Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

7 motive pentru a mânca alimente picante

Preparatele calde sunt prezente în toate bucătăriile. De obicei, sunt asociate cu mâncare delicioasă și metaforic înseamnă “Iubesc viața”.

Presară puțin piper roșu peste mâncarea de legume preferată și vezi care sunt consecințele:

1. Sexy

Nu întâmplător, cuvântul englezesc pentru "fierbinte" înseamnă "sexy". Printre afrodiziace, primele sunt alimentele picante.

2. Circulație sangvină mai bună

Mâncărurile condimentate îmbunătățesc circulația sângelui deoarece creează o senzație de căldură, dilată vasele de sânge din corp, eliberează mai multă adrenalină și scade presiunea sângelui.

3. Mai suplu

Mâncărurile condimentate te ajută să fii mai suplu deoarece încetinesc metabolismul, cresc temperatura corpului și ritmul cardiac.

4. Digestie mai bună

Gustul picant ajută digestia prin stimularea secreției de bilă. Substanța capsaicină conținută în ardeiul iute luptă împotriva bacteriilor, care pot intra în tractul digestiv cu alimentele.

5. Anti-gripal

Alimentele picante cresc temperatura corpului, care este o barieră în calea bacteriilor. Pe de altă parte, alimentele iuți ajută la stimularea transpirației, curățând pasajul nazal și bronhiile, care sunt benefice în cazul răcelilor.

6. Somn ușor

Alimentele picante produc un efect de încălzire care produc relaxarea corpului și ajută persoana să aibă un somn liniștit.

7. Stresul

Mâncarea condimentată crește nivelul hormonilor plăcerii – endorfina și serotonina. Mâncarea caldă liniștește, reduce efectul stresului și acționează chiar ca un analgezic slab.

În cazul în care ai un disconfort când mănânci boia de ardei iute, consultă un medic.


Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de legume verzi
Supă cremă de legume verzi

O supă cremă din legume verzi, hrănitoare si delicioasă! Gustul special este dat de combinatia legumelor cu brânza cheddar și cu boabele de rodie.Perfectă pentru masa de prânz sau pentru o cină rapidă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc
Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc

Un fel de mâmcare simplu și savuros.

4 persoane peste 45 min Simplu
Spaghete cu broccoli și bacon
Spaghete cu broccoli și bacon

Pastele cu legume pot fi o alegere potrivită pentru un prânz delicios. Prepară și tu în doar câteva minute spaghete cu broccoli și bacon.

2 persoane 30-45 min Mediu
Chifteluțe cu spanac și ciuperci
Chifteluțe cu spanac și ciuperci

Gustări delicioase pentru oaspeții dumneavoastră

4 persoane 30-45 min Mediu
7 motive pentru a mânca alimente picante

Preparatele calde sunt prezente în toate bucătăriile. De obicei, sunt asociate cu mâncare delicioasă și metaforic înseamnă “Iubesc viața”.

Presară puțin piper roșu peste mâncarea de legume preferată și vezi care sunt consecințele:

1. Sexy

Nu întâmplător, cuvântul englezesc pentru "fierbinte" înseamnă "sexy". Printre afrodiziace, primele sunt alimentele picante.

2. Circulație sangvină mai bună

Mâncărurile condimentate îmbunătățesc circulația sângelui deoarece creează o senzație de căldură, dilată vasele de sânge din corp, eliberează mai multă adrenalină și scade presiunea sângelui.

3. Mai suplu

Mâncărurile condimentate te ajută să fii mai suplu deoarece încetinesc metabolismul, cresc temperatura corpului și ritmul cardiac.

4. Digestie mai bună

Gustul picant ajută digestia prin stimularea secreției de bilă. Substanța capsaicină conținută în ardeiul iute luptă împotriva bacteriilor, care pot intra în tractul digestiv cu alimentele.

5. Anti-gripal

Alimentele picante cresc temperatura corpului, care este o barieră în calea bacteriilor. Pe de altă parte, alimentele iuți ajută la stimularea transpirației, curățând pasajul nazal și bronhiile, care sunt benefice în cazul răcelilor.

6. Somn ușor

Alimentele picante produc un efect de încălzire care produc relaxarea corpului și ajută persoana să aibă un somn liniștit.

7. Stresul

Mâncarea condimentată crește nivelul hormonilor plăcerii – endorfina și serotonina. Mâncarea caldă liniștește, reduce efectul stresului și acționează chiar ca un analgezic slab.

În cazul în care ai un disconfort când mănânci boia de ardei iute, consultă un medic.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.