Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă cremă de mazăre

O rețetă lejeră și ușor de pregătit. Elena Angheluță

Pași de preparare

  • Mazărea a fost lăsată să se decongeleze puțin la temperatura camerei.

  • Între timp, am curățat și am spălat bine restul de legume, am pus într-o crăticioară o linguriță ulei de măsline, peste care am adăugat prazul tăiat rondele, ceapa verde tăiată la fel și țelina tăiată cuburi. Am călit puțin, după care am adăugat mazărea și pătrunjelul, pe care l-am tocat însă nu mare, ci așa, grosier. Am asezonat cu sare și piper, peste care am adăugat apa și am lăsat să fiarbă la foc potrivit.

  • Când sunt gata fierte, le scoatem și le dăm la blender, adăugând și usturoiul, păstrând zeama în care au fiert. Pasta obținută o vom amesteca cu restul de supă în care au fiert legumele.

  • Nu dorim să fie subțire, așa că o vom lăsa mai grosuță. Supa o vom servi alături de crutoane. Poftă mare!

Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de mazăre
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g Mazăre verde dulce boabe VAPEUR Bonduelle
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 țelină mică
  • 1 praz
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 2 căței usturoi
  • După gust câte un vârf de linguriță sare
  • După gust câte un vârf de linguriță piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mazărea a fost lăsată să se decongeleze puțin la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Între timp, am curățat și am spălat bine restul de legume, am pus într-o crăticioară o linguriță ulei de măsline, peste care am adăugat prazul tăiat rondele, ceapa verde tăiată la fel și țelina tăiată cuburi. Am călit puțin, după care am adăugat mazărea și pătrunjelul, pe care l-am tocat însă nu mare, ci așa, grosier. Am asezonat cu sare și piper, peste care am adăugat apa și am lăsat să fiarbă la foc potrivit.

  • Pasul 3

    Când sunt gata fierte, le scoatem și le dăm la blender, adăugând și usturoiul, păstrând zeama în care au fiert. Pasta obținută o vom amesteca cu restul de supă în care au fiert legumele.

  • Pasul 4

    Nu dorim să fie subțire, așa că o vom lăsa mai grosuță. Supa o vom servi alături de crutoane. Poftă mare!