1. >Rețete
  2. >Ratatouille - tocăniță de legume

Ratatouille - tocăniță de legume

Ratatouille își are originile în Nisa (Franța) și este o tocăniță din vinete, ardei, roșii, dovlecel.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte

2 ardei de diferite culori

1 vânătă mare

1 lingură sare

1/2 pahar ulei de măsline

1 dovlecel galben

Foi de dafin

1 dovlecel verde

2 cepe mari

3 căței de usturoi

100 ml. vin roșu sec

3 frunze de chimen proaspăt

5 linguri pătrunjel verde tocat

5 linguri busuioc proaspăt tocat

Piper măcinat

Zeamă de lămâie
Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte

2 ardei de diferite culori

1 vânătă mare

1 lingură sare

1/2 pahar ulei de măsline

1 dovlecel galben

Foi de dafin

1 dovlecel verde

2 cepe mari

3 căței de usturoi

100 ml. vin roșu sec

3 frunze de chimen proaspăt

5 linguri pătrunjel verde tocat

5 linguri busuioc proaspăt tocat

Piper măcinat

Zeamă de lămâie
  1. Pași 1
    Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
  2. Pași 2
    În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
  3. Pași 3
    Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
  4. Pași 4
    Întro tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și căleștel 46 minute, până când se rumenește. Strecoarăl și punel întro oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
  5. Pași 5
    Prăjește cuburile de vinetele în 34 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 68 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, punele în oala, alături de restul de legume.
  6. Pași 6
    Întro tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 812 minute.
  7. Pași 7
    Apoi, adaugă toate legumele și fierbele la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, iale de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
  8. Pași 8
    Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.

  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...

  • Somon cu legume și orez

    Te gândești la un preparat rapid, gustos și hrănitor? Îți propunem să încerci rețeta noastră cu somo...