
Este posibil să pregăteşti un prânz sau o cină grozavă chiar şi fără să ai aptitudini la nivel de bucătar șef! Ai nevoie doar de câteva reţete favorite pe care să ştii cum să le personalizezi în funcţie de ceea ce ai în frigider şi de ceea ce ai poftă.
Adaugă aceste trei formule alimentare aprobate de către nutriţionişti în rutina ta şi nu vei mai pica în capcana de a face aceeaşi reţetă la fel de fiecare dată. Acestea sunt atât de uşor de memorat, astfel încât ţi se va părea o joacă. Gătitul poate fi distractiv!
Legume asortate în trei variante diferite:
-
Stil asiatic: o ceşcuţă de orez fiert brun sau sălbatic, broccoli congelat, sotat în puţin oţet de mere, puţin ulei de cocos, puţin ghimbir proaspăt ras, un praf de piper roşu şi câţiva creveţi gătiţi la grătar deasupra;
-
Stil italian: o ceşcuţă de quinoa, câteva frunze mărunţite de salată verde, o roşie tăiată cubuleţe, câteva feliuţe de castravete, puţin oţet balsamic, o linguriţă de ulei de măsline, un căţel de usturoi tocat mărunt, o linguriţă de condimente de verdeţuri italiene, peste care se adaugă câteva bucăţele de piept de pui la grătar;
-
Stil barbeque: câteva boabe de porumb în conservă, câteva frunze de baby-spanac sotate cu oţet de mere iar deasupra câteva bucăţele de carne de pui gătită la grătar peste care se adaugă un dressing de barbeque.
Această reţeta îţi permite să beneficiezi de energia lentă ca rezultat al arderilor datorate amidonului - fără ca acesta să fie componentul principal al unei mese. Amestecul creează un raport echilibrat de carbohidraţi, proteine și grăsimi care te vor face să te simţi energizat.
Paste asortate
-
Paste fierte „al dente” şi apoi sotate în puţin ulei de măsline cu usturoi, bucăţele de varză de bruxelles, parmezan şi o ceşcuţă de linte fiartă;
-
Paste fierte „al dente” şi apoi sotate în puţin ulei de măsline cu usturoi, ciupercuţe tăiate feliuţe, câteva boabe de mazăre congelată sau la conservă, o roşie tăiată cubuleţe, câteva boabe de fasole roşie în conservă, parmezan;
- Paste fierte „al dente” şi apoi sotate în puţin ulei de măsline cu usturoi, câteva frunze de spanac, câteva boabe de fasole roşie în conservă, brânză feta, parmezan.
Quesadillas
Consumul de quesadillas este o modalitate foarte bună de a pune în evidenţă câteva grupe de produse alimentare dintr-o dată: cereale integrale din porumb sau grâu, legume şi proteine slabe. Sunt preferate deoarece prepararea lor nu durează mult şi se pot face multe combinaţii de alimente, se pot adăuga chiar şi resturi de pui, friptură, sau creveţi.
-
Avo Curcan: 2 bucăţi de quesadilla mici din făină de secară, câteva feliuţe de şuncă de curcan sau feliuţe de piept de curcan copt, câteva feliuţe de avocado şi puţin muştar;
-
Pui cu cașcaval: 2 bucăţi de quesadilla mici din făină de secară, câteva feliuţe de piept de pui afumat sau copt, câteva feliuţe de roşii, sare şi câteva feliuţe de mozzarela;
-
Fructe de mare: 2 bucăţi de quesadilla mici din făină de porumb, câțiva creveţi fierţi şi decorticaţi, câteva feliuţe de roşii, puţină sare şi câteva bucăţele de brânză feta sfărâmată.
Obține un aport de vitamine la alimentația ta zilnică, descoperă și tu selecția noastră de rețete de post, ideale pentru preparatele de zi cu zi, indiferent dacă ții post sau nu.