
Calorii pui, curcan, găină, gâscă, rață
Carnea de pasăre este foarte bogată în calorii. Descoperă mai multe despre miracolele acestui aliment și verifică indexul fiecărei varietăți din carne de pui în tabelul de mai jos. Află totul despre calorii pui, curcan sau rață. Dintre toate tipurile de carne, cu excepția peștelui, carnea de pasăre (de cele mai multe ori sub forma de carne de pui, dar nu numai) are cel mai bun raport de calorii și alte substanțe nutritive, fiind în același timp și foarte hrănitoare. Consumul acestor tipuri de carne este recomandat pentru a suplini în alimentație acele zone pe care legumele și fructele nu le pot acoperi, cum ar fi vitamina B12. Cu cât variezi mai mult în această zonă, cu atât mai sănătoasă se va dovedi dieta ta. Cantitatea de calorii pui nu este deloc mare, ceea ce ar trebui știut de oricine. Carnea de pasăre se caracterizează printr-un raport avantajos între acizii graşi saturaţi şi cei nesaturaţi, în comparaţie cu carnea animalelor mari de crescătorie. Este o sursă importantă complementară a vitaminelor din grupa B, a acidului pantotenic, a vitaminei C. Grăsimile de pasăre conţin de regulă mai multă vitamina A şi caroten, precum şi mai multă vitamina E decât untura de vită sau cea de porc.
Produs | Cantitatea | Valoare energetică (kcal) | Proteine (g) | Llipide (g) | Carbohidraţi (g) |
---|---|---|---|---|---|
Aripioară de curcan | 100 g | 168 | 16,5 | 11,4 | 0,0 |
Aripioare | 100 g | 186 | 19,2 | 12,2 | 0,0 |
Cotlet de pui prăjit pane | 100 g | 382 | 19,9 | 27,8 | 14,3 |
Cotlet de pui, tocat | 100 g | 248 | 19,7 | 15,7 | 7,6 |
Ficat de pui | 100 g | 136 | 19,1 | 6,3 | 0,6 |
Găină | 100 g | 202 | 18,5 | 14,3 | 0,0 |
Găină în gelatină | 100 g | 192 | 27,3 | 8,9 | 1,2 |
Gâscă | 100 g | 339 | 14,1 | 31,8 | 0,0 |
Inimă de pui | 100 g | 159 | 15,8 | 10,3 | 0,8 |
Piept de curcan | 100 g | 84 | 19,2 | 0,7 | 0,0 |
Piept de pui | 100 g | 99 | 21,5 | 1,3 | 0,0 |
Piept de pui pane | 100 g | 195 | 25,3 | 10,4 | 0,0 |
Pipotă | 100 g | 114 | 18,2 | 4,2 | 0,6 |
Pui | 100 g | 156 | 18,7 | 7,8 | 0,4 |
Pui fiert | 100 g | 143 | 24,6 | 5,0 | 0,0 |
Pui gătit cu legume | 100 g | 99 | 7,6 | 6,4 | 4,6 |
Pui la cuptor | 100 g | 179 | 16,4 | 12,7 | 0,1 |
Pui prăjit | 100 g | 204 | 26,3 | 11,0 | 0,0 |
Pui tabaka | 100 g | 271 | 25,0 | 21,0 | 0,2 |
Pui umplut la cuptor | 100 g | 199 | 20,5 | 11,9 | 2,8 |
Pulpă de curcan | 100 g | 131 | 18,4 | 6,4 | 0,0 |
Pulpă de pui | 100 g | 158 | 16,8 | 10,2 | 0,0 |
Pulpă de pui la cuptor | 100 g | 195 | 29,4 | 8,6 | 0,0 |
Raţă | 100 g | 308 | 13,5 | 28,6 | 0,0 |
Raţă gătită | 100 g | 248 | 19,7 | 18,8 | 0,0 |
Raţă la cuptor | 100 g | 266 | 22,6 | 19,5 | 0,0 |
Țâmb de curcan | 100 g | 142 | 15,7 | 8,9 | 0,0 |
Valoarea nutritivă: calorii pui
Carnea de pui, în afară de gustul său fin, are multe elemente necesare pentru organism. Este preţuită mai ales ca sursă de proteine animale cu mari valori nutritive şi cu aport redus de calorii, ceea ce situează această carne pe poziţia de fundament al regimului cu proteine. În afară de proteine, această carne ne asigură lipidele, sărurile minerale, microelementele şi vitaminele. Carnea de pasăre se caracterizează printr-un raport avantajos între acizii graşi saturaţi şi cei nesaturaţi, în comparaţie cu carnea animalelor mari de crescătorie. Este o sursă importantă complementară a vitaminelor din grupa B, a acidului pantotenic, a vitaminei C. Grăsimile de pasăre conţin de regulă mai multă vitamina A şi caroten, precum şi mai multă vitamina E decât untura de vită sau cea de porc.
Carnea de pasăre pentru sănătate şi frumuseţe
Menținerea unei greutăți corporale optime poate fi un obiectiv provocator, dar este unul pe care carnea de pasare vă poate ajuta să îl atingeți. Proteinele sale pot ajuta la formarea mușchilor și astfel, având mai multă masă musculară, înseamnă că vă veți bucura de un metabolism mai bun și va putea facilita menținerea greutății corporale. În plus, vitamina B6 din carnea de pasăre face mai mult decât să vă protejeze inima, ea favorizează diverse reacții celulare care îți mențin ridicat nivelul de energie. Carnea de pasăre are relativ puţină grăsime, care se găseşte în pielea uşor de înlăturat. Puiul despieliţat conţine aprox. 5% grăsime, de aceea el este recomandat persoanelor care ţin regim cu colesterol redus, regim hipocaloric sau celor care doresc să-şi reducă masa corporală. Are o structură a ţesuturilor mai delicată, este saturat uniform cu ţesut gras, conţine mai puţin ţesut conjunctiv, astfel încât est uşor digerabil. Ficăţeii de pui sunt o excelentă sursă a provitaminei A, necesare pentru menţinerea unui ten sănătos şi pentru protecţia împotriva infecţiilor. Ca și curcanul, carnea de pui este bogată în triptofan, un precursor al neurotransmițătorului serotonină, deci este un antidepresiv natural. Furnizarea corpului cu acest aminoacid vă poate crește nivelul de serotonină, ceea ce vă poate ajuta să luptați împotriva stresului și vă va spori dispoziția.Mai mult, supa de pui, denumită și ,,penicilina evreiască” are proprietăți antiinflamatoare, numai bună în tratarea răcelilor. Pe lângă faptul că hidratează foarte bine, conține cisteina, un aminoacid ce curăță mucusul și îmbunătățește digestia. Per total, când vorbim de calorii pui, ar trebui să știm că energia oferită de carnea de pasăre este optimă pentru organismul uman.
Mod de păstrare al cărnii de pui
Carnea spălată şi bine uscată se păstrează la frigider, în recipienţi special prevăzuţi pentru acest scop. Odată împărţită în porţii mai mici şi plasată în pungi de plastic, poate fi păstrată în congelator timp de 2-3 luni.