Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Sufleu cu spanac

Sufleu de spanac, un preparat rafinat și sănătos, unde vedeta este spanacul. Liliana Fedeleș.

Pași de preparare

  • Se taie ceapa marunt și se călește în 2-3 lg de ulei. Se adaugă spanacul congelat, usturoiul pisat, sare și piper după gust, și se călește totul la foc mic 10 minute.
  • Se lasă să se răceasca, apoi se adaugă telemeaua fărâmițată, gălbenușurile bătute, ardeiul tocat cubulețe și mărarul tocat fin.
  • Baconul tăiat bucățele, se rumenește puțin în tigaie și apoi se adaugă în compoziția de mai sus, împreună cu albușurile bătute spumă (ca la bezea) și 3 lg de faina. Se amestecă ușor, se pune totul în forme mici, unse cu unt și se dă sufleul la cuptor pentru 45 de minute. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Sufleu cu spanac
5 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g Spanac tocat Bonduelle
  • 150 g telemea
  • 150 g bacon
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 4 ouă
  • 1 ardei gras roșu
  • 3 linguri făină
  • 1 legătura mărar
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 praf piper
  • 1 praf sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie ceapa marunt și se călește în 2-3 lg de ulei. Se adaugă spanacul congelat, usturoiul pisat, sare și piper după gust, și se călește totul la foc mic 10 minute.

  • Pasul 2

    Se lasă să se răceasca, apoi se adaugă telemeaua fărâmițată, gălbenușurile bătute, ardeiul tocat cubulețe și mărarul tocat fin.

  • Pasul 3

    Baconul tăiat bucățele, se rumenește puțin în tigaie și apoi se adaugă în compoziția de mai sus, împreună cu albușurile bătute spumă (ca la bezea) și 3 lg de faina. Se amestecă ușor, se pune totul în forme mici, unse cu unt și se dă sufleul la cuptor pentru 45 de minute. Poftă bună!