Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Spanac cu ciuperci gratinate

Bonduelle iți propune o rețetă foarte gustoasă de spanac cu ciuperci gratinate.

Pași de preparare

  • Se încălzește cuptorul la 250 В° C, se pun în tigaie ciupercile feliate Bonduelle și zeama de la lămâie.
  • Se topește untul și se adaugă spanacul, sare și piper. Într-o altă tigaie se pune puțin unt în care se prăjește ceapa tocată. Se adaugă șunca și ciupercile și se fierb aproximativ 5 minute. Se toarnă coniacul și se flambează.
  • Pentru sos, se topește untul încet într-o cratiță pe foc, se adaugă făina treptat până se obține un sos compact. În timpul amestecării, se adaugă lapte, nucșoară, sare, piper, și se amestecă până când se obține un sos.
  • La final se adaugă smântână și condimente, dacă este necesar. Se unge vasul de copt, se umple cu spanac și se toarnă sosul.
  • Se presară cu brânză rasă și se coace.

Rețete care te-ar putea interesa

Spanac cu ciuperci gratinate
3 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 2 conserve (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 1 pungă (750 g) Spanac frunză cu frunză Bonduelle
  • 2 cepe tocate
  • 4 felii de șuncă, cuburi
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 30 g unt
  • 2 linguri coniac
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Pentru dressing:
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 75 g brânză rasă
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • Sare
  • Piper negru măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încălzește cuptorul la 250 В° C, se pun în tigaie ciupercile feliate Bonduelle și zeama de la lămâie.

  • Pasul 2

    Se topește untul și se adaugă spanacul, sare și piper. Într-o altă tigaie se pune puțin unt în care se prăjește ceapa tocată. Se adaugă șunca și ciupercile și se fierb aproximativ 5 minute. Se toarnă coniacul și se flambează.

  • Pasul 3

    Pentru sos, se topește untul încet într-o cratiță pe foc, se adaugă făina treptat până se obține un sos compact. În timpul amestecării, se adaugă lapte, nucșoară, sare, piper, și se amestecă până când se obține un sos.

  • Pasul 4

    La final se adaugă smântână și condimente, dacă este necesar. Se unge vasul de copt, se umple cu spanac și se toarnă sosul.

  • Pasul 5

    Se presară cu brânză rasă și se coace.