Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Curmalul japonez - o sursă excelentă de vitamine și minerale

100g curmal japonez  - 73 kcal

Fructele de curmal japonez conțin calciu, potasiu, fosfor, beta-caroten și vitaminele A, B1, C și E.

Fibre, beta-caroten și vitamina C

Fructele curmal japonez sunt o bună sursă de beta-caroten și vitamina C. Datorită conținutului bogat în fibre sunt un excelent laxativ.

Tanin

Curmalul japonez implică şi o anumită varietate ce conţine cantităţi mari de tanin, sau acid tanic – un compus astringent ce dispare odată ce fructul este copt, lucru care face fructele necoapte să fie foarte acre. Carnea fructului conţine 8 seminţe. Din cauza agenţilor astringenţi, acest tip de fruct este folosit în special în tăbăcire. Varietăţile de curmal japonez care nu au seminţe sunt crescute pentru consum alimentar.

Mărul de aur

Fructele de curmal japonez denumite și fructe kaki sau mere de aur au o culoare portocalie și seamănă cu roșiile. Gustul lor este asemănător cu caisele și prunele. Ele au pielița netedă și lucioasă și pulpa dulce cu gust ușor acid. Cel mai bine se utilizează în sosuri în special în cele dulci acrișoare, precum și în jeleuri, dulcețuri sau conserve. Fructul poate fi tăiat în bucăți și servit cu brânzeturi sau salate. Sunt excelente ca fructe confiate având un gust asemănător curmalelor.

Rețete care te-ar putea interesa

Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie
Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie

O gustare delicioasă care transformă orice masă într-o ocazie specială

2 persoane 15-30 min Simplu
Plăcintă cu spanac
Plăcintă cu spanac

O plăcintă foarte gustoasă.

12 persoane peste 45 min Simplu
Tartă cu porumb, ciuperci și piept de pui
Tartă cu porumb, ciuperci și piept de pui

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

4 persoane peste 45 min Simplu
Mâncare de mazăre cu mărar proaspăt
Mâncare de mazăre cu mărar proaspăt

Mâncare tradițională delicioasă

2 persoane 30-45 min Simplu
Curmalul japonez - o sursă excelentă de vitamine și minerale

100g curmal japonez  - 73 kcal

Fructele de curmal japonez conțin calciu, potasiu, fosfor, beta-caroten și vitaminele A, B1, C și E.

Fibre, beta-caroten și vitamina C

Fructele curmal japonez sunt o bună sursă de beta-caroten și vitamina C. Datorită conținutului bogat în fibre sunt un excelent laxativ.

Tanin

Curmalul japonez implică şi o anumită varietate ce conţine cantităţi mari de tanin, sau acid tanic – un compus astringent ce dispare odată ce fructul este copt, lucru care face fructele necoapte să fie foarte acre. Carnea fructului conţine 8 seminţe. Din cauza agenţilor astringenţi, acest tip de fruct este folosit în special în tăbăcire. Varietăţile de curmal japonez care nu au seminţe sunt crescute pentru consum alimentar.

Mărul de aur

Fructele de curmal japonez denumite și fructe kaki sau mere de aur au o culoare portocalie și seamănă cu roșiile. Gustul lor este asemănător cu caisele și prunele. Ele au pielița netedă și lucioasă și pulpa dulce cu gust ușor acid. Cel mai bine se utilizează în sosuri în special în cele dulci acrișoare, precum și în jeleuri, dulcețuri sau conserve. Fructul poate fi tăiat în bucăți și servit cu brânzeturi sau salate. Sunt excelente ca fructe confiate având un gust asemănător curmalelor.