Pași de preparare
-
Într-o cratiță se incinge uleiul, se adaugă untul și imediat ce s-a topit, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Se adaugă de la început 1 praf de sare și se călesc pe foc mediu până ce ceapa se înmoaie.
-
Se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi și se călesc, amestecând continuu, 2-3 minute, apoi se stinge totul cu supa de pui fierbinte (supa de pui se poate înlocui cu apă, dar preparatul final va fi mai puțin consistent și gustos).
-
Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă spanacul și se mai fierbe totul 4-5 minute.
-
Se dă supa la blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul cu sare, piper și 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă.
-
Dacă alegeți să pregătiți și frișca de hrean, va trebui să o faceți înainte de a vă apuca de prepararea supei, rămânând doar să o bateți spumă după ce supa este gata. Oricum, această frișcă picantă este o garnitură foarte potrivită și pune foarte bine în valoare supa cremă de spanac. Procedați astfel: incălziți smântâna pentru frișcă într-o crăticioară până începe să facă bule, apoi turnați-o într-un castronel peste hreanul proaspăt ras.
-
Acoperiți castronelul, lăsați să se răcească până la temperatura camerei apoi dați la frigider. Când este rece, frișca se strecoară printr-o sită fină și se bate cu mixerul, adăugând și 1 praf de sare. Se întinde frișca cu hrean pe suprafața supei deja porționate în farfurii sau boluri, se pot decora cu această frișcă crutoane mari din baghetă etc.