Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă cremă de spanac

Toamna își intră în drepturi de la o zi la alta și cine ar putea să i se împotrivească? Și dacă tot e toamnă, e timpul să ne schimbăm puțin stilul de gătit și să introducem în meniu preparate calde, consistente, care să ne încălzească atât trupul cât și sufletul. Prepara si descopera rețeta delicioasă de supă cremă cu spanac.

Pași de preparare

  • Într-o cratiță se incinge uleiul, se adaugă untul și imediat ce s-a topit, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Se adaugă de la început 1 praf de sare și se călesc pe foc mediu până ce ceapa se înmoaie.

  • Se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi și se călesc, amestecând continuu, 2-3 minute, apoi se stinge totul cu supa de pui fierbinte (supa de pui se poate înlocui cu apă, dar preparatul final va fi mai puțin consistent și gustos).

  • Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă spanacul și se mai fierbe totul 4-5 minute.

  • Se dă supa la blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul cu sare, piper și 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă.

  • Dacă alegeți să pregătiți și frișca de hrean, va trebui să o faceți înainte de a vă apuca de prepararea supei, rămânând doar să o bateți spumă după ce supa este gata. Oricum, această frișcă picantă este o garnitură foarte potrivită și pune foarte bine în valoare supa cremă de spanac. Procedați astfel: incălziți smântâna pentru frișcă într-o crăticioară până începe să facă bule, apoi turnați-o într-un castronel peste hreanul proaspăt ras.

  • Acoperiți castronelul, lăsați să se răcească până la temperatura camerei apoi dați la frigider. Când este rece, frișca se strecoară printr-o sită fină și se bate cu mixerul, adăugând și 1 praf de sare. Se întinde frișca cu hrean pe suprafața supei deja porționate în farfurii sau boluri, se pot decora cu această frișcă crutoane mari din baghetă etc.

Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de spanac
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Spanac tocat Bonduelle
  • 300 de grame de cartofi, cântăriți după ce au fost curățați de coajă
  • 1 litru de supă de pui
  • 1 lingură de ulei
  • 20 g de unt
  • 2 căței mari de usturoi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 150 g de smântână lichidă pentru gătit
  • Sare, piper, nucăoară
  • În plus: crutoane pentru servit
  • Opțional: frișcă de hrean, preparată din 150 de grame de smântână pentru frișcă (neîndulcită) și 1 lingură de hrean proaspăt ras
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o cratiță se incinge uleiul, se adaugă untul și imediat ce s-a topit, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Se adaugă de la început 1 praf de sare și se călesc pe foc mediu până ce ceapa se înmoaie.

  • Pasul 2

    Se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi și se călesc, amestecând continuu, 2-3 minute, apoi se stinge totul cu supa de pui fierbinte (supa de pui se poate înlocui cu apă, dar preparatul final va fi mai puțin consistent și gustos).

  • Pasul 3

    Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă spanacul și se mai fierbe totul 4-5 minute.

  • Pasul 4

    Se dă supa la blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul cu sare, piper și 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă.

  • Pasul 5

    Dacă alegeți să pregătiți și frișca de hrean, va trebui să o faceți înainte de a vă apuca de prepararea supei, rămânând doar să o bateți spumă după ce supa este gata. Oricum, această frișcă picantă este o garnitură foarte potrivită și pune foarte bine în valoare supa cremă de spanac. Procedați astfel: incălziți smântâna pentru frișcă într-o crăticioară până începe să facă bule, apoi turnați-o într-un castronel peste hreanul proaspăt ras.

  • Pasul 6

    Acoperiți castronelul, lăsați să se răcească până la temperatura camerei apoi dați la frigider. Când este rece, frișca se strecoară printr-o sită fină și se bate cu mixerul, adăugând și 1 praf de sare. Se întinde frișca cu hrean pe suprafața supei deja porționate în farfurii sau boluri, se pot decora cu această frișcă crutoane mari din baghetă etc.