1. >Rețete
  2. >Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Un aperitiv excelent pentru o masă festivă!
Mediu
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
450 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle

3 ouă (se separă albușurile de gălbenușuri)

250 g somon afumat

250 g cremă de brânză

1 lămâie

Câte 2 crenguțe de cimbru, oregano, busuioc verde și mărar proaspăt

Sare după gust

Piper după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
450 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle

3 ouă (se separă albușurile de gălbenușuri)

250 g somon afumat

250 g cremă de brânză

1 lămâie

Câte 2 crenguțe de cimbru, oregano, busuioc verde și mărar proaspăt

Sare după gust

Piper după gust
  1. Pași 1
    Se pasează în blender spanacul decongelat cu frunzele de busuioc, gălbenușurile, sarea până la omogenizare.
  2. Pași 2
    Se bat albușurile cu mixerul până când se întăresc și se introduc în compoziția cu spanac. Se întinde în mod egal această compoziție pe o tavă învelită cu hârtie de copt.
  3. Pași 3
    Se coace 15 minute la 160° până când se întărește. Hârtia cu compoziția coaptă se așază pe un tocător și se lasă la răcit.
  4. Pași 4
    Pentru umplutură se amestecă crema de brânză, frunzele de ierburi aromatice, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie. Se adaugă sare și piper după gust.
  5. Pași 5
    Se transferă hârtia de copt cu compoziția pe folie alimentară (ca să fie mai ușor de rulat). Se aplică umplutura în mod egal, lăsând la margine liber aproximativ 1 cm. Deasupra umpluturii se pun bucățele de somon afumat tăiate. Se rulează cu ajutorul foliei alimentare.
  6. Pași 6
    Se păstrează la frigider aproximativ 20 de minute și se servește felii ca un aperitiv rece.
Sfaturi în bucătărie
Spanacul se scurge mai bine dacă îl presezi ușor într-o sită.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Dovleac cu umplutură de ciuperci întregi

    Ne dați ori nu ne dați? Prepară o cină cu aspect festiv pentru noaptea de Halloween: dovleac umplut cu ciuperci si spanac, preparate la cuptor.

  • Chifteluțe cu spanac și ciuperci

    Descoperă o rețetă delicioasă!

  • Risotto cu fasole verde și spanac

    Descoperă o rețetă delicioasă!