Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tolma - frunze de viță-de-vie umplute

Frunzele de viță-de-vie umplute sunt foarte populare în Armenia. Ele nu sunt foarte greu de preparat și au un gust un incredibil.

Pași de preparare

  • Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.

  • Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.

  • Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.

  • Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.

  • Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.

  • Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.

Rețete care te-ar putea interesa

Tolma - frunze de viță-de-vie umplute
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)
  • 4 cepe
  • 1/2 ceașcă orez lung
  • Frunze de dafin
  • Piper negru
  • Frunze de viță
  • Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
  • Busuioc proaspăt (sau uscat)
  • Oregano uscat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.

  • Pasul 2

    Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.

  • Pasul 3

    Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.

  • Pasul 4

    Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.

  • Pasul 5

    Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.

  • Pasul 6

    Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.