Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Află câte calorii conțin produsele lactate

Tabelul de mai jos îți indică aportul de proteine, grăsimi şi carbohidrați din lapte, smântână, iaurt, brânză, unt şi alte produse lactate. O alimentație variată, bogată în cereale integrale, leguminoase, legume și fructe, la care, nu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână, adăugăm și produse lactate sau alte produse animale, vă va aduce multe beneficii. 

Importanța produselor lactate

Laptele şi derivatele sale sunt o hrană completă din multe puncte de vedere. Ele ne furnizează o serie de vitamine și minerale cât și energie și proteine. Cu toate acestea, produsele lactate sunt greu de digerat pentru majoritatea oamenilor și pot ridica nivelul acidității în organism. Din aceste motive, nu este recomandat consumul constant de astfel de produse. 

Tabel cu calorii lactate

Produs Cantitate Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Lipide (g) Carbohidraţi (g)
Brânză Brie grasă 100 g 329 19,8 28,0 0,2
Brânză Camembert 100 g 324 15,3 28,8 0,1
Brânză Camembert grasă 100 g 291 21,4 23,0 0,2
Brânză Cheddar grasă 100 g 391 27,1 31,7 0,1
Brânză de oaie 100 g 298 14,6 25,5 0,0
Brânză de vacă 100 g 260 17,9 20,1 0,0
Brânză dulce 100 g 341 7,1 23,0 27,5
Brânză dulce cu stafide 100 g 343 6,8 21,6 29,9
Brânză fără grăsime 100 g 99 19,8 0,5 3,5
Brânză Feta 100 g 215 17,0 16,0 1,0
Brânză grasă 100 g 175 17,7 10,1 3,5
Brânză gruzină Suluguni 100 g 285 19,5 22,0 0,0
Brânză prăjită 100 g 168 17,6 4,2 14,2
Brânză semi-grasă 100 g 133 18,7 4,7 3,7
Brânză topită 100 g 298 13,5 27,0 1,2
Brânză topită 100 g 340 22,0 27,0 0,0
Brânză topită afumată 100 g 270 23,0 19,0 0,0
Budincă de brânză 100 g 224 13,9 9,6 20,1
Caşcaval olandez 100 g 352 26,0 26,8 0,0
Caşcaval Roquefort 100 g 337 20,0 28,0 0,0
Cașcaval rusesc 100 g 360 23,0 29,0 0,0
Cașcaval tare 100 g 209 30,0 9,0 0,0
Chefir 0% grăsime 100 ml 30 3,0 0,1 3,8
Chefir 2% grăsime 100 ml 51 3,4 2,0 4,7
Chefir gras 100 ml 56 2,8 3,2 4,1
Cremă de smântână 30% grăsime 100 ml 287 2,2 30,0 3,1
Cremă pentru cafea 20% grăsime 100 ml 206 2,8 20,0 3,7
Cremă pentru cafea 9% grăsime 100 ml 107 2,8 9,0 4,0
Desert cu brânză dulce 100 g 156 13,9 6,2 11,2
Drajeuri ciocolată cu cremă de brânză 100 g 407 8,5 27,8 32,0
Frişcă dulce 100 ml 382 8,0 19,0 47,0
Frişcă vanilie 100 ml 346 2,8 28,0 21,6
Iaurt de fructe 100 ml 63 3,7 1,5 8,9
Iaurt de fructe 3,2% 100 ml 85 5,0 3,2 8,5
Iaurt natural 2% grăsime 100 ml 60 4,3 2,0 6,2
Iaurt natural 3,2% grăsime 100 ml 66 5,0 3,2 3,5
Kumis din lapte de cal 100 ml 41 3,0 0,1 6,3
Kumis din lapte de vacă, degresat 100 ml 41 3,0 0,1 6,3
Lapte 0,5% grăsime 100 ml 39 3,5 0,5 5,1
Lapte 1,5% grăsime 100 ml 47 3,4 1,5 5,0
Lapte 2% grăsime 100 ml 51 3,4 2,0 4,9
Lapte 3,2% grăsime 100 ml 61 3,3 3,2 4,8
Lapte 3,5% 100 ml 64 3,3 3,5 4,8
Lapte 6%  100 ml 84 3,0 6,0 4,7
Lapte acru 100 g 30 3,0 0,1 3,8
Lapte acru 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,1
Lapte acru 2,5% 100 ml 53 2,9 2,5 4,1
Lapte acru 3,2% 100 ml 58 2,8 3,2 4,1
Lapte condensat, îndulcit 100 ml 326 7,5 8,0 55,3
Lapte condensat, neîndulcit 100 ml 131 6,6 7,5 9,4
Lapte de capră 100 ml 68 3,2 4,1 4,5
Lapte de oaie 100 ml 107 6,0 7,0 5,1
Lapte dietetic 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,0
Lapte dietetic 3,2% 100 ml 57 2,8 3,2 3,8
Lapte dietetic degresat 100 ml 31 3,0 0,1 3,9
Lapte dietetic dulce 3,2% 100 ml 77 2,8 3,2 8,6
Lapte fiert cu orez 100 ml 54 1,8 1,9 7,3
Lapte fiert cu paste 100 ml 58 2,2 1,9 7,9
Lapte praf degresat 100 g 360 35,7 0,8 51,2
Lapte praf nedegresat 100 g 479 27,0 24,0 38,7
Macaroane fripte cu brânză dulce 100 g 180 7,7 7,4 20,3
Parmezan 100 g 452 41,5 32,0 0,1
Plăcintă cu brânză dulce 100 g 183 18,6 3,6 18,2
Plăcintă cu brânză și morcovi 100 g 232 12,9 11,5 18,8
Praf de cremă 100 g 577 19,0 42,0 30,2
Smântână 10% grăsime 100 ml 115 3,0 10,0 2,9
Smântână 12% grăsime 100 ml 133 2,7 12,0 3,9
Smântână 18% grăsime 100 ml 184 2,5 18,0 3,6
Smântână 20% 100 ml 206 2,8 20,0 3,2
Smântână 25% 100 ml 248 2,6 25,0 25,0
Smântână 30% grăsime 100 ml 294 2,4 30,0 3,1
Supă de lapte cu griș și dovlecel 100 ml 50 2,0 2,2 5,4
Şvaiţer 100 g 396 24,9 31,8 0,0
Unt 100 g 659 1,1 73,5 1,1
Unt de casă fără sare 100 g 661 0,8 72,5 0,0
Unt natural fără sare 100 g 748 0,5 82,5 0,0
Unt natural pentru tartine 100 g 566 2,5 61,5 0,0
Unt topit 100 ml 892 0,2 99,0 0,0
Zăr 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,2
Zăr 2,5% 100 ml 54 2,9 2,5 4,2
Zăr 4% 100 ml 67 2,8 4,0 4,2
Zăr 6% 100 ml 84 5,0 6,0 4,1
Zer 0,5% grăsime 100 ml 37 3,4 0,5 4,7
Zer 1% grăsime 100 ml 40 3,3 1,0 4,7

Valoarea nutritivă a laptelui și a produselor lactate

Deși produsele lactate sunt bogate în calciu, contrar accepțiunii generale, efectul consumării lor este mai degrabă de scoatere a calciului din organism. Aceasta se întâmplă datorită efectului acidifiant care atrage după sine scoaterea calciului din oase pentru neutralizarea acestei acidități. 

Calciul ia parte nu numai la construcţia oaselor şi la prevenirea demineralizării dinţilor, ci este şi un element indispensabil în multe procese fiziologice, condiţionând funcţionarea corectă a inimii (asigură ritmul corect şi forţa contracţiilor), coagularea corectă a sângelui şi funcționarea muşchilor şi a sistemului nervos. Pentru un aport bun de calciu este recomandată consumarea legumelor rădăcinoase, a legumelor verzi, frunzoase, și a unei game largi de semințe și nuci crude.  

Chefirul crud, nepasteurizat, este foarte apreciat pentru conținutul de probiotice ce sprijină flora intestinală și ajută sistemul imunitar. Chefirul cu un conținut slab de grăsimi este recomandat în timpul dietelor, în smoothi-uri cu diferite legume și fructe proaspete. În funcție de tipul de chefir consumat, acesta poate conține 30 sau mai multe tulpini de bacterii și drojdii benefice tractului digestiv. Una dintre tulpinile majore pe care le conține e lactobacillus.  

Brânzeturile, pe lângă bogăția de minerale și vitamine de care se bucură și celelalte lactate, vin și cu un aport mare de proteine complete. Acestea pot fi folosite ca suplimente alimentare în contextul unei diete deja echilibrate. 

Este important să evite cu desăvârșire produsele lactate persoanele care suferă de dislipidemii, diabet, boli cardiovasculare, obezitate sau boli inflamatorii, alergii și boli autoimune. 

Indicaţii referitoare la păstrarea produselor lactate

Produsele lactate au, de regulă, o perioadă de valabilitate foarte redusă şi pot fi păstrate doar câteva zile. Un termen mai lung de valabilitate îl au doar produsele cum ar fi laptele pasteurizat şi băuturile lactate închise în ambalaje de carton (până la chiar câteva luni), produsele ambalate în vid cum ar fi chefirurile, iaurturile, caşcavalul şi brânza topită (până la o lună). 

De reținut că iaurtul și chefirul găsite în comerț sunt de obicei pasteurizate. Prin acest proces se distrug bacteriile folositoare nouă și deci beneficiile acestor produse dispar aproape în întregime. Un semn că bacteriile sunt moarte este faptul că dopul sau capacul nu sunt umflate și în tensiune, efect datorat lipsei fermentației. Caută deci să îți faci singur aceste produse acasă sau să le procuri nepasteurizate, din surse verificate și sigure. 


Rețete care te-ar putea interesa

Tort marmorat
Tort marmorat

Un dulce ca fel principal.

6 persoane 15-30 min Simplu
Burrata cu porumb și pesto
Burrata cu porumb și pesto

O rețetă minunată

2 persoane 15-30 min Simplu
Mușchiuleț de porc a la Toscana
Mușchiuleț de porc a la Toscana

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Iepure la tavă
Iepure la tavă

Rețete rafinate pentru momente speciale.

6 persoane 30-45 min Simplu
Află câte calorii conțin produsele lactate

Tabelul de mai jos îți indică aportul de proteine, grăsimi şi carbohidrați din lapte, smântână, iaurt, brânză, unt şi alte produse lactate. O alimentație variată, bogată în cereale integrale, leguminoase, legume și fructe, la care, nu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână, adăugăm și produse lactate sau alte produse animale, vă va aduce multe beneficii. 

Importanța produselor lactate

Laptele şi derivatele sale sunt o hrană completă din multe puncte de vedere. Ele ne furnizează o serie de vitamine și minerale cât și energie și proteine. Cu toate acestea, produsele lactate sunt greu de digerat pentru majoritatea oamenilor și pot ridica nivelul acidității în organism. Din aceste motive, nu este recomandat consumul constant de astfel de produse. 

Tabel cu calorii lactate

Produs Cantitate Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Lipide (g) Carbohidraţi (g)
Brânză Brie grasă 100 g 329 19,8 28,0 0,2
Brânză Camembert 100 g 324 15,3 28,8 0,1
Brânză Camembert grasă 100 g 291 21,4 23,0 0,2
Brânză Cheddar grasă 100 g 391 27,1 31,7 0,1
Brânză de oaie 100 g 298 14,6 25,5 0,0
Brânză de vacă 100 g 260 17,9 20,1 0,0
Brânză dulce 100 g 341 7,1 23,0 27,5
Brânză dulce cu stafide 100 g 343 6,8 21,6 29,9
Brânză fără grăsime 100 g 99 19,8 0,5 3,5
Brânză Feta 100 g 215 17,0 16,0 1,0
Brânză grasă 100 g 175 17,7 10,1 3,5
Brânză gruzină Suluguni 100 g 285 19,5 22,0 0,0
Brânză prăjită 100 g 168 17,6 4,2 14,2
Brânză semi-grasă 100 g 133 18,7 4,7 3,7
Brânză topită 100 g 298 13,5 27,0 1,2
Brânză topită 100 g 340 22,0 27,0 0,0
Brânză topită afumată 100 g 270 23,0 19,0 0,0
Budincă de brânză 100 g 224 13,9 9,6 20,1
Caşcaval olandez 100 g 352 26,0 26,8 0,0
Caşcaval Roquefort 100 g 337 20,0 28,0 0,0
Cașcaval rusesc 100 g 360 23,0 29,0 0,0
Cașcaval tare 100 g 209 30,0 9,0 0,0
Chefir 0% grăsime 100 ml 30 3,0 0,1 3,8
Chefir 2% grăsime 100 ml 51 3,4 2,0 4,7
Chefir gras 100 ml 56 2,8 3,2 4,1
Cremă de smântână 30% grăsime 100 ml 287 2,2 30,0 3,1
Cremă pentru cafea 20% grăsime 100 ml 206 2,8 20,0 3,7
Cremă pentru cafea 9% grăsime 100 ml 107 2,8 9,0 4,0
Desert cu brânză dulce 100 g 156 13,9 6,2 11,2
Drajeuri ciocolată cu cremă de brânză 100 g 407 8,5 27,8 32,0
Frişcă dulce 100 ml 382 8,0 19,0 47,0
Frişcă vanilie 100 ml 346 2,8 28,0 21,6
Iaurt de fructe 100 ml 63 3,7 1,5 8,9
Iaurt de fructe 3,2% 100 ml 85 5,0 3,2 8,5
Iaurt natural 2% grăsime 100 ml 60 4,3 2,0 6,2
Iaurt natural 3,2% grăsime 100 ml 66 5,0 3,2 3,5
Kumis din lapte de cal 100 ml 41 3,0 0,1 6,3
Kumis din lapte de vacă, degresat 100 ml 41 3,0 0,1 6,3
Lapte 0,5% grăsime 100 ml 39 3,5 0,5 5,1
Lapte 1,5% grăsime 100 ml 47 3,4 1,5 5,0
Lapte 2% grăsime 100 ml 51 3,4 2,0 4,9
Lapte 3,2% grăsime 100 ml 61 3,3 3,2 4,8
Lapte 3,5% 100 ml 64 3,3 3,5 4,8
Lapte 6%  100 ml 84 3,0 6,0 4,7
Lapte acru 100 g 30 3,0 0,1 3,8
Lapte acru 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,1
Lapte acru 2,5% 100 ml 53 2,9 2,5 4,1
Lapte acru 3,2% 100 ml 58 2,8 3,2 4,1
Lapte condensat, îndulcit 100 ml 326 7,5 8,0 55,3
Lapte condensat, neîndulcit 100 ml 131 6,6 7,5 9,4
Lapte de capră 100 ml 68 3,2 4,1 4,5
Lapte de oaie 100 ml 107 6,0 7,0 5,1
Lapte dietetic 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,0
Lapte dietetic 3,2% 100 ml 57 2,8 3,2 3,8
Lapte dietetic degresat 100 ml 31 3,0 0,1 3,9
Lapte dietetic dulce 3,2% 100 ml 77 2,8 3,2 8,6
Lapte fiert cu orez 100 ml 54 1,8 1,9 7,3
Lapte fiert cu paste 100 ml 58 2,2 1,9 7,9
Lapte praf degresat 100 g 360 35,7 0,8 51,2
Lapte praf nedegresat 100 g 479 27,0 24,0 38,7
Macaroane fripte cu brânză dulce 100 g 180 7,7 7,4 20,3
Parmezan 100 g 452 41,5 32,0 0,1
Plăcintă cu brânză dulce 100 g 183 18,6 3,6 18,2
Plăcintă cu brânză și morcovi 100 g 232 12,9 11,5 18,8
Praf de cremă 100 g 577 19,0 42,0 30,2
Smântână 10% grăsime 100 ml 115 3,0 10,0 2,9
Smântână 12% grăsime 100 ml 133 2,7 12,0 3,9
Smântână 18% grăsime 100 ml 184 2,5 18,0 3,6
Smântână 20% 100 ml 206 2,8 20,0 3,2
Smântână 25% 100 ml 248 2,6 25,0 25,0
Smântână 30% grăsime 100 ml 294 2,4 30,0 3,1
Supă de lapte cu griș și dovlecel 100 ml 50 2,0 2,2 5,4
Şvaiţer 100 g 396 24,9 31,8 0,0
Unt 100 g 659 1,1 73,5 1,1
Unt de casă fără sare 100 g 661 0,8 72,5 0,0
Unt natural fără sare 100 g 748 0,5 82,5 0,0
Unt natural pentru tartine 100 g 566 2,5 61,5 0,0
Unt topit 100 ml 892 0,2 99,0 0,0
Zăr 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,2
Zăr 2,5% 100 ml 54 2,9 2,5 4,2
Zăr 4% 100 ml 67 2,8 4,0 4,2
Zăr 6% 100 ml 84 5,0 6,0 4,1
Zer 0,5% grăsime 100 ml 37 3,4 0,5 4,7
Zer 1% grăsime 100 ml 40 3,3 1,0 4,7

Valoarea nutritivă a laptelui și a produselor lactate

Deși produsele lactate sunt bogate în calciu, contrar accepțiunii generale, efectul consumării lor este mai degrabă de scoatere a calciului din organism. Aceasta se întâmplă datorită efectului acidifiant care atrage după sine scoaterea calciului din oase pentru neutralizarea acestei acidități. 

Calciul ia parte nu numai la construcţia oaselor şi la prevenirea demineralizării dinţilor, ci este şi un element indispensabil în multe procese fiziologice, condiţionând funcţionarea corectă a inimii (asigură ritmul corect şi forţa contracţiilor), coagularea corectă a sângelui şi funcționarea muşchilor şi a sistemului nervos. Pentru un aport bun de calciu este recomandată consumarea legumelor rădăcinoase, a legumelor verzi, frunzoase, și a unei game largi de semințe și nuci crude.  

Chefirul crud, nepasteurizat, este foarte apreciat pentru conținutul de probiotice ce sprijină flora intestinală și ajută sistemul imunitar. Chefirul cu un conținut slab de grăsimi este recomandat în timpul dietelor, în smoothi-uri cu diferite legume și fructe proaspete. În funcție de tipul de chefir consumat, acesta poate conține 30 sau mai multe tulpini de bacterii și drojdii benefice tractului digestiv. Una dintre tulpinile majore pe care le conține e lactobacillus.  

Brânzeturile, pe lângă bogăția de minerale și vitamine de care se bucură și celelalte lactate, vin și cu un aport mare de proteine complete. Acestea pot fi folosite ca suplimente alimentare în contextul unei diete deja echilibrate. 

Este important să evite cu desăvârșire produsele lactate persoanele care suferă de dislipidemii, diabet, boli cardiovasculare, obezitate sau boli inflamatorii, alergii și boli autoimune. 

Indicaţii referitoare la păstrarea produselor lactate

Produsele lactate au, de regulă, o perioadă de valabilitate foarte redusă şi pot fi păstrate doar câteva zile. Un termen mai lung de valabilitate îl au doar produsele cum ar fi laptele pasteurizat şi băuturile lactate închise în ambalaje de carton (până la chiar câteva luni), produsele ambalate în vid cum ar fi chefirurile, iaurturile, caşcavalul şi brânza topită (până la o lună). 

De reținut că iaurtul și chefirul găsite în comerț sunt de obicei pasteurizate. Prin acest proces se distrug bacteriile folositoare nouă și deci beneficiile acestor produse dispar aproape în întregime. Un semn că bacteriile sunt moarte este faptul că dopul sau capacul nu sunt umflate și în tensiune, efect datorat lipsei fermentației. Caută deci să îți faci singur aceste produse acasă sau să le procuri nepasteurizate, din surse verificate și sigure. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.