Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb

Dacă dorim să ne simțim ca un adevărat locuitor al Mexicului, nu ajunge doar Tequila și Sombrero-ul...

Pași de preparare

  • Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obține un aluat elastic, care nu se lipește de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă.
  • Din acest aluat se formează o tartă care se acoperă și se lasă 10 minute.
  • Aluatul se împarte în 10 bucăți egale, din fiecare se formează câte o tartă mai mică, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm.
  • Se prăjește pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se acoperă cu o altă tigaie.

Rețete care te-ar putea interesa

Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb
10 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g masa harina sau amestec de mălai cu adaos de făină de cartofi
  • 150 ml apă călduță
Pași de preparare
  • Pasul 1
    Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obține un aluat elastic, care nu se lipește de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă.
  • Pasul 2
    Din acest aluat se formează o tartă care se acoperă și se lasă 10 minute.
  • Pasul 3
    Aluatul se împarte în 10 bucăți egale, din fiecare se formează câte o tartă mai mică, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm.
  • Pasul 4
    Se prăjește pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se acoperă cu o altă tigaie.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.