Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Caldo Verde - supă portugheză cu varză și legume

Caldo Verde este ciorba națională portugheză în a cărei preparare se folosesc frunze de varză numită couve gallega.

Pași de preparare

  • Varza se spală în apă rece. Apoi se separă frunzele de cotor și se toacă mărunt. Varza astfel tocată se lasă o jumătate de oră.
  • Cârnații se împung cu furculița în mai multe locuri și se fierb în apă la foc mare. Când apa dă în clocot se micșorează focul și se fierb timp de 15 minute. Apoi se scurge apa și cârnații se taie în felii mărunte.
  • Cartofii se curăță și se fierb în apă sărată timp de 15 minute. Scoateți cartofii din apă și pregătiți-i pentru piure. Apoi puneți piureul înapoi în apă în care ați fiert cartofii.
  • Adăugați uleiul și fierbeți totul.
  • Varza tocată se pune în oală și se fierbe timp de 5 minute.
  • Puneți în oală cârnații și fierbeți timp de 3 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Caldo Verde - supă portugheză cu varză și legume
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g varză
  • 60 g cârnați uscati cu aromă de usturoi sau chorizo (cârnați afumați)
  • 1 cartof mare
  • 0.75 l apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ulei
  • Piper roșu
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Varza se spală în apă rece. Apoi se separă frunzele de cotor și se toacă mărunt. Varza astfel tocată se lasă o jumătate de oră.

  • Pasul 2

    Cârnații se împung cu furculița în mai multe locuri și se fierb în apă la foc mare. Când apa dă în clocot se micșorează focul și se fierb timp de 15 minute. Apoi se scurge apa și cârnații se taie în felii mărunte.

  • Pasul 3

    Cartofii se curăță și se fierb în apă sărată timp de 15 minute. Scoateți cartofii din apă și pregătiți-i pentru piure. Apoi puneți piureul înapoi în apă în care ați fiert cartofii.

  • Pasul 4

    Adăugați uleiul și fierbeți totul.

  • Pasul 5

    Varza tocată se pune în oală și se fierbe timp de 5 minute.

  • Pasul 6

    Puneți în oală cârnații și fierbeți timp de 3 minute.