Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tiramisu - desert italian cu mascarpone

Un tiramisu te pune pe picioare. Contrar aparențelor, nu este greu de preparat. Aduce aminte de pantele înzăpezite ale Dolomiților sau de plajele nisipoase din Sicilia.

Pași de preparare

  • Gălbenușurile se freacă cu zahăr, apoi se adaugă mascarpone și se freacă în continuare până se obține consistența dorită.
  • Într-un mic bol cu apă dizolvăm cafeaua solubilă, o răcim, adăugăm amaretto și apă fiartă răcită. Se îmbibă pișcotul în punchul astfel pregătit și se pun în vas, alternând straturile cu cremă mascarpone.
  • Se pune în frigider și se lasă să se așeze.

Rețete care te-ar putea interesa

Tiramisu - desert italian cu mascarpone
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 ml amaretto
  • 60 g brânză mascarpone
  • 6 linguri cafea solubilă
  • 4 gălbenușuri
  • 120 g zahăr pudră
  • 250 g pișcoturi/biscuiți
  • 2 pahare apă
  • Cacao
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Gălbenușurile se freacă cu zahăr, apoi se adaugă mascarpone și se freacă în continuare până se obține consistența dorită.

  • Pasul 2

    Într-un mic bol cu apă dizolvăm cafeaua solubilă, o răcim, adăugăm amaretto și apă fiartă răcită. Se îmbibă pișcotul în punchul astfel pregătit și se pun în vas, alternând straturile cu cremă mascarpone.

  • Pasul 3

    Se pune în frigider și se lasă să se așeze.