul poate fi tăiat în bucăți și servit cu brânzeturi sau salate. Sunt excelente ca fructe confiate având un gust asemănător curmalelor.