Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Află câte calorii sunt în dulciuri

Dulciurile sunt foarte calorice şi au valori nutritive slabe. Două excepţii le constituie îngheţata şi ciocolata. Îngheţata este produsă pe bază de lapte. De aceea ea este o sursă de proteine complete, de calciu, vitamine din grupa B şi, dacă îngheţata este cu nuci - de acizi graşi nesaturaţi. Într-o măsură mai mică sau mai mare, conţin acid lactic, deci acizi graşi saturaţi şi conţin întotdeauna zahăr.

Tabel de calorii ale dulciurilor
Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Batoane de ciocolată 100 g 451 3,6 18,2 68,9
Batoane de soia 100 g 527 3,3 30,5 62,5
Bezele 100 g 304 0,8 0,0 78,3
Biscuiți umpluți 100 g 436 7,5 11,8 74,4
Biscuiţi cu zahăr 100 g 458 10,4 5,2 76,8
Bomboane cu caramel 100 g 370 0,0 0,1 95,7
Bomboane cu caramel şi cremă de alune 100 g 410 3,1 7,3 86,6
Bomboane cu caramel şi cremă de ciocolată cu alune 100 g 420 1,8 9,2 86,1
Bomboane cu caramel şi cremă de fructe 100 g 357 0,1 0,1 92,1
Bomboane cu caramel şi cremă de lapte 100 g 363 0,8 1,0 91,2
Bomboane cu caramel şi fondant 100 g 366 0,0 0,1 94,7
Bomboane cu caramel şi lichior 100 g 358 0,0 0,1 92,6
Bomboane cu lapte 100 g 364 2,7 4,3 82,3
Bomboane de ciocolată cu cremă 100 g 523 7,5 31,8 53,6
Bomboane de ciocolată cu cremă de ciocolată 100 g 569 4,0 39,5 51,3
Bomboane de ciocolată cu cremă de ciocolată cu alune 100 g 547 6,4 34,6 54,6
Bomboane de ciocolată cu cremă de fructe 100 g 369 1,6 8,6 74,3
Bomboane de ciocolată cu cremă fondant 100 g 401 2,9 10,7 76,6
Bomboane de ciocolată cu napolitane cu cremă 100 g 535 5,8 32,0 57,9
Bomboane de ciocolată praline 100 g 510 5,3 26,9 64,4
Bomboane fondante 100 g 369 2,2 4,6 83,6
Bomboane fondante cu fructe 100 g 346 0,0 0,0 90,6
Ciocolată albă 100 g 278 7,7 38,4 51,0
Ciocolată amăruie 100 g 549 5,4 35,3 52,6
Ciocolată cu cacao 100 g 531 5,3 28,9 64,0
Ciocolată cu lapte 100 g 549 9,8 32,8 54,7
Ciocolată cu lapte şi fructe de pădure 100 g 539 8,6 30,9 57,3
Ciocolată praf 100 g 487 5,2 24,3 64,0
Ciocolată simplă 100 g 544 5,4 35,3 52,6
Ciocolată umplută cu cremă 100 g 450 3,9 17,6 68,8
Ciolcolată de lapte afânată 100 g 549 6,9 35,5 52,3
Drajeuri cu alune 100 g 552 11,9 38,3 41,0
Drajeuri cu fructe în ciocolată 100 g 389 5,7 10,2 73,1
Drajeuri cu zahăr 100 g 374 0,0 0,0 98,0
Gelatină de fructe 100 g 293 0,4 0,0 76,0
Halva de vanilie 100 g 523 11,6 29,7 54,0
Halva tradiţională 100 g 516 12,7 29,9 50,6
Înghețată cu pojghiță de ciocolată 100 g 310 3,2 24,0 20,1
Înghețată de ciocolată 100 g 236 3,6 15,0 22,3
Înghețată de frișcă 100 g 227 3,2 15,0 20,8
Înghețată de frișcă caramel 100 g 235 3,0 15,0 23,0
înghețată eschimos 100 g 270 3,5 20,0 19,6
Îngheţată 100 g 126 3,2 3,5 21,3
Îngheţată cremă 100 g 179 3,3 10,0 19,8
Îngheţată cremă cu ciocolată 100 g 188 3,5 10,0 21,5
Îngheţată cremă cu fructe 100 g 166 3,2 8,0 20,1
Îngheţată cremă cu toffi 100 g 186 3,5 10,0 21,6
Îngheţată cremă în sirop de ciocolată 100 g 271 3,2 20,0 19,4
Îngheţată cu toffi 100 g 134 3,5 3,5 23,1
Îngheţată de ciocolată 100 g 138 4,2 3,5 23,0
Îngheţată de fructe 100 g 124 3,2 2,8 21,2
Îngheţată în sirop de ciocolată 100 g 231 3,2 15,0 20,6
Napolitane cu cremă de ciocolată 100 g 539 3,4 30,2 64,7
Napolitane cu cremă de fructe 100 g 350 3,2 2,8 80,1
Napolitane în ciocolată 100 g 550 8,5 34,5 51,5
Profiterol 100 g 206 3,2 12,0 21,1
Tofi 100 g 395 3,3 7,5 81,8
Tofi cu smântână 100 g 400 3,6 7,3 83,5
Turte dulci 100 g 366 5,9 4,7 75,0

Valorile nutritive ale dulciurilor

Ciocolata amăruie conţine mai mult cacao şi grăsime, precum şi fibre alimentare decât ciocolata de lapte care conţine la rîndul ei mai mult zahăr. Ciocolata albă (fără cacao) este aproape complet lipsită de orice elemente nutritive. Tocmai cacaua conţine bogăţia de elemente nutritive cum ar fi potasiul, magneziul, calciul, fierul, fluorul, cuprul, vitaminele A şi E, precum şi cofeina, teobromina şi aminoacizii, din care este produsă în organism serotonina – aşa-zisul hormon al fericirii. Ciocolata reduce stresul, stimulează minte şi aduce buna dispoziţie.

Ciocolata stimulează sistemul nervos, îmbunătăţind buna dispoziţie. Ea poate crea şi dependinţă, fapt dovedit de dieta cu ciocolată. Teobromina acţionează de asemenea vasodilatator şi  antihipertensiv (la fel ca şi potasiul, care este prezent în ciocolată în concentraţie dublă faţă de concentraţia sa din legumele proaspete). Untul de cacao este o bogată sursă de acizi graşi mononesaturaţi, care au un efect benefic asupra sistemului circulator. În plus, taninul din ciocolată reduce radicalii liberi din organism, protejând celulele şi ţesuturile - inclusiv pereţii vaselor snguine -împotriva deteriorării. Magneziul ajută la combaterea efectelor stresului puternic cotidian. Ciocolata, mai ales cea neagră, amară, are un index glicemic scăzut, deci nu cauzează o creştere puternică a nivelului de zahăr din organism, cum se întâmplă în cazul consumării majorităţii celorlalte dulciuri. Aşa se face că aceasta poate apărea sporadic (deşi doar în cantităţi controlate) chiar şi în regimul diabeticilor.

Dulciurile şi regimul sănătos

Prăjiturile, produsele de patiserie, bomboanele, conţin grăsimi care au o influenţă negativă asupra nivelelor de colesterol din sânge, precum şi mari cantităţi de zahăr uşor asimilabil, care acţionează negativ asupra metabolismului carbohidraților în organism. Valoarea lor energetică ridicată măreşte riscul de obezitate. Dacă servim dulciuri între mesele zile, vom deregla metabolismul carbohidraților în organism. Salturile de nivel al zahărului în sânge între mesele principale favorizează dezvoltarea diabetului de tip II şi îngrăşarea.


Rețete care te-ar putea interesa

Chifle umplute cu ciuperci și legume

Chifle umplute cu ciuperci și legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Pui umplut cu orez și ciuperci

Pui umplut cu orez și ciuperci

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
Tartă aperitiv cu ciuperci

Tartă aperitiv cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 30-45 min Simplu
Mușchiuleț de porc cu ardei și ciuperci

Mușchiuleț de porc cu ardei și ciuperci

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 15-30 min Simplu
Află câte calorii sunt în dulciuri

Dulciurile sunt foarte calorice şi au valori nutritive slabe. Două excepţii le constituie îngheţata şi ciocolata. Îngheţata este produsă pe bază de lapte. De aceea ea este o sursă de proteine complete, de calciu, vitamine din grupa B şi, dacă îngheţata este cu nuci - de acizi graşi nesaturaţi. Într-o măsură mai mică sau mai mare, conţin acid lactic, deci acizi graşi saturaţi şi conţin întotdeauna zahăr.

Tabel de calorii ale dulciurilor
Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Batoane de ciocolată 100 g 451 3,6 18,2 68,9
Batoane de soia 100 g 527 3,3 30,5 62,5
Bezele 100 g 304 0,8 0,0 78,3
Biscuiți umpluți 100 g 436 7,5 11,8 74,4
Biscuiţi cu zahăr 100 g 458 10,4 5,2 76,8
Bomboane cu caramel 100 g 370 0,0 0,1 95,7
Bomboane cu caramel şi cremă de alune 100 g 410 3,1 7,3 86,6
Bomboane cu caramel şi cremă de ciocolată cu alune 100 g 420 1,8 9,2 86,1
Bomboane cu caramel şi cremă de fructe 100 g 357 0,1 0,1 92,1
Bomboane cu caramel şi cremă de lapte 100 g 363 0,8 1,0 91,2
Bomboane cu caramel şi fondant 100 g 366 0,0 0,1 94,7
Bomboane cu caramel şi lichior 100 g 358 0,0 0,1 92,6
Bomboane cu lapte 100 g 364 2,7 4,3 82,3
Bomboane de ciocolată cu cremă 100 g 523 7,5 31,8 53,6
Bomboane de ciocolată cu cremă de ciocolată 100 g 569 4,0 39,5 51,3
Bomboane de ciocolată cu cremă de ciocolată cu alune 100 g 547 6,4 34,6 54,6
Bomboane de ciocolată cu cremă de fructe 100 g 369 1,6 8,6 74,3
Bomboane de ciocolată cu cremă fondant 100 g 401 2,9 10,7 76,6
Bomboane de ciocolată cu napolitane cu cremă 100 g 535 5,8 32,0 57,9
Bomboane de ciocolată praline 100 g 510 5,3 26,9 64,4
Bomboane fondante 100 g 369 2,2 4,6 83,6
Bomboane fondante cu fructe 100 g 346 0,0 0,0 90,6
Ciocolată albă 100 g 278 7,7 38,4 51,0
Ciocolată amăruie 100 g 549 5,4 35,3 52,6
Ciocolată cu cacao 100 g 531 5,3 28,9 64,0
Ciocolată cu lapte 100 g 549 9,8 32,8 54,7
Ciocolată cu lapte şi fructe de pădure 100 g 539 8,6 30,9 57,3
Ciocolată praf 100 g 487 5,2 24,3 64,0
Ciocolată simplă 100 g 544 5,4 35,3 52,6
Ciocolată umplută cu cremă 100 g 450 3,9 17,6 68,8
Ciolcolată de lapte afânată 100 g 549 6,9 35,5 52,3
Drajeuri cu alune 100 g 552 11,9 38,3 41,0
Drajeuri cu fructe în ciocolată 100 g 389 5,7 10,2 73,1
Drajeuri cu zahăr 100 g 374 0,0 0,0 98,0
Gelatină de fructe 100 g 293 0,4 0,0 76,0
Halva de vanilie 100 g 523 11,6 29,7 54,0
Halva tradiţională 100 g 516 12,7 29,9 50,6
Înghețată cu pojghiță de ciocolată 100 g 310 3,2 24,0 20,1
Înghețată de ciocolată 100 g 236 3,6 15,0 22,3
Înghețată de frișcă 100 g 227 3,2 15,0 20,8
Înghețată de frișcă caramel 100 g 235 3,0 15,0 23,0
înghețată eschimos 100 g 270 3,5 20,0 19,6
Îngheţată 100 g 126 3,2 3,5 21,3
Îngheţată cremă 100 g 179 3,3 10,0 19,8
Îngheţată cremă cu ciocolată 100 g 188 3,5 10,0 21,5
Îngheţată cremă cu fructe 100 g 166 3,2 8,0 20,1
Îngheţată cremă cu toffi 100 g 186 3,5 10,0 21,6
Îngheţată cremă în sirop de ciocolată 100 g 271 3,2 20,0 19,4
Îngheţată cu toffi 100 g 134 3,5 3,5 23,1
Îngheţată de ciocolată 100 g 138 4,2 3,5 23,0
Îngheţată de fructe 100 g 124 3,2 2,8 21,2
Îngheţată în sirop de ciocolată 100 g 231 3,2 15,0 20,6
Napolitane cu cremă de ciocolată 100 g 539 3,4 30,2 64,7
Napolitane cu cremă de fructe 100 g 350 3,2 2,8 80,1
Napolitane în ciocolată 100 g 550 8,5 34,5 51,5
Profiterol 100 g 206 3,2 12,0 21,1
Tofi 100 g 395 3,3 7,5 81,8
Tofi cu smântână 100 g 400 3,6 7,3 83,5
Turte dulci 100 g 366 5,9 4,7 75,0

Valorile nutritive ale dulciurilor

Ciocolata amăruie conţine mai mult cacao şi grăsime, precum şi fibre alimentare decât ciocolata de lapte care conţine la rîndul ei mai mult zahăr. Ciocolata albă (fără cacao) este aproape complet lipsită de orice elemente nutritive. Tocmai cacaua conţine bogăţia de elemente nutritive cum ar fi potasiul, magneziul, calciul, fierul, fluorul, cuprul, vitaminele A şi E, precum şi cofeina, teobromina şi aminoacizii, din care este produsă în organism serotonina – aşa-zisul hormon al fericirii. Ciocolata reduce stresul, stimulează minte şi aduce buna dispoziţie.

Ciocolata stimulează sistemul nervos, îmbunătăţind buna dispoziţie. Ea poate crea şi dependinţă, fapt dovedit de dieta cu ciocolată. Teobromina acţionează de asemenea vasodilatator şi  antihipertensiv (la fel ca şi potasiul, care este prezent în ciocolată în concentraţie dublă faţă de concentraţia sa din legumele proaspete). Untul de cacao este o bogată sursă de acizi graşi mononesaturaţi, care au un efect benefic asupra sistemului circulator. În plus, taninul din ciocolată reduce radicalii liberi din organism, protejând celulele şi ţesuturile - inclusiv pereţii vaselor snguine -împotriva deteriorării. Magneziul ajută la combaterea efectelor stresului puternic cotidian. Ciocolata, mai ales cea neagră, amară, are un index glicemic scăzut, deci nu cauzează o creştere puternică a nivelului de zahăr din organism, cum se întâmplă în cazul consumării majorităţii celorlalte dulciuri. Aşa se face că aceasta poate apărea sporadic (deşi doar în cantităţi controlate) chiar şi în regimul diabeticilor.

Dulciurile şi regimul sănătos

Prăjiturile, produsele de patiserie, bomboanele, conţin grăsimi care au o influenţă negativă asupra nivelelor de colesterol din sânge, precum şi mari cantităţi de zahăr uşor asimilabil, care acţionează negativ asupra metabolismului carbohidraților în organism. Valoarea lor energetică ridicată măreşte riscul de obezitate. Dacă servim dulciuri între mesele zile, vom deregla metabolismul carbohidraților în organism. Salturile de nivel al zahărului în sânge între mesele principale favorizează dezvoltarea diabetului de tip II şi îngrăşarea.