
100g carambola – 31 kcal
Carambola conține magneziu, fier, beta-caroten și vitaminele A, B și C
Fructul stea
Carambola este denumit fructul stea datorită formei sale. După ce este spălat se poate consuma întreg cu pieliță și semințe. Conține o pulpă dulce acrișoară fără fibre. Poate fi păstrat la frigider până la trei săptămâni. Feliat poate fi folosit la ornarea a diverse feluri de mâncare. Fructele pot fi adăugate la salate sau la specialități cu carne sau pește după ce au fost fierte sau prăjite în unt. Variantele mai acrișoare ale fructului pot fi folosite la marinate, sosuri, gemuri sau vinuri. Decojit poate fi confiat sau conservat.
Nu numai fructul
În bucătăria Indiană floarea de carambola este utilizată ca mirodenie, frunzele sunt considerate legume având un gust asemănător cu spanacul.Potolește setea și ajută la reducerea greutății
Sucul de carambola potolește setea având efect antipiretic (reduce febra). Fructul este bogat în vitamine și minerale fiind recomandat celor ce urmează diete de slăbit.