Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tolma - frunze de viță-de-vie umplute

Frunzele de viță-de-vie umplute sunt foarte populare în Armenia. Ele nu sunt foarte greu de preparat și au un gust un incredibil.

Pași de preparare

  • Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.
  • Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.
  • Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.
  • Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.
  • Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.
  • Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.

Rețete care te-ar putea interesa

Tolma - frunze de viță-de-vie umplute
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)
  • 4 cepe
  • 1/2 ceașcă orez lung
  • Frunze de dafin
  • Piper negru
  • Frunze de viță
  • Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
  • Busuioc proaspăt (sau uscat)
  • Oregano uscat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.

  • Pasul 2

    Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.

  • Pasul 3

    Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.

  • Pasul 4

    Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.

  • Pasul 5

    Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.

  • Pasul 6

    Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.