Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă cremoasă de porumb cu creveți

O rețetă pregătită de Jamila!

Pași de preparare

  • Într-un mini robot de bucătărie punem o conservă de porumb Gold Bonduelle scursă de lichid și mărunțim bine până când porumbul devine pastă.

  • Într-o cratiță încăpătoare punem untul împreună cu uleiul, adăugăm apoi ceapa tocată, tija de apio și gătim legumele până se înmoaie. Răzuim cățeii de usturoi, condimentăm cu boia dulce, sare și piper și adăugăm cartofii.

  • Adăugăm supa de creveți (supa se obține prin fierberea carapacelor creveților cu apă cât să le acopere) și lăsăm să fiarbă pentru aprox.15 min. La nevoie, mai adăugăm apă.

  • Când cartofii sunt gata, adăugăm porumbul mărunțit și porumbul întreg, smântână pentru gătit și lăsăm supa să mai fiarbă 5 min. Adăugăm creveții și crema de brânză și mai fierbem totul pentru încă 2 minute.

  • La final adăugăm pătrunjelul și lăsăm supa sa se răcoreasca puțin înainte de a o servi. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremoasă de porumb cu creveți
6 persoane 30-45 min Complex
INGREDIENTE
  • 2 conserve (680 g) Porumb boabe, SUPER DULCE ȘI CROCANT, GOLD Bonduelle
  • 300 g creveți
  • 500 ml supă de creveți
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 g cremă de brânză
  • 4 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 tijă de apio
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură boia dulce
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un mini robot de bucătărie punem o conservă de porumb Gold Bonduelle scursă de lichid și mărunțim bine până când porumbul devine pastă.

  • Pasul 2

    Într-o cratiță încăpătoare punem untul împreună cu uleiul, adăugăm apoi ceapa tocată, tija de apio și gătim legumele până se înmoaie. Răzuim cățeii de usturoi, condimentăm cu boia dulce, sare și piper și adăugăm cartofii.

  • Pasul 3

    Adăugăm supa de creveți (supa se obține prin fierberea carapacelor creveților cu apă cât să le acopere) și lăsăm să fiarbă pentru aprox.15 min. La nevoie, mai adăugăm apă.

  • Pasul 4

    Când cartofii sunt gata, adăugăm porumbul mărunțit și porumbul întreg, smântână pentru gătit și lăsăm supa să mai fiarbă 5 min. Adăugăm creveții și crema de brânză și mai fierbem totul pentru încă 2 minute.

  • Pasul 5

    La final adăugăm pătrunjelul și lăsăm supa sa se răcoreasca puțin înainte de a o servi. Poftă bună!