Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ratatouille - tocăniță de legume

Ratatouille își are originile în Nisa (Franța) și este o tocăniță din vinete, ardei, roșii, dovlecel.

Pași de preparare

  • Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
  • În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
  • Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
  • Într-o tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și călește-l 4-6 minute, până când se rumenește. Strecoară-l și pune-l într-o oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
  • Prăjește cuburile de vinetele în 3-4 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 6-8 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, pune-le în oala, alături de restul de legume.
  • Într-o tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 8-12 minute.
  • Apoi, adaugă toate legumele și fierbe-le la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, ia-le de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
  • Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.

Rețete care te-ar putea interesa

Ratatouille - tocăniță de legume
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 kg roșii coapte
  • 2 ardei de diferite culori
  • 1 vânătă mare
  • 1 lingură sare
  • 1/2 pahar ulei de măsline
  • 1 dovlecel galben
  • Foi de dafin
  • 1 dovlecel verde
  • 2 cepe mari
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml. vin roșu sec
  • 3 frunze de chimen proaspăt
  • 5 linguri pătrunjel verde tocat
  • 5 linguri busuioc proaspăt tocat
  • Piper măcinat
  • Zeamă de lămâie
Pași de preparare
  • Pasul 1
    Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
  • Pasul 2
    În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
  • Pasul 3
    Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
  • Pasul 4
    Într-o tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și călește-l 4-6 minute, până când se rumenește. Strecoară-l și pune-l într-o oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
  • Pasul 5
    Prăjește cuburile de vinetele în 3-4 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 6-8 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, pune-le în oala, alături de restul de legume.
  • Pasul 6
    Într-o tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 8-12 minute.
  • Pasul 7
    Apoi, adaugă toate legumele și fierbe-le la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, ia-le de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
  • Pasul 8
    Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.