Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli, denumit și conopida verde, este o sursă excelentă de vitamina A, K, C, B și acid folic. De asemenea, broccoli conține multe săruri minerale valoroase pentru corpul uman, cum ar fi potasiu, calciu, fier, fosfor, seleniu și magneziu.

Beneficii broccoli

În clasamentul fructelor și legumelor, broccoli ocupă locul cel mai înalt în categoria legumelor ce luptă împotriva cancerului. Această legumă este o sursă bogată de sulforafan, o substanță chimică cu o proprietăți antioxidante, care este eliberată în timpul masticației alimentelor. Este dovedit științific că acest compus atacă selectiv celulele tumorale, fără a aduce atingere celulelor sănătoase. În plus, sulforafanul crește cantitatea de enzime care îmbunătățesc capacitatea organismului de a scăpa de variate deșeuri organice pe care corpurile noastre le produc. S-a dovedit faptul că în perioadele când consumăm regulat broccoli, se poate observa o îmbunătățire semnificativă în eliminarea de substanțe cancerigene și iritante pulmonare, cum ar fi benzenul și acroleina (acestea pot deteriora permanent ADN-ul nostru) din organism. Coloranții conținuți de broccoli au, de asemenea, proprietăți anti-tumorale, care includ beta-carotenul și clorofila.

Broccoli, recomandat pentru bolnavii de diabet

Broccoli este recomandat persoanelor cu diabet zaharat. Această legumă este o sursă valoroasă de crom, care este similar cu insulina, hormon care susține transportul glucozei către toate celulele din corpul uman. Prin urmare, elementul afectează activitatea corespunzătoare a pancreasului, un organ care este responsabil pentru producerea insulinei.

Broccoli vs sistemul circulator

Vitamina K, conținută de broccoli, joacă un rol important în asimilarea calciului și de asemenea, reduce riscul de formare a cheagurilor în organism. Mai mult, planta de broccoli este, de asemenea, un ingredient valoros în dietele concepute pentru persoanele care suferă de anemie. Este o sursă de fier, acid folic și vitamina B - responsabil pentru crearea de noi celule roșii în corpul nostru.


Rețete care te-ar putea interesa

Mușchiuleț de porc în bacon cu cartofi Duchesse și salată de fasole verde
Mușchiuleț de porc în bacon cu cartofi Duchesse și salată de fasole verde

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Quesadilla cu piure de morcov și portocale
Quesadilla cu piure de morcov și portocale

O experiență culinară.

4 persoane 15-30 min Simplu
Salată de cușcuș cu porumb
Salată de cușcuș cu porumb

Salată exotică pentru toată lumea.

3 persoane 30-45 min Simplu
Salată macedoneană cu sardine
Salată macedoneană cu sardine

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli, denumit și conopida verde, este o sursă excelentă de vitamina A, K, C, B și acid folic. De asemenea, broccoli conține multe săruri minerale valoroase pentru corpul uman, cum ar fi potasiu, calciu, fier, fosfor, seleniu și magneziu.

Beneficii broccoli

În clasamentul fructelor și legumelor, broccoli ocupă locul cel mai înalt în categoria legumelor ce luptă împotriva cancerului. Această legumă este o sursă bogată de sulforafan, o substanță chimică cu o proprietăți antioxidante, care este eliberată în timpul masticației alimentelor. Este dovedit științific că acest compus atacă selectiv celulele tumorale, fără a aduce atingere celulelor sănătoase. În plus, sulforafanul crește cantitatea de enzime care îmbunătățesc capacitatea organismului de a scăpa de variate deșeuri organice pe care corpurile noastre le produc. S-a dovedit faptul că în perioadele când consumăm regulat broccoli, se poate observa o îmbunătățire semnificativă în eliminarea de substanțe cancerigene și iritante pulmonare, cum ar fi benzenul și acroleina (acestea pot deteriora permanent ADN-ul nostru) din organism. Coloranții conținuți de broccoli au, de asemenea, proprietăți anti-tumorale, care includ beta-carotenul și clorofila.

Broccoli, recomandat pentru bolnavii de diabet

Broccoli este recomandat persoanelor cu diabet zaharat. Această legumă este o sursă valoroasă de crom, care este similar cu insulina, hormon care susține transportul glucozei către toate celulele din corpul uman. Prin urmare, elementul afectează activitatea corespunzătoare a pancreasului, un organ care este responsabil pentru producerea insulinei.

Broccoli vs sistemul circulator

Vitamina K, conținută de broccoli, joacă un rol important în asimilarea calciului și de asemenea, reduce riscul de formare a cheagurilor în organism. Mai mult, planta de broccoli este, de asemenea, un ingredient valoros în dietele concepute pentru persoanele care suferă de anemie. Este o sursă de fier, acid folic și vitamina B - responsabil pentru crearea de noi celule roșii în corpul nostru.