Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă mexicană cu porumb

O rețetă servită de Brândușa Scheaua.

Pași de preparare

  • Legumele se curăță. Morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel și prazul se taie în bucăți mari și se pun într-o oală, împreună cu piperul, 1 linguriță cu sare și foaia de dafin. Se acoperă cu 2 l de apă și se lasă la fiert la foc mediu până ce legumele sunt moi (aproximativ 30 de minute). Se strecoară și se păstrează supa. Trebuie să rezulte cam 1,5 litru de supă clară de legume.

  • Porumbul dintr-o cutie, împreuă cu roșiile, oregano și jumătate din supă se pasează bine într-un blender.

  • Feliile de șuncă se prăjesc în 2 linguri de ulei, apoi se scot din tigaie. În grăsimea lăsată de șuncă se aurește ceapa tăiată mic. Se adaugă usturoiul tocat mic și ardeiul iute tocat, care se gătesc 1 minut.

  • Se adaugă amestecul din blender și restul de supă clară. Se lasă să fiarbă câteva clocote, apoi se adaugă porumbul din a doua conservă și se mai dă un clocot. Se adaugă smântâna și pătrunjelul verde tocat. Se potrivește de sare.

Rețete care te-ar putea interesa

Supă mexicană cu porumb
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>1 morcov</p>
  • <p>1 rădăcină de pătrunjel</p>
  • <p>1 bucățică țelină</p>
  • <p>1 fir praz</p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>2 căței de usturoi</p>
  • <p>2 roșii</p>
  • <p>4-6 felii de șuncă/bacon</p>
  • <p>2 linguri cu ulei de măsline</p>
  • <p>C&acirc;teva boabe de piper</p>
  • <p>1 foaie de dafin</p>
  • <p>1 linguriță de oregano uscat</p>
  • <p>1 ardei iute</p>
  • <p>100 ml. sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>4 tortilla</p>
  • <p>1 legătură de pătrunjel verde</p>
  • <p>Sare după gust</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Legumele se curăță. Morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel și prazul se taie în bucăți mari și se pun într-o oală, împreună cu piperul, 1 linguriță cu sare și foaia de dafin. Se acoperă cu 2 l de apă și se lasă la fiert la foc mediu până ce legumele sunt moi (aproximativ 30 de minute). Se strecoară și se păstrează supa. Trebuie să rezulte cam 1,5 litru de supă clară de legume.

  • Pasul 2

    Porumbul dintr-o cutie, împreuă cu roșiile, oregano și jumătate din supă se pasează bine într-un blender.

  • Pasul 3

    Feliile de șuncă se prăjesc în 2 linguri de ulei, apoi se scot din tigaie. În grăsimea lăsată de șuncă se aurește ceapa tăiată mic. Se adaugă usturoiul tocat mic și ardeiul iute tocat, care se gătesc 1 minut.

  • Pasul 4

    Se adaugă amestecul din blender și restul de supă clară. Se lasă să fiarbă câteva clocote, apoi se adaugă porumbul din a doua conservă și se mai dă un clocot. Se adaugă smântâna și pătrunjelul verde tocat. Se potrivește de sare.