
Preparatele calde sunt prezente în toate bucătăriile. De obicei, sunt asociate cu mâncare delicioasă și metaforic înseamnă “Iubesc viața”.
Presară puțin piper roșu peste mâncarea de legume preferată și vezi care sunt consecințele:
1. Sexy
Nu întâmplător, cuvântul englezesc pentru "fierbinte" înseamnă "sexy". Printre afrodiziace, primele sunt alimentele picante.
2. Circulație sangvină mai bună
Mâncărurile condimentate îmbunătățesc circulația sângelui deoarece creează o senzație de căldură, dilată vasele de sânge din corp, eliberează mai multă adrenalină și scade presiunea sângelui.
3. Mai suplu
Mâncărurile condimentate te ajută să fii mai suplu deoarece încetinesc metabolismul, cresc temperatura corpului și ritmul cardiac.
4. Digestie mai bună
Gustul picant ajută digestia prin stimularea secreției de bilă. Substanța capsaicină conținută în ardeiul iute luptă împotriva bacteriilor, care pot intra în tractul digestiv cu alimentele.
5. Anti-gripal
Alimentele picante cresc temperatura corpului, care este o barieră în calea bacteriilor. Pe de altă parte, alimentele iuți ajută la stimularea transpirației, curățând pasajul nazal și bronhiile, care sunt benefice în cazul răcelilor.
6. Somn ușor
Alimentele picante produc un efect de încălzire care produc relaxarea corpului și ajută persoana să aibă un somn liniștit.
7. Stresul
Mâncarea condimentată crește nivelul hormonilor plăcerii – endorfina și serotonina. Mâncarea caldă liniștește, reduce efectul stresului și acționează chiar ca un analgezic slab.
În cazul în care ai un disconfort când mănânci boia de ardei iute, consultă un medic.