1. >Rețete
  2. >Käsekuchen - budincă cu brânză

Käsekuchen - budincă cu brânză

Cea mai veche rețetă pentru budinca cu brânză datează în izvoarele germane din anul 1596, când Anna Alarm a trecut-o pentru prima dată în cartea de bucate. 100 de ani mai târziu, în Cartea de Bucate de la Nurnberg erau amintite câteva moduri de preparare a budincii.
Mediu
4 persoane
90 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Blatul:

2 cești făină cernută

4 lingurițe unt, nu margarină

1/2 ceașcă zahăr granulat

1 ou

1 linguriță praf de copt

Budinca cu brânză:

3 cești brânză frecată

1/2 ceașcă mălai de porumb

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 ceașcă zahăr granulat

4 ouă mari

1/2 linguriță coajă de lămâie rasă

1/2 linguriță esență de vanilie

1 ceașcă smântână acră

1 ceașcă stafide
Ingrediente pentru 4 persoane
Blatul:

2 cești făină cernută

4 lingurițe unt, nu margarină

1/2 ceașcă zahăr granulat

1 ou

1 linguriță praf de copt

Budinca cu brânză:

3 cești brânză frecată

1/2 ceașcă mălai de porumb

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 ceașcă zahăr granulat

4 ouă mari

1/2 linguriță coajă de lămâie rasă

1/2 linguriță esență de vanilie

1 ceașcă smântână acră

1 ceașcă stafide
  1. Pași 1
    Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele, se adaugă unt, se amestecă până ce aluatul devine omogen
  2. Pași 2
    Se împarte aluatul în două părți. Prima jumătate acoperă fundul tigăii până la 23 de cm, cealaltă jumătate se toarnă până la linia de pe margine. Se răcește înainte de a fi umplut.
  3. Pași 3
    Se încinge cuptorul până la 190 grade C.
  4. Pași 4
    Se rade brânza prin sită, se amestecă pudra de porumb cu bicarbonatul de sodiu.
  5. Pași 5
    Întrun castron mare se amestecă brânza, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și vanilia. Se bate până la o consistență omogenă. Se adaugă amestecul cu pudră de porumb și bicarbonatul de sodiu. Se toarnă smântâna, se adaugă stafidele și se amestecă. Se toarnă compoziția pregătită în blat și se coace o oră sau până se rumenește
  6. Pași 6
    Miezul trebuie să fie moale. Se stinge cuptorul și se lasă ușa deschisă. Se lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei
Sfaturi în bucătărie
Baza o constituie brânza nesărată, la care se adaugă zahăr, ouă și lapte, după care compoziția astfel obținută se bagă la cuptor. Cel mai adesea la budinca cu brânză se adaugă căpșuni, zmeură, coacăze roșii și negre, vișine, afine, mere, prune, portocale, stafide, migdale etc.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...