Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tort aperitiv cu salată boeuf

Este o rețetă delicioasă, care are ca ingredient principal salata boeuf, fiind ideală pentru masa de sărbători. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Pentru blatul verde, separi ouăle, iar cele 2 gălbenușuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingură de smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriță praf de copt, sare și 2 linguri de spanac tocat mărunt (congelat). Separat, bați albușurile spumă tare și le încorporezi în primul amestec. Răstorni compoziția într-o formă de tort și o dai la cuptor pentru 15 minute.
  • Pentru blatul portocaliu repeți același procedeu ca mai sus, doar că înlocuiești spanacul cu 2 linguri pastă de ardei.
  • Pentru blatul galben, repeți procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare după gust.
  • Pentru salata boeuf fierbi cartofii și morcovii în coajă, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. După ce s-au răcit, îi tai cubulețe de mărimea unui bob de mazăre. Tai cubulețe și castraveții murați. Fierbi pieptul de pui în apă cu o lingură de condiment de pui, iar după ce s-a răcit, îl tai cubulețe și-l adaugi peste restul compoziției.
  • Adaugi mazărea scursă de apă și pui sare după gust.
  • Pentru maioneză folosești un gălbenuș fiert și unul crud, le amesteci și adaugi câte puțin ulei peste ele. La final adaugi muștar și lămâie, după gust. Amesteci maioneza cu restul compoziției, păstrând puțină maioneză pentru ornat.
  • Așezi un blat pe un platou, apoi adaugi jumătate din compoziția de salată boeuf. Așezi al doilea blat și adaugi restul salatei. La final adaugi al treilea blat, iar deasupra ornezi cu maioneza.

Rețete care te-ar putea interesa

Tort aperitiv cu salată boeuf
10 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 4 Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
  • 6 linguri făină de grâu
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 150 ml. ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri parmezan
  • 2 linguri spanac
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 2 linguri sare alimentară
  • 10 cartofi
  • 2 morcovi
  • 8 ouă de găină întregi
  • 1 piept de pui
  • 3 linguri smântână
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru blatul verde, separi ouăle, iar cele 2 gălbenușuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingură de smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriță praf de copt, sare și 2 linguri de spanac tocat mărunt (congelat). Separat, bați albușurile spumă tare și le încorporezi în primul amestec. Răstorni compoziția într-o formă de tort și o dai la cuptor pentru 15 minute.

  • Pasul 2

    Pentru blatul portocaliu repeți același procedeu ca mai sus, doar că înlocuiești spanacul cu 2 linguri pastă de ardei.

  • Pasul 3

    Pentru blatul galben, repeți procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare după gust.

  • Pasul 4

    Pentru salata boeuf fierbi cartofii și morcovii în coajă, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. După ce s-au răcit, îi tai cubulețe de mărimea unui bob de mazăre. Tai cubulețe și castraveții murați. Fierbi pieptul de pui în apă cu o lingură de condiment de pui, iar după ce s-a răcit, îl tai cubulețe și-l adaugi peste restul compoziției.

  • Pasul 5

    Adaugi mazărea scursă de apă și pui sare după gust.

  • Pasul 6

    Pentru maioneză folosești un gălbenuș fiert și unul crud, le amesteci și adaugi câte puțin ulei peste ele. La final adaugi muștar și lămâie, după gust. Amesteci maioneza cu restul compoziției, păstrând puțină maioneză pentru ornat.

  • Pasul 7

    Așezi un blat pe un platou, apoi adaugi jumătate din compoziția de salată boeuf. Așezi al doilea blat și adaugi restul salatei. La final adaugi al treilea blat, iar deasupra ornezi cu maioneza.