Pași de preparare
-
Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
-
În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
-
Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
-
Într-o tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și călește-l 4-6 minute, până când se rumenește. Strecoară-l și pune-l într-o oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
-
Prăjește cuburile de vinetele în 3-4 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 6-8 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, pune-le în oala, alături de restul de legume.
-
Într-o tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 8-12 minute.
-
Apoi, adaugă toate legumele și fierbe-le la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, ia-le de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
-
Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.