1. >Rețete
  2. >Varză bigos

Varză bigos

Rețetă tradițională poloneză pentru un fel de mâncare de varză, consumat atât de sărbători, cât și zilnic.
Mediu
4 persoane
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
500 g varză proaspătă

500 g varză murată

400 g carne

150 g cârnați

150 g slănină afumată

1 ceapă mare

Câteva ciuperci uscate

Câteva prune uscate

1 lingură pastă de tomate

Sare

Piper

Ienibahar

Frunze de dafin
Ingrediente pentru 4 persoane
500 g varză proaspătă

500 g varză murată

400 g carne

150 g cârnați

150 g slănină afumată

1 ceapă mare

Câteva ciuperci uscate

Câteva prune uscate

1 lingură pastă de tomate

Sare

Piper

Ienibahar

Frunze de dafin
  1. Pași 1
    Varza murată se taie, se acoperă cu o mică cantitate de apă fierbinte și se pune la fiert.
  2. Pași 2
    Varza proaspătă se toacă, se adaugă ceapa tăiată, ciupercile, se acoperă cu apă fierbinte, se aduce la fierbere și se adaugă la varza murată.
  3. Pași 3
    Carnea tăiată în cubulețe se frige scurt și se adaugă la varză, cu tot cu grăsime. Se adaugă ienibaharul, frunzele de dafin și prunele uscate.
  4. Pași 4
    Cârnații și slănina se toacă în cubulețe, se frig scurt și se adaugă la restul ingredientelor. Se adaugă pasta de tomate. Se fierbe la foc mic, se condimentează după gust cu sare și piper.
Sfaturi în bucătărie
Pot fi amestecate diverse tipuri de carne, de exemplu vițel, porc, vânat sau pasăre. Cu cât sunt mai multe feluri cu atât mâncarea va fi mai gustoasă.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Mâncare de ciuperci cu cartofi

    Un preparat special, ce merită încercat!

  • Risotto de hrișcă cu dovleac și ciuperci

    Delicios și ușor de preparat! O nouă rețetă cu Cerealli Bonduelle

  • Lasagna rulată cu ciuperci și brânză

    Dacă vă place lasagna, atunci această rețetă își va face locul în bucătăria ta. Rulourile de lasagna...