
Nu trebuie să fie proaspăt ca să fie gustos; atâta vreme cât le alegi și le gătești cum trebuie, vei putea transforma orice legume congelate în feluri atractive cu legume gustoase. Procesul de producție Bonduelle oferă cele mai înalte standarde de pe piață când vine vorba de legume congelate. Legumele alese pentru congelare sunt culese, de obicei, când sunt coapte – moment când, ca regulă generală – sunt pline de substanțe nutritive. Trei elemente distincte ghidează procesul de producție:
- Gust – legumele sunt culese și ambalate cât se poate de repede pentru a păstra gustul natural în produsul finit.
- Culoare – ambalarea rapidă și stocarea adecvată păstrează culoarea naturală a legumelor.
- Consistență – procedura de congelare se centrează pe menținerea consistenței inițiale a fiecărei legume în parte.
Fă-le și mai gustoase
Trebuie să urmezi câteva reguli (de natură generală) pentru a te asigura că până și cel mai sensibil palat nu va fi capabil să spună dacă legumele au fost sau nu congelate inițial:
- Folosește apă, chiar dacă nu ai nevoie de legume fierte. Dacă le pui în apă înainte de a le găti, le vei ajuta să își mențină textura fermă.
- Folosește puține condimente și centrează-te pe acelea care nu obliterează gustul legumelor.
- Amestecă-le în mâncărurile finale pentru a accentua diferența de gust dintre o legumă și alta.
- Alege feluri de mâncare cu timpi reduși de gătit pentru legume.