Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Amestecuri cu iaurt și legume conservate

Integrarea iaurtului în amestecuri de legume nu este atât de complicată pe cât ar părea la prima vedere. De fapt, iaurtul este o bază excelentă pentru sosurile adiacente de salată și pentru dressing-uri, în special pe perioada verii.

Pentru sosuri adiacente

Spre deosebire de sosurile obișnuite sau de dressing-uri, sosurile adiacente sunt puse în vase separate, iar cei care mănâncă trebuie să înmoaie mâncarea înainte de a o consuma. Acestea nu adaugă numai gust: adaugă mâncărurilor și arome noi, și, mai important, texturi noi. Și iată exact locul unde iaurtul strălucește pe deplin:

  1. Folosește o combinație de iaurt și usturoi pentru a crea un sos adiacent perfect echilibrat pentru legumele conservate pre-tăiate.
  2. Pentru sosuri adiacente mai consistente (cum sunt cele pe bază de maioneză), iaurtul poate fi folosit pentru a ușura sosul: două treimi iaurt și o treime maioneză vor da tocmai acest efect. Când sunt folosite pentru legume, aceste sosuri adiacente pot fi îmbogățite cu piper proaspăt măcinat (negru sau verde), semințe de susan sau chiar sumac.

Pentru dressing-uri

Dressing-urile și sosurile de salată sunt puse peste legume conservate sau proaspete pentru a crea amestecuri complexe. Folosește iaurt cu conținut redus de grăsime, pentru a evita prea multe grăsimi în salatele tale. În plus, ar trebui să reții următoarele lucruri: 

  • Iaurtul tinde să se dezintegreze rapid, așa încât trebuie să îl pui în bol chiar înainte de a servi salata.
  • Dressing-urile pe bază de iaurt sunt ideale pentru zilele de vară, datorită efectului lor răcoritor și revigorant.

Nu folosi prea mult iaurt, întrucât acesta va destabiliza amestecul final: cantitatea de iaurt pentru dressing este de maxim 100 g la 300 g de legume.


Rețete care te-ar putea interesa

Iepure la cuptor cu legume
Iepure la cuptor cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Mușchiuleț de porc umplut
Mușchiuleț de porc umplut

Rețeta cu mușchiuleț de porc va încânta papilele gustative ale invitaților, oricât de pretențioși ar fi aceștia.

2 persoane peste 45 min Mediu
Cupcakes aperitiv cu broccoli și somon afumat
Cupcakes aperitiv cu broccoli și somon afumat

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

12 persoane 15-30 min Simplu
Orez cu ciuperci și șnițel de soia
Orez cu ciuperci și șnițel de soia

O rețetă simplă, dar savuroasă. Potrivită pentru perioadele de post.

4 persoane 15-30 min Simplu
Amestecuri cu iaurt și legume conservate

Integrarea iaurtului în amestecuri de legume nu este atât de complicată pe cât ar părea la prima vedere. De fapt, iaurtul este o bază excelentă pentru sosurile adiacente de salată și pentru dressing-uri, în special pe perioada verii.

Pentru sosuri adiacente

Spre deosebire de sosurile obișnuite sau de dressing-uri, sosurile adiacente sunt puse în vase separate, iar cei care mănâncă trebuie să înmoaie mâncarea înainte de a o consuma. Acestea nu adaugă numai gust: adaugă mâncărurilor și arome noi, și, mai important, texturi noi. Și iată exact locul unde iaurtul strălucește pe deplin:

  1. Folosește o combinație de iaurt și usturoi pentru a crea un sos adiacent perfect echilibrat pentru legumele conservate pre-tăiate.
  2. Pentru sosuri adiacente mai consistente (cum sunt cele pe bază de maioneză), iaurtul poate fi folosit pentru a ușura sosul: două treimi iaurt și o treime maioneză vor da tocmai acest efect. Când sunt folosite pentru legume, aceste sosuri adiacente pot fi îmbogățite cu piper proaspăt măcinat (negru sau verde), semințe de susan sau chiar sumac.

Pentru dressing-uri

Dressing-urile și sosurile de salată sunt puse peste legume conservate sau proaspete pentru a crea amestecuri complexe. Folosește iaurt cu conținut redus de grăsime, pentru a evita prea multe grăsimi în salatele tale. În plus, ar trebui să reții următoarele lucruri: 

  • Iaurtul tinde să se dezintegreze rapid, așa încât trebuie să îl pui în bol chiar înainte de a servi salata.
  • Dressing-urile pe bază de iaurt sunt ideale pentru zilele de vară, datorită efectului lor răcoritor și revigorant.

Nu folosi prea mult iaurt, întrucât acesta va destabiliza amestecul final: cantitatea de iaurt pentru dressing este de maxim 100 g la 300 g de legume.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.