Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli, denumit și conopida verde, este o sursă excelentă de vitamina A, K, C, B și acid folic. De asemenea, broccoli conține multe săruri minerale valoroase pentru corpul uman, cum ar fi potasiu, calciu, fier, fosfor, seleniu și magneziu.

Beneficii broccoli

În clasamentul fructelor și legumelor, broccoli ocupă locul cel mai înalt în categoria legumelor ce luptă împotriva cancerului. Această legumă este o sursă bogată de sulforafan, o substanță chimică cu o proprietăți antioxidante, care este eliberată în timpul masticației alimentelor. Este dovedit științific că acest compus atacă selectiv celulele tumorale, fără a aduce atingere celulelor sănătoase. În plus, sulforafanul crește cantitatea de enzime care îmbunătățesc capacitatea organismului de a scăpa de variate deșeuri organice pe care corpurile noastre le produc. S-a dovedit faptul că în perioadele când consumăm regulat broccoli, se poate observa o îmbunătățire semnificativă în eliminarea de substanțe cancerigene și iritante pulmonare, cum ar fi benzenul și acroleina (acestea pot deteriora permanent ADN-ul nostru) din organism. Coloranții conținuți de broccoli au, de asemenea, proprietăți anti-tumorale, care includ beta-carotenul și clorofila.

Broccoli, recomandat pentru bolnavii de diabet

Broccoli este recomandat persoanelor cu diabet zaharat. Această legumă este o sursă valoroasă de crom, care este similar cu insulina, hormon care susține transportul glucozei către toate celulele din corpul uman. Prin urmare, elementul afectează activitatea corespunzătoare a pancreasului, un organ care este responsabil pentru producerea insulinei.

Broccoli vs sistemul circulator

Vitamina K, conținută de broccoli, joacă un rol important în asimilarea calciului și de asemenea, reduce riscul de formare a cheagurilor în organism. Mai mult, planta de broccoli este, de asemenea, un ingredient valoros în dietele concepute pentru persoanele care suferă de anemie. Este o sursă de fier, acid folic și vitamina B - responsabil pentru crearea de noi celule roșii în corpul nostru.


Rețete care te-ar putea interesa

Fasole cu calamari
Fasole cu calamari

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Plăcintă cu ciuperci în tigaie
Plăcintă cu ciuperci în tigaie

O rețetă pregătită de Jamila!

3 persoane 15-30 min Mediu
Broccoli gratinat cu mozzarella gourmet și sos bechamel
Broccoli gratinat cu mozzarella gourmet și sos bechamel

O rețetă vegetariană ușor de pregătit, delicioasă și numai bună de savurat în zilele răcoroase

2 persoane 15-30 min Simplu
Baghetă franțuzească cu usturoi
Baghetă franțuzească cu usturoi

Rețetă pentru baghetă franțuzească cu usturoi.

4 persoane 30-45 min Simplu
Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli, denumit și conopida verde, este o sursă excelentă de vitamina A, K, C, B și acid folic. De asemenea, broccoli conține multe săruri minerale valoroase pentru corpul uman, cum ar fi potasiu, calciu, fier, fosfor, seleniu și magneziu.

Beneficii broccoli

În clasamentul fructelor și legumelor, broccoli ocupă locul cel mai înalt în categoria legumelor ce luptă împotriva cancerului. Această legumă este o sursă bogată de sulforafan, o substanță chimică cu o proprietăți antioxidante, care este eliberată în timpul masticației alimentelor. Este dovedit științific că acest compus atacă selectiv celulele tumorale, fără a aduce atingere celulelor sănătoase. În plus, sulforafanul crește cantitatea de enzime care îmbunătățesc capacitatea organismului de a scăpa de variate deșeuri organice pe care corpurile noastre le produc. S-a dovedit faptul că în perioadele când consumăm regulat broccoli, se poate observa o îmbunătățire semnificativă în eliminarea de substanțe cancerigene și iritante pulmonare, cum ar fi benzenul și acroleina (acestea pot deteriora permanent ADN-ul nostru) din organism. Coloranții conținuți de broccoli au, de asemenea, proprietăți anti-tumorale, care includ beta-carotenul și clorofila.

Broccoli, recomandat pentru bolnavii de diabet

Broccoli este recomandat persoanelor cu diabet zaharat. Această legumă este o sursă valoroasă de crom, care este similar cu insulina, hormon care susține transportul glucozei către toate celulele din corpul uman. Prin urmare, elementul afectează activitatea corespunzătoare a pancreasului, un organ care este responsabil pentru producerea insulinei.

Broccoli vs sistemul circulator

Vitamina K, conținută de broccoli, joacă un rol important în asimilarea calciului și de asemenea, reduce riscul de formare a cheagurilor în organism. Mai mult, planta de broccoli este, de asemenea, un ingredient valoros în dietele concepute pentru persoanele care suferă de anemie. Este o sursă de fier, acid folic și vitamina B - responsabil pentru crearea de noi celule roșii în corpul nostru.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.