Pași 1
Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele, se adaugă unt, se amestecă până ce aluatul devine omogen
Pași 2
Se împarte aluatul în două părți. Prima jumătate acoperă fundul tigăii până la 23 de cm, cealaltă jumătate se toarnă până la linia de pe margine. Se răcește înainte de a fi umplut.
Pași 3
Se încinge cuptorul până la 190 grade C.
Pași 4
Se rade brânza prin sită, se amestecă pudra de porumb cu bicarbonatul de sodiu.
Pași 5
Întrun castron mare se amestecă brânza, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și vanilia. Se bate până la o consistență omogenă. Se adaugă amestecul cu pudră de porumb și bicarbonatul de sodiu. Se toarnă smântâna, se adaugă stafidele și se amestecă. Se toarnă compoziția pregătită în blat și se coace o oră sau până se rumenește
Pași 6
Miezul trebuie să fie moale. Se stinge cuptorul și se lasă ușa deschisă. Se lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei
Sfaturi în bucătărie
Baza o constituie brânza nesărată, la care se adaugă zahăr, ouă și lapte, după care compoziția astfel obținută se bagă la cuptor. Cel mai adesea la budinca cu brânză se adaugă căpșuni, zmeură, coacăze roșii și negre, vișine, afine, mere, prune, portocale, stafide, migdale etc.