Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tagliolini cu somon

Paste negre cu somon și ciuperci. Cristian Mihai Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Se pun pastele la fiert în apă fierbinte cu sare pentru 8-10 minute, în funcție de timpul specificat pe ambalaj, și se pregăteste sosul.
  • Într-un vas se pune smântâna dulce, nucșoară dacă dorim și se lăsă să dea într-un clocot (timp de 1 minut). La final se potriveste de sare, piper, se adăuga verdeața (busuioc, oregano, pătrunjel, iarba ciorii) și se ia de pe foc.
  • Se scurg pastele, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, să nu se lipească între ele și se servesc cu somon și sos de smântână presărat cu parmezan ras și verdețuri.
  • Este aromat, delicat, un meniu cu totul deosebit atât pentru o cină obișnuită, cât și pentru o masă cu pretenții. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Tagliolini cu somon
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 400-500 g file de somon
  • 400-500 g paste (tagliatelle am folosit eu)
  • 400 ml. smântână dulce
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare
  • Verdeață (busuioc, iarba ciorii, pătrunjel, mărar), nucșoară (opțional)
  • Parmezan ras
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pun pastele la fiert în apă fierbinte cu sare pentru 8-10 minute, în funcție de timpul specificat pe ambalaj, și se pregăteste sosul.

  • Pasul 2

    Într-un vas se pune smântâna dulce, nucșoară dacă dorim și se lăsă să dea într-un clocot (timp de 1 minut). La final se potriveste de sare, piper, se adăuga verdeața (busuioc, oregano, pătrunjel, iarba ciorii) și se ia de pe foc.

  • Pasul 3

    Se scurg pastele, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, să nu se lipească între ele și se servesc cu somon și sos de smântână presărat cu parmezan ras și verdețuri.

  • Pasul 4

    Este aromat, delicat, un meniu cu totul deosebit atât pentru o cină obișnuită, cât și pentru o masă cu pretenții. Poftă bună!