Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ratatouille - tocăniță de legume

Ratatouille își are originile în Nisa (Franța) și este o tocăniță din vinete, ardei, roșii, dovlecel.

Pași de preparare

  • Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.

  • În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.

  • Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.

  • Într-o tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și călește-l 4-6 minute, până când se rumenește. Strecoară-l și pune-l într-o oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.

  • Prăjește cuburile de vinetele în 3-4 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 6-8 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, pune-le în oala, alături de restul de legume.

  • Într-o tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 8-12 minute.

  • Apoi, adaugă toate legumele și fierbe-le la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, ia-le de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.

  • Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.

Rețete care te-ar putea interesa

Ratatouille - tocăniță de legume
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 kg roșii coapte
  • 2 ardei de diferite culori
  • 1 vânătă mare
  • 1 lingură sare
  • 1/2 pahar ulei de măsline
  • 1 dovlecel galben
  • Foi de dafin
  • 1 dovlecel verde
  • 2 cepe mari
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml. vin roșu sec
  • 3 frunze de chimen proaspăt
  • 5 linguri pătrunjel verde tocat
  • 5 linguri busuioc proaspăt tocat
  • Piper măcinat
  • Zeamă de lămâie
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.

  • Pasul 2

    În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.

  • Pasul 3

    Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.

  • Pasul 4

    Într-o tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și călește-l 4-6 minute, până când se rumenește. Strecoară-l și pune-l într-o oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.

  • Pasul 5

    Prăjește cuburile de vinetele în 3-4 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 6-8 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, pune-le în oala, alături de restul de legume.

  • Pasul 6

    Într-o tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 8-12 minute.

  • Pasul 7

    Apoi, adaugă toate legumele și fierbe-le la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, ia-le de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.

  • Pasul 8

    Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.