Pași de preparare
-
Toacă ceapa și țelina mărunt, usturoiul – mare, ardeiul gras în cuburi mici.
-
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa, țelina, ardeiul gras și usturoiul, adaugă sare, piper și călește legumele până când se rumenesc la foc mic. Apoi adaugă oregano și amestecă toate.
-
Adaugă în tigaie fasolea, amestecă cu restul legumelor pe foc. Toarnă toată compoziția într-o oală, adaugă 700 ml de apă, și sare, dacă mai este necesar. Lasă să fiarbă la foc mic.
-
Când apa este fierbinte, dar încă nu fierbe, amestecă porumbul și dă supa în fiert. Adaugă foile de dafin și se mai lasă la foc foarte mic încă 15-20 de minute.
-
La final, scoate foile de dafin și servește supa cu pătrunjel tocat mărunt presărat deasupra.