Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb

Dacă dorim să ne simțim ca un adevărat locuitor al Mexicului, nu ajunge doar Tequila și Sombrero-ul...

Pași de preparare

  • Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obține un aluat elastic, care nu se lipește de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă.
  • Din acest aluat se formează o tartă care se acoperă și se lasă 10 minute.
  • Aluatul se împarte în 10 bucăți egale, din fiecare se formează câte o tartă mai mică, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm.
  • Se prăjește pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se acoperă cu o altă tigaie.

Rețete care te-ar putea interesa

Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb
10 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g masa harina sau amestec de mălai cu adaos de făină de cartofi
  • 150 ml apă călduță
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obține un aluat elastic, care nu se lipește de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă.

  • Pasul 2

    Din acest aluat se formează o tartă care se acoperă și se lasă 10 minute.

  • Pasul 3

    Aluatul se împarte în 10 bucăți egale, din fiecare se formează câte o tartă mai mică, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm.

  • Pasul 4

    Se prăjește pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se acoperă cu o altă tigaie.