1. >Rețete
  2. >Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești

Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești

O mâncare deosebit de apreciată în bucătăria finlandeză!
Ușor
4 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
300 g scrumbie proaspătă

800 g cartofi

80 g ceapă

50 g ulei

130 g lapte

2 ouă

1 lingură făină de grâu
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g scrumbie proaspătă

800 g cartofi

80 g ceapă

50 g ulei

130 g lapte

2 ouă

1 lingură făină de grâu
  1. Pași 1
    Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se introduc într-o oală unsă cu grăsime.
  2. Pași 2
    Se curăță scrumbia proaspătă, se taie în bucăți mici și se pune pe cartofi.
  3. Pași 3
    Cartofii și scrumbia se presară cu ceapa mărunt tăiată, apoi cu făină și se toarnă peste ulei. Se înăbușă la foc mic.
  4. Pași 4
    La cartofii gătiți cu scrumbie se toarnă ouăle amestecate cu lapte.
  5. Pași 5
    Se coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute și se servește fierbinte.
Sfaturi în bucătărie
Masa finlandeză nu s-a caracterizat niciodată prin bogăție, un timp îndelungat locuitorii acestei țări nu au folosit condimente, adăugând la mâncăruri în special pătrunjel și mărar. Baza majorității mâncărurilor o reprezintă peștele și cartofii iar Kalalaatikko nu face excepție. Chiar dacă există multe variante ale plăcintei, ingredientele de bază sunt mereu aceleași.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă