Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

10 principii ale alimentaţiei sănătoase

1) Regimul alimentar echilibrat
Mese variate, dar nu abundente. Trebuiesc combinate mâncăruri din diverse grupe alimentare. De folos pot fi piramidele alimentare, tabelele de calorii şi calculatoarele de calorii.


2) Activităţi fizice
Echilibrează bilanţul necesarului energetic. Intelectualii au nevoie de mai multă activitate fizică.


3) Produsele făinoase
Conţin proteine, vitamina B1, magneziu, fier, zinc şi preţioasa fibră alimentară. Fibra alimentară ajută la lupta cu kilogramele în plus, merită deci să faceţi cunoştinţă cu dieta de fibre.


4) Produsele lactate
Sunt o sursă de calciu şi vitamina B2. Pot fi suplinite prin iaurturi, kefir şi brânză slabă. Ele sunt deosebit de importante pentru copii şi femeile gravide.


5) Peştele şi păstăioasele
Sunt surse ale proteinelor complete. De 2-3 pe săptămână carnea trebuie înlocuită cu peşte sau cu fructe de mare şi cu păstăioase.

6) Legume şi fructe
Legumele şi fructele conţin puţine calorii, multe vitamine, preţioase elemente minerale şi fibră. Principiul de bază este legume şi fructe de 5 ori pe zi.

7) Grăsimi animale
Grăsimile animale conţin acizi graşi saturaţi şi colesterol. Se recomandă înlocuirea grăsimilor de provenienţă animală cu cele vegetale.


8) Zahărul şi dulciurile
Zahărul este o sursă de calorii care nu aduc nici un fel de elemente nutritive. Se recomandă eliminarea zahărului şi a dulciurilor din dieta cotidiană.

9) Sarea
Trebuie folosită în cantităţi cât mai mici şi înlocuită cu ierburi şi condimente; să nu uităm şi de sarea din aperitivele sărate.


10) Alcoolul
Alcoolul conţine multe calorii şi nici un fel de componente hrănitoare. Consumul acestuia trebuie redus la minimum.


Rețete care te-ar putea interesa

Ardei umpluți cu orez și legume
Ardei umpluți cu orez și legume

Un preparat vegetarian și foarte sățios, potrivit pentru masa de seară!

4 persoane peste 45 min Mediu
Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb
Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb

Pastele se împacă foarte bine cu legumele. O reţetă uşor de preparat, o idee pentru prânz sau cină, care va fi, cu siguranţă, pe placul familiei tale.

2 persoane 15-30 min Simplu
Salată ușurică de primăvară
Salată ușurică de primăvară

O rețetă extrem de delicioasă!

4 persoane sub 15 min Simplu
Supă cremă de legume verzi
Supă cremă de legume verzi

O supă cremă din legume verzi, hrănitoare si delicioasă! Gustul special este dat de combinatia legumelor cu brânza cheddar și cu boabele de rodie.Perfectă pentru masa de prânz sau pentru o cină rapidă.

2 persoane 15-30 min Simplu
10 principii ale alimentaţiei sănătoase

1) Regimul alimentar echilibrat
Mese variate, dar nu abundente. Trebuiesc combinate mâncăruri din diverse grupe alimentare. De folos pot fi piramidele alimentare, tabelele de calorii şi calculatoarele de calorii.


2) Activităţi fizice
Echilibrează bilanţul necesarului energetic. Intelectualii au nevoie de mai multă activitate fizică.


3) Produsele făinoase
Conţin proteine, vitamina B1, magneziu, fier, zinc şi preţioasa fibră alimentară. Fibra alimentară ajută la lupta cu kilogramele în plus, merită deci să faceţi cunoştinţă cu dieta de fibre.


4) Produsele lactate
Sunt o sursă de calciu şi vitamina B2. Pot fi suplinite prin iaurturi, kefir şi brânză slabă. Ele sunt deosebit de importante pentru copii şi femeile gravide.


5) Peştele şi păstăioasele
Sunt surse ale proteinelor complete. De 2-3 pe săptămână carnea trebuie înlocuită cu peşte sau cu fructe de mare şi cu păstăioase.

6) Legume şi fructe
Legumele şi fructele conţin puţine calorii, multe vitamine, preţioase elemente minerale şi fibră. Principiul de bază este legume şi fructe de 5 ori pe zi.

7) Grăsimi animale
Grăsimile animale conţin acizi graşi saturaţi şi colesterol. Se recomandă înlocuirea grăsimilor de provenienţă animală cu cele vegetale.


8) Zahărul şi dulciurile
Zahărul este o sursă de calorii care nu aduc nici un fel de elemente nutritive. Se recomandă eliminarea zahărului şi a dulciurilor din dieta cotidiană.

9) Sarea
Trebuie folosită în cantităţi cât mai mici şi înlocuită cu ierburi şi condimente; să nu uităm şi de sarea din aperitivele sărate.


10) Alcoolul
Alcoolul conţine multe calorii şi nici un fel de componente hrănitoare. Consumul acestuia trebuie redus la minimum.