Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Varză bigos

Rețetă tradițională poloneză pentru un fel de mâncare de varză, consumat atât de sărbători, cât și zilnic.

Pași de preparare

  • Varza murată se taie, se acoperă cu o mică cantitate de apă fierbinte și se pune la fiert.
  • Varza proaspătă se toacă, se adaugă ceapa tăiată, ciupercile, se acoperă cu apă fierbinte, se aduce la fierbere și se adaugă la varza murată.
  • Carnea tăiată în cubulețe se frige scurt și se adaugă la varză, cu tot cu grăsime. Se adaugă ienibaharul, frunzele de dafin și prunele uscate.
  • Cârnații și slănina se toacă în cubulețe, se frig scurt și se adaugă la restul ingredientelor. Se adaugă pasta de tomate. Se fierbe la foc mic, se condimentează după gust cu sare și piper.

Rețete care te-ar putea interesa

Varză bigos
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 500 g varză proaspătă
  • 500 g varză murată
  • 400 g carne
  • 150 g cârnați
  • 150 g slănină afumată
  • 1 ceapă mare
  • Câteva ciuperci uscate
  • Câteva prune uscate
  • 1 lingură pastă de tomate
  • Sare
  • Piper
  • Ienibahar
  • Frunze de dafin
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Varza murată se taie, se acoperă cu o mică cantitate de apă fierbinte și se pune la fiert.

  • Pasul 2

    Varza proaspătă se toacă, se adaugă ceapa tăiată, ciupercile, se acoperă cu apă fierbinte, se aduce la fierbere și se adaugă la varza murată.

  • Pasul 3

    Carnea tăiată în cubulețe se frige scurt și se adaugă la varză, cu tot cu grăsime. Se adaugă ienibaharul, frunzele de dafin și prunele uscate.

  • Pasul 4

    Cârnații și slănina se toacă în cubulețe, se frig scurt și se adaugă la restul ingredientelor. Se adaugă pasta de tomate. Se fierbe la foc mic, se condimentează după gust cu sare și piper.