Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sauerkraut - varză murată

De peste 700 de ani varza acră rămâne foarte populară în Germania, Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus și în alte țări.

Pași de preparare

  • Se spală și se usucă bine varza

  • Se fierbe cel puțin 1,5 oră într-o cantitate de apă care să acopere varza

  • Într-un vas mai greu se rumenește ceapa, fără a folosi grăsime

  • Apoi se adaugă varza, se amestecă bine cu ceapa, cu boabele de ienupăr, sucul de lămâie și verdeața.

  • La sfârșit se toarnă supa de legume în varză

  • Se clătesc bine cățeii de usturoi și se pun fără a fi curățați în partea de mijloc a verzei.

  • Se acoperă și se fiebe la foc mic circa 1 oră

Rețete care te-ar putea interesa

Sauerkraut - varză murată
8 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 3 cani cu varză proaspătă
  • 3 cepe din care una curățată
  • Câteva boabe de Ienupăr
  • 1 suc de lămâie
  • 1 legătură de verdețuri amestecate
  • 1 ceașcă cu supă de legume
  • 1 căpățână usturoi
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se spală și se usucă bine varza

  • Pasul 2

    Se fierbe cel puțin 1,5 oră într-o cantitate de apă care să acopere varza

  • Pasul 3

    Într-un vas mai greu se rumenește ceapa, fără a folosi grăsime

  • Pasul 4

    Apoi se adaugă varza, se amestecă bine cu ceapa, cu boabele de ienupăr, sucul de lămâie și verdeața.

  • Pasul 5

    La sfârșit se toarnă supa de legume în varză

  • Pasul 6

    Se clătesc bine cățeii de usturoi și se pun fără a fi curățați în partea de mijloc a verzei.

  • Pasul 7

    Se acoperă și se fiebe la foc mic circa 1 oră