Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Spaghete siciliene

Felul de bază al fiecărui italian, fie că este un fermier din nord sau un mafiot. Recomandat celor îndrăgostiți. Există multe variante pentru acest fel de mâncare.

Pași de preparare

  • Macaroanele se fierb al dente
  • Roșiile se spală, se opăresc, se cojesc, se taie bucăți și se înlătură semințele. Usturoiul se curăță și se strivește. Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.В 
  • Se înlătură excesul de ulei de pe ton, apoi se taie peștele în bucățele.
  • Pe tigaia încinsă se prăjește usturoiul, apoi se adaugă tonul, roșiile și un pic de piper. Se prăjește pe foc mic timp de vreo 10 minute.В
  • Se adaugă macaroanele fierte și se prăjesc la foc mic timp de 4 minute, apoi se amestecă bine.В

Rețete care te-ar putea interesa

Spaghete siciliene
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g spaghete
  • 4 roșii
  • 100 g ton în ulei
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • Coaja de la o jumătate de lămâie, rasă
  • 4 linguri ulei
  • Piper
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Macaroanele se fierb al dente

  • Pasul 2

    Roșiile se spală, se opăresc, se cojesc, se taie bucăți și se înlătură semințele. Usturoiul se curăță și se strivește. Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.В 

  • Pasul 3

    Se înlătură excesul de ulei de pe ton, apoi se taie peștele în bucățele.

  • Pasul 4

    Pe tigaia încinsă se prăjește usturoiul, apoi se adaugă tonul, roșiile și un pic de piper. Se prăjește pe foc mic timp de vreo 10 minute.В

  • Pasul 5

    Se adaugă macaroanele fierte și se prăjesc la foc mic timp de 4 minute, apoi se amestecă bine.В