Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă de fasole cu ardei gras și porumb

O supă fierbinte pentru serile răcoroase.

Pași de preparare

  • Toacă ceapa și țelina mărunt, usturoiul – mare, ardeiul gras în cuburi mici.

  • Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa, țelina, ardeiul gras și usturoiul, adaugă sare, piper și călește legumele până când se rumenesc la foc mic. Apoi adaugă oregano și amestecă toate.

  • Adaugă în tigaie fasolea, amestecă cu restul legumelor pe foc. Toarnă toată compoziția într-o oală, adaugă 700 ml de apă, și sare, dacă mai este necesar. Lasă să fiarbă la foc mic.

  • Când apa este fierbinte, dar încă nu fierbe, amestecă porumbul și dă supa în fiert. Adaugă foile de dafin și se mai lasă la foc foarte mic încă 15-20 de minute.

  • La final, scoate foile de dafin și servește supa cu pătrunjel tocat mărunt presărat deasupra.

Rețete care te-ar putea interesa

Supă de fasole cu ardei gras și porumb
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Fasole albă boabe Bonduelle
  • 1/2 conservă (85 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 2 buc. ardei gras roșu
  • 100 g țelină
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • Câteva fire de pătrunjel
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare după gust
  • Piper după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Toacă ceapa și țelina mărunt, usturoiul – mare, ardeiul gras în cuburi mici.

  • Pasul 2

    Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa, țelina, ardeiul gras și usturoiul, adaugă sare, piper și călește legumele până când se rumenesc la foc mic. Apoi adaugă oregano și amestecă toate.

  • Pasul 3

    Adaugă în tigaie fasolea, amestecă cu restul legumelor pe foc. Toarnă toată compoziția într-o oală, adaugă 700 ml de apă, și sare, dacă mai este necesar. Lasă să fiarbă la foc mic.

  • Pasul 4

    Când apa este fierbinte, dar încă nu fierbe, amestecă porumbul și dă supa în fiert. Adaugă foile de dafin și se mai lasă la foc foarte mic încă 15-20 de minute.

  • Pasul 5

    La final, scoate foile de dafin și servește supa cu pătrunjel tocat mărunt presărat deasupra.