Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

7 motive pentru a mânca alimente picante

Preparatele calde sunt prezente în toate bucătăriile. De obicei, sunt asociate cu mâncare delicioasă și metaforic înseamnă “Iubesc viața”.

Presară puțin piper roșu peste mâncarea de legume preferată și vezi care sunt consecințele:

1. Sexy

Nu întâmplător, cuvântul englezesc pentru "fierbinte" înseamnă "sexy". Printre afrodiziace, primele sunt alimentele picante.

2. Circulație sangvină mai bună

Mâncărurile condimentate îmbunătățesc circulația sângelui deoarece creează o senzație de căldură, dilată vasele de sânge din corp, eliberează mai multă adrenalină și scade presiunea sângelui.

3. Mai suplu

Mâncărurile condimentate te ajută să fii mai suplu deoarece încetinesc metabolismul, cresc temperatura corpului și ritmul cardiac.

4. Digestie mai bună

Gustul picant ajută digestia prin stimularea secreției de bilă. Substanța capsaicină conținută în ardeiul iute luptă împotriva bacteriilor, care pot intra în tractul digestiv cu alimentele.

5. Anti-gripal

Alimentele picante cresc temperatura corpului, care este o barieră în calea bacteriilor. Pe de altă parte, alimentele iuți ajută la stimularea transpirației, curățând pasajul nazal și bronhiile, care sunt benefice în cazul răcelilor.

6. Somn ușor

Alimentele picante produc un efect de încălzire care produc relaxarea corpului și ajută persoana să aibă un somn liniștit.

7. Stresul

Mâncarea condimentată crește nivelul hormonilor plăcerii – endorfina și serotonina. Mâncarea caldă liniștește, reduce efectul stresului și acționează chiar ca un analgezic slab.

În cazul în care ai un disconfort când mănânci boia de ardei iute, consultă un medic.


Rețete care te-ar putea interesa

Vită la cuptor cu ciuperci

Vită la cuptor cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Cartofi cu smântână și mazăre

Cartofi cu smântână și mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Salată cu mozzarela și porumb

Salată cu mozzarela și porumb

O rețetă simplă, delicioasă și plină de nutrienți pentru seri călduroase de vară

2 persoane 15-30 min Simplu
Legume cu sos tomat și piept de pui în vin roșu

Legume cu sos tomat și piept de pui în vin roșu

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
7 motive pentru a mânca alimente picante

Preparatele calde sunt prezente în toate bucătăriile. De obicei, sunt asociate cu mâncare delicioasă și metaforic înseamnă “Iubesc viața”.

Presară puțin piper roșu peste mâncarea de legume preferată și vezi care sunt consecințele:

1. Sexy

Nu întâmplător, cuvântul englezesc pentru "fierbinte" înseamnă "sexy". Printre afrodiziace, primele sunt alimentele picante.

2. Circulație sangvină mai bună

Mâncărurile condimentate îmbunătățesc circulația sângelui deoarece creează o senzație de căldură, dilată vasele de sânge din corp, eliberează mai multă adrenalină și scade presiunea sângelui.

3. Mai suplu

Mâncărurile condimentate te ajută să fii mai suplu deoarece încetinesc metabolismul, cresc temperatura corpului și ritmul cardiac.

4. Digestie mai bună

Gustul picant ajută digestia prin stimularea secreției de bilă. Substanța capsaicină conținută în ardeiul iute luptă împotriva bacteriilor, care pot intra în tractul digestiv cu alimentele.

5. Anti-gripal

Alimentele picante cresc temperatura corpului, care este o barieră în calea bacteriilor. Pe de altă parte, alimentele iuți ajută la stimularea transpirației, curățând pasajul nazal și bronhiile, care sunt benefice în cazul răcelilor.

6. Somn ușor

Alimentele picante produc un efect de încălzire care produc relaxarea corpului și ajută persoana să aibă un somn liniștit.

7. Stresul

Mâncarea condimentată crește nivelul hormonilor plăcerii – endorfina și serotonina. Mâncarea caldă liniștește, reduce efectul stresului și acționează chiar ca un analgezic slab.

În cazul în care ai un disconfort când mănânci boia de ardei iute, consultă un medic.